اساسنامه مدرسه عالی بازرگانی
مصوب 1339,11,09
ماده اول ـ مدرسه عالی بازرگانی به منظور تربیت معلم جهت تدریس در شعبه بازرگانی دبیرستانها و افراد ورزیده در رشتههای مختلف بازرگانی تاسیس میشود.
ماده دوم ـ مدرسه عالی بازرگانی دارای شورایی است به نام شورای معلمین که از کلیه معلمان شاغل این مدرسه تشکیل میشود.
ماده سوم ـ معلمانی میتوانند در مدرسه عالی بازرگانی تدریس کنند که درجه دکتری یا دانشنامه فوق لیسانس در رشتهای که تدریس خواهند کرد دارا باشند.
تبصره ـ تا زمانی که برای تدریس بعضی از مواد اشخاص واجد شرایط مذکور موجود نباشند متخصصین تدریس در یک یا چند ماده که حداقل مدرک تحصیلی آنان لیسانس باشد میتوانند به تدریس اشتغال ورزند. چنین اشخاصی باید ضمن کارآموزی که لااقل دوره آن یک ماه باشد لیاقت و تخصص خود را در درسی که داوطلب تدریس آن هستند به ثبوت رسانند و موقعی میتوانند رسماً شروع به کار کنند که رئیس مدرسه عالی بازرگانی یا معاون او شایستگی و لیاقت داوطلب را در امر تدریس گواهی کند. در صورتی که صلاحیت داوطلب مورد گواهی واقع شد مدت کارآموزی جزء خدمت داوطلب محسوب خواهد شد.
نظر شورای معلمین در موقعی که شرایط داوطلبان مساوی باشد نسبت به انتخاب یکی از آنان قاطع است.
ماده چهارم ـ رئیس مدرسه عالی بازرگانی از بین معلمان ثابت این مدرسه که حداقل 10 سال سابقه خدمت فرهنگی داشته باشد برای مدت سه سال با پیشنهاد شورای معلمان و تصویب مقام وزارت به این سمت منصوب میگردد.
تبصره ـ تا زمانی که شورای معلمین رسماً شروع به کار نکرده است انتخاب رئیس به پیشنهاد معانت فنی وزارت فرهنگ و تصویب مقام وزارت خواهد بود.
ماده پنجم ـ معاون مدرسه عالی بازرگانی با پیشنهاد رئیس انتخاب میشود.
ماده ششم ـ داوطلبان ورود به مدرسه عالی بازرگانی باید حائز شرایط زیر باشند.
الف ـ حداکثر سن 25 سال برای داوطلبان دبیری
ب ـ دارا بودن گواهینامههای دبیرستان در یکی از رشتههای بازرگانی ـ ادبی ـ ریاضی ـ طبیعی اگر تعداد داوطلبان از عده مورد احتیاج زیادتر باشد تعداد لازم از طریق مسابقه انتخاب خواهد شد.
ماده هفتم ـ مدت تحصیل در مدرسه عالی بازرگانی سه سال و هر سال تحصیلی یازده ماه خواهد بود که دو ماه از آن را در تابستان دانشجویان بکارآموزی اشتغال خواهند ورزید.
ماده هشتم ـ دروس مدرسه عالی بازرگانی برای تربیت معلم شامل قسمت عمومی تربیتی و برای رشته آزاد که افراد ورزیده در رشتههای مختلف بازرگانی تربیت مینماید قسمت عمومی و اختصاصی خواهد بود.
تبصره ـ برنامه مدرسه عالی بازرگانی ضمیمه این اساسنامه است.
ماده نهم ـ دانشجویان رشته دبیری با سپردن تعهد دبیری میتوانند از کمک هزینه تحصیلی استفاده نمایند.
ماده دهم ـ دانشجویان پس از موفقیت در امتحانات باخذ لیسانس در بازرگانی نائل خواهند شد.
ماده یازدهم ـ دانشجویانی که در تاریخ تصویب این اساسنامه طبق مواد فوق پذیرفته شده و در مدرسه عالی بازرگانی مشغول تحصیل هستند مشمول مقررات این اساسنامه خواهند بود.
آئیننامه امتحانات مدرسه عالی بازرگانی
ماده اول ـ امتحانات دروس مدرسه عالی بازرگانی در دو نوبت تحتنظر معلمان مربوطه در بهمن و نیمه دوم خردادماه هر سال انجام خواهد گرفت.
ماده دوم ـ برنامه امتحانات آخر سال دو هفته قبل از شروع تشکیل جلسات امتحانی تعیین و اعلام خواهد شد.
ماده سوم ـ معلمان موظفند نمرات امتحانی دانشجویان را حداکثر تا دو روز پس از ختم جلسه امتحان به دفتر مدرسه عالی بازرگانی تسلیم نمایند.
ماده چهارم ـ دانشجویانی که تعداد ساعات غیبتشان در یک سال بیش از دو برابر تعداد جلسات همان درس در یک هفته باشد از شرکت در جلسات امتحانی آن درس محروم خواهند بود.
مگر این که غیبت توسط رئیس یا معاون مدرسه عالی بازرگانی موجه تشخیص داده شود.
ماده پنجم ـ نمرات امتحانی هر ماده با توجه به نمرات کتبی و شفاهی و عملی همان ماده تعیین میشود.
ماده ششم ـ حداقل نمره قبولی در هر درس 10 میباشد.
ماده هفتم ـ دانشجویانی که در یک یا چند ماده در خردادماه مردود شوند میتوانند در امتحانات تجدیدی شهریورماه همان سال شرکت کنند مشروط بر این که تعداد دروس تجدیدی آنها از ثلث تعداد دروس آن سال تجاوز نکند.
ماده هشتم ـ هرگاه دانشجویی در بیش از یک ثلث مواد درسی خود نمره کمتر از ده بگیرد و یا معدل نمراتش به ده نرسد مردود خواهد بود.
ماده نهم ـ اگر نمره هر یک از دروس دانشجویی در شهریورماه به ده نرسد مردود شناخته میشود.
تبصره ـ دانشجویانی که در یک ماده درسی در شهریورماه کمتر از ده بگیرند میتوانند با موافقت معلم مربوطه و شورای معلمان به کلاس بالاتر ارتقاء یابند مشروط بر این که همان ماده را در سال بعد امتحان بدهند و نمره قبولی دریافت دارند.
ماده دهم ـ غیبت از جلسات امتحان به منزله داشتن نمره صفر است.
ماده یازدهم ـ در جلسات امتحانی صحبت کردن و استفاده از جزوه و کتاب و یادداشت به هر عنوان تخلف است و متخلف از آن امتحان محروم میگردد و نمره او در آن ماده و نمره انضباط صفر است.