اساسنامه بنگاه تهیه بذر چغندرقند
مصوب 1332,03,30با اصلاحات و الحاقات بعدی
هیئت وزیران در جلسه مورخ 30 /3 /32 باستناد لایحه قانونی تأسیس بنگاه تهیه بذر چغندرقند مورخ 11 خرداد ماه 1332 که بمنظور تهیه بذر چغندرقند و اصلاح و ازدیاد و خرید و فروش و صدور آن تأسیس میشود بنا به پیشنهاد شماره ........ وزارت کشاورزی اساسنامه بنگاه مذکور را بشرح زیر در 16 ماده و 5 تبصره تصویب نمودند:
ماده 1) مرکز بنگاه در طهران خواهد بود و بنگاه میتواند با تصویب وزارت کشاورزی و سازمان برنامه شعباتی در سایر نقاط کشور تأسیس نماید.
ماده 2) سرمایه بنگاه عبارت از - /000 /000 /25 ریال منقسم به دو هزار و پانصد سهم ده هزار ریالی که 51٪ آن متعلق بوزارت کشاورزی و 49٪ متعلق به سازمان برنامه میباشد که بشرح زیر پرداخت میگردد:
الف ) سرمایه وزارت کشاورزی(اصلاحی 25/01/1333):
سرمایه نقدی: مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ریال (که بموجب تبصره 3 ماده 4 قرارداد تهیه بذر چغندر قند مربوط بسال 1331 منعقده بین وزارت کشاورزی و شرکت سهامی کارخانجات قند ) طلب وزارت کشاورزی از شرکت سهامی کارخانجات قند است و شرکت نامبرده موظف است بمحض تأسیس بنگاه تهیه بذر چغندر قند مبلغ مذکور را به بنگاه نامبرده بپردازد.
سرمایه جنسی: بهاء بذر سوپر الیت- الیت و سایر بذور اولیه چغندر قند و همچنین اجناس و لوازم آزمایشگاه وسائل و لوازم اداری و فنی از هر قبیل و از جمله اتومبیل و تراکتور و نیز اعیانیها (قنات ساختمانها- درخت کاری) که از طرف وزارت کشاورزی احداث شده و یا بعدا احداث شود بنا به تشخیص وزارت کشاورزی و بارزش مبلغ (5250000) پنج ملیون و دویست و پنجاه هزار ریال
ب ) سرمایه سازمان برنامه (شرکت سهامی کارخانجات قند) بمبلغ - /000 /250 /12 ریال میباشد که نصف آن نقداً تادیه میگردد و نصف دیگر بر حسب تقاضای هیئت مدیره پرداخت خواهد شد.
ماده 3) هیئت مدیره بنگاه از سه نفر تشکیل میشود که بایستی هر سه نفر مهندس کشاورزی بوده و نیز در امر تهیه بذر چغندر قند دارای سابقه یا تخصص باشند هیئت مزبور برای مدت سه سال انتخاب میشوند و انتخاب مجدد آنها نیز بلامانع است.
تبصره 1) انتخاب مدیرعامل که سمت ریاست هیئت مدیره را نیز خواهد داشت از طرف وزارت کشاورزی با موافقت سازمان برنامه بعمل خواهد آمد و وزارت کشاورزی و سازمان برنامه نیز هر یک عضو هیئت مدیره را انتخاب خواهند نمود.
تبصره 2) بنگاه دارای دو نفر عضو علی البدل خواهد بود که بنا به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب وزارت کشاورزی و سازمان برنامه (که هر کدام یکنفر عضو علی البدل را تعیین مینمایند) از اعضای داخل بنگاه انتخاب خواهند شد.
ماده 4) در جلسات هیئت مدیره هر سه نفر اعضاء باید شرکت نماید هرگاه یک یا دو نفر از آنها غایب باشند اعضاء علی البدل بجای آنها حاضر میشوند و تصمیمات متخذه باکثریت خواهد بود و چنانچه تصمیمات متخذه در هیئت مدیره باتفاق آراء نباشد علت مخالفت نفر سوم بایستی در صورت جلسه مندرج گردد.
ماده 5) مدیرعامل بنگاه مجری تصمیمات هیئت مدیره و همچنین مسئول اداره بنگاه است و حق امضاء قراردادها و عزل و نصب- انتقال- اضافه حقوق پاداش- تشویق- توبیخ- کارمندان و غیره (که همگی بایستی در هیئت مدیره قبلاً به تصویب رسیده باشد) خواهد داشت. چکها و اوراق بهاء دار و برگهای مشابه و کلیه اموریکه تعهدی برای بنگاه ایجاد مینماید بایستی بامضاء مدیرعامل و یکی از اعضاء هیئت مدیره باشد.
تبصره 1) مدیرعامل بنگاه مجاز است بمسئولیت خود تمام یا یک قسمت از اختیارات خود را به هر یک از اعضاء بنگاه انتقال دهد.
تبصره 2) در صورتیکه مدیرعامل بنگاه بعللی موقت از انجام وظیفه بازماند یکی از اعضاء هیئت مدیره با تصویب وزارت کشاورزی موقتاً بکفالت وظائف او را عهده دار خواهد شد.
ماده 6) بنگاه دارای دو نفر بازرس خواهد بود که یکی از آنها از طرف وزارت کشاورزی و دیگری از طرف سازمان برنامه تعیین میشوند.
ماده 7) بازرسان حق حضور (بدون حق رأی) در هیئت مدیره را داشته و در هر موقع و بدون مداخله در امور بنگاه کلیه دفاتر و اسناد و مدارک و پرونده ها رسیدگی نموده نظریات خود را باید ضمن توصیه کتبی بمدیرعامل تسلیم نمایند.
ماده 8) بازرسان باید همه ماهه نتیجه مشاهدات و نظریات خودشان را بوزارت کشاورزی و سازمان برنامه تسلیم دارند خلاصه حسابها باید بامضاء بازرسان رسانده شود.
ماده 9) بازرسان موظفند ترازنامه و حساب سود و زیان بنگاه را که بیست روز قبل از تسلیم بوزارت کشاورزی و سازمان برنامه هیئت مدیره در اختیار آنان خواهد گذاشت رسیدگی پس از گواهی و امضاء به هیئت مدیره تسلیم نماید.
مجمع عمومی صاحبان سهام
ماده 10) مجمع عمومی بر دو قسم است- عادی و فوق العاده.
مجمع عمومی عادی سالی دوبار یکی حداکثر تا 31 تیرماه بمنظور تصویب ترازنامه سال قبل و دیگری قبل از پایان اسفندماه بمنظور تصویب بودجه و برنامه سال بعد و تعیین خط مشی بنگاه با رعایت ماده 14 بنا بدعوت مدیرعامل تشکیل میشود.
مجمع عمومی فوق العاده بدعوت مدیرعامل یا بازرسان و با یک عضو هیئت مدیره با یک بازرس متفقاً تشکیل میشود و تعیین دستور مجمع نیز با دعوت کننده خواهد بود. دعوت مجمع عمومی باید لااقل پانزده روز قبل از تشکیل آن کتباً و هم از طریق آگهی طبق مقررات جاریه بعمل آید.
ماده 11) نمایندگی سهام وزارت کشاورزی در بنگاه با وزیر کشاورزی یا قائم مقام او بوده و نمایندگی سهام سازمان برنامه با مدیرعامل سازمان یا قائم مقام او خواهد بود و در کلیه مجامع اعم از عادی و فوق العاده هر سهم دارای یک رأی خواهد بود.
تبصره 1) هیئت مدیره بنگاه و بازرسان حق حضور در مجامع عمومی را خواهند داشت ولی حق رای نخواهند داشت.
ماده 12) وظائف مجمع عمومی عادی بقرار زیر است:
1) استماع و اتخاذ تصمیم نسبت بگزارش هیئت مدیره و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان بنگاه با توجه بگزارش بازرسان.
2) اتخاذ تصمیم نسبت باندوخته های بنگاه و هر موضوع دیگری که در دستور گذاشته شده باشد.
3) طرز تقسیم سود و زیان و تصویب پاداشها.
4) تصویب برنامه عملیات و بودجه سال آتیه که از طرف هیئت مدیره بنگاه پیشنهاد میشود.
5) انتخاب مدیرعامل و امضاء هیئت مدیره و بازرسان با توجه و رعایت کامل مواد 3 و6 و تبصره ماده 2.
ماده 13) سال مالی بنگاه از اول فروردین لغایت اسفندماه همان سال خواهد بود.
ماده 14) بودجه سال بعد بنگاه همه ساله از طرف هیئت مدیره تنظیم و تا 15 بهمن ماه برای تصویب بوزارت کشاورزی و سازمان برنامه تسلیم میگردد. وزارت کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه بنگاه را پس از بررسیهای لازمه حداکثر تا آخر اسفندماه تصویب و ابلاغ خواهند نمود در صورتیکه در مدت مقرره بودجه مزبور ابلاغ نشود بودجه پیشنهادی بنگاه تصویب شده تلقی و مورد عمل قرار خواهد گرفت.
ماده 15) ترازنامه و حساب سود و زیان بنگاه پس از تنظیم و امضاء هیئت مدیره و بازرسها حداکثر سه ماه پس از انقضاء سال باید بوزارت کشاورزی و سازمان برنامه ارسال شود.
ماده 16) آئین نامه های استخدامی مالی و اداری و فنی و مقرراتی که برای اجرای این اساسنامه لازم است از طرف هیئت مدیره بنگاه تنظیم و پس از تصویب وزیر کشاورزی و مدیرعامل سازمان برنامه بموقع اجراء گذارده خواهد شد.