هیئت وزیران در جلسه مورخ 24 /6 /52 بنا به پیشنهاد شماره 2278 /ق تاریخ 15 /9 /1350 وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و باستناد ماده 5 قانون تشکیل سازمانهای عمران کشاورزی و توسعه دامپروری مصوب سال 1347 اساسنامه های شرکت سهامی ماکس و شرکت سهامی قزوین تک را بشرح پیوست تصویب نمودند.
اساسنامه شرکت سهامی ماکس
مصوب 1352,06,24
فصل اول = کلیات
هدف و موضوع شرکت.
ماده ۱) بمنظور تامین وسایل و ماشین آلات کشاورزی و خدمات ماشینی لازم برای احیاء و عمران اراضی، کشت، داشت، برداشت محصول و همچنین تعمیر لوازم و ماشین آلات شرکت سهامی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و سرویس دشت قزوین اختصاراً بنام شرکت ماکس نامیده میشود تشکیل و در این اساسنامه شرکت ذکر میشود.
تبصره -در استفاده از خدمات موضوع این ماده شرکتهای تعاونی روستائی و اتحادیه های تعاونی روستائی واقع در ناحیه عملیات سازمان عمرانی قزوین با رعایت مقررات مربوطه اولویت خواهند داشت.
ماده ۲) شرکت برای انجام منظور بعملیات زیر مجاز است:
۱) تشویق، مساعدت و تعلیم فنی کشاورزان دهات تحت برنامه های عمرانی دشت قزوین و سایر مؤسسات کشاورزی بمنظور پیشرفت مکانیزه نمودن کشاورزی و بالا بردن سطح درآمد آنها.
۲) اتخاذ طریقه های فنی و استفاده از ماشین آلات مجهز با رعایت جنبه های اقتصادی برای پیشرفت و توسعه کشاورزی و آشنا نمودن کشاورزان و مؤسسات کشاورزی به عوامل فنی که موجب بالا بردن سطح تولید و ازدیاد بهره برداری در واحد سطح میشود.
۳) هدایت و ارشاد و تعلیم کشاورزان و مؤسسات کشاورزی به فنون جدید مکانیزه کردن کشاورزی.
۴) انجام هر گونه عملیات ماشینی و اتخاذ هر گونه تدابیر فنی که به نحوی از انحاء در ازدیاد و بهبود محصولات کشاورزی و بالا بردن سطح تولید آنها مؤثر است.
۵) خرید، اجاره ماشین آلات و لوازم کشاورزی بهر صورت که لازم باشد.
۶) ایجاد تأسیسات لازم برای حفاظت و نگاهداری و استفاده صحیح و بموقع از ماشین آلات کشاورزی.
۷) انجام آزمایشهای لازم بمنظور تهیه وسایل کشاورزی برای استفاده خود و یا فروش و قبول هر گونه تعمیرات و سفارشات.
۸) تحصیل وام و اعتبارات مورد نیاز از منابع اعتباری داخلی با رعایت مقررات مربوط و اعطای وام و قبول کمک های بلاعوض و اهدائی.
۹) مشارکت در شرکت هائی که هدف آنها مشابه و یا در جهت مقاصد شرکت باشد.
تبصره ۱= اعطای وام نقدی بشرکتهای تعاونی روستائی و اتحادیه های تعاونی روستائی واقع در حوزه عملیات سازمان با رعایت مقررات مربوط و وجود اعتبار منوط به موافقت وزارت تعاون و امور روستاها خواهد بود.
تبصره ۲= تامین خدمات آموزشی و ترویجی و تشویقی موضوع این ماده در حدودی خواهد بود که از نظر بازرگانی لازم باشد و مازاد بر آن مستلزم دریافت هزینه خدمات مذکور خواهد بود.
ماده ۳) مدت شرکت نامحدود است.
ماده ۴) مرکز اصلی شرکت قزوین است. شرکت میتواند در سایر شهرهای ایران با تصویب هیئت مدیره برای انجام فعالیت های مربوط بموضوع شرکت شعب یا نمایندگیهائی تاسیس نماید.
ماده ۵) شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و بر طبق اصول بازرگانی با رعایت مقررات این اساسنامه و سایر قوانین و مقررات مربوط بشرکتهای دولتی اداره میشود.
فصل دوم = سرمایه شرکت
ماده ۶) سرمایه شرکت مبلغ دویست و بیست میلیون ریال است که به دو هزار و دویست سهم یکصد هزار ریالی با نام تقسم و یکصد و هشتاد میلیون ریال آن از طرف سازمان عمران قزوین تعهد و پرداخت و بقیه پس از تامین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود.
تبصره- کلیه اموال منقول و غیر منقول که در تاریخ تصویب این اساسنامه در واحد ماشین آلات سازمان عمران قزوین وجود دارد توسط کمیسیونی مرکب از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان عمران قزوین و شرکت ماکس ارزیابی و بابت سرمایه تعهد و پرداخت شده سازمان عمران قزوین در شرکت محسوب میشود.
ماده ۷) سازمان عمران قزوین میتواند تا ۴۹ درصد از سهام متعلق بخود را بشرکتهای تعاونی روستائی و اتحادیه های تعاونی روستائی بفروشد.
ماده ۸) کلیه سهام شرکت باید به امضای رئیس و یکی از اعضاء هیئت مدیره شرکت برسد.
ماده ۹) سرمایه شرکت به پیشنهاد مجمع عمومی و موافقت وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و تصویب هیئت وزیران قابل تغییر خواهد بود.
فصل سوم: ارکان شرکت
ماده ۱۰) شرکت دارای ارکان زیر است.
الف= مجمع عمومی.
ب= هیئت مدیره و مدیر عامل.
ج= حسابرس (بازرس)
الف = مجمع عمومی:
ماده ۱۱) مجمع عمومی از صاحبان سهام تشکیل میشود. نمایندگی سهام سازمان عمران قزوین در مجمع بعهده مدیر عامل سازمان عمران قزوین خواهد بود.
ریاست مجمع عمومی با مدیر عامل سازمان عمران قزوین است.
ماده ۱۲) مجمع عمومی بطور عادی و یا فوق العاده تشکیل میشود.
مجمع عمومی عادی حداقل سالی دو بار در مرکز شرکت و یا هر محل دیگری که در دعوت نامه یا آگهی قید میشود تشکیل میگردد.
مدیر عامل سازمان عمران قزوین و یا رئیس هیئت مدیره و یا حسابرس (بازرس) شرکت میتوانند تقاضای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده را بنماید.
ماده ۱۳) در مجمع عمومی هر سهم دارای یا رای است.
ماده ۱۴) مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره و حسابرس (بازرس) شرکت حق حضور در مجامع عمومی و شرکت در مذاکرات را بدون داشتن حق رای دارند.
ماده ۱۵) تصمیمات مجامع عمومی به اکثریت آراء معتبر است و جلسات مجمع تا اتخاذ تصمیم نهائی درباره دستور مجمع ادامه خواهد داشت.
ماده ۱۶) وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی بقرار زیر است.
۱) تعیین خط مشی شرکت.
۲) رسیدگی و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت.
۳) تصویب بودجه سالیانه شرکت.
۴) اخذ تصمیم نسبت به اندوخته احتیاطی بنحویکه همه ساله تا ۲۵% سود ویژه بعنوان اندوخته احتیاطی اختصاص داده شود تا موقعیکه کل اندوخته شرکت به یک چهارم سرمایه برسد.
۵) پیشنهاد تغییر سرمایه شرکت.
۶) تصویب پیشنهادات مربوط بدریافت وام و اعتبار از منابع داخلی پس از تحصیل موافقت وزیر کشاورزی و منابع طبیعی.
۷) انتخاب اعضاء هیئت مدیره و حسابرس (بازرس)
۸) تعیین حقوق و مزایای مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره با تایید شورای حقوق و دستمزد و حق الزحمه حسابرس (بازرس).
۹) تصویب تشکیلات و شرح وظائف واحدهای تابعه شرکت و همچنین آئین نامه های مالی و اجرائی مربوط بامور شرکت که از طرف هیئت مدیره شرکت پیشنهاد میشود با رعایت مقررات مربوط.
۱۰) اتخاذ تصمیم نسبت به انجام معاملات غیر منقول اعم از خرید یا فروش یا معاوضه بنا به پیشنهاد هیئت مدیره شرکت.
۱۱) اتخاذ تصمیم در خصوص استرداد دعوی و ارجاع دعوی به داوری و تعیین داور و ختم دعوی بمصلح و سازش.
ماده ۱۷) مجمع عمومی فوق العاده بنا به دعوت مدیر عامل یا به تقاضای کتبی حسابرس (بازرس) یا دارندگان ۳۰% از سهام شرکت در مرکز شرکت و یه هر محل دیگری که رد دعوت نامه یا آگهی قید شود تشکیل میگردد.
ب = هیئت مدیره و مدیر عامل
ماده ۱۸) هیئت مدیره مرکب از ۳ نفر عضو اصلی و یکنفر عضو علی البدل است که با تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب میشوند. یکی از اعضاء اصلی هیئت مدیره به تصویب مجمع عمومی سمت ریاست هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت را خواهد داشت. انتخاب مجدد اعضای هیئت مدیره بلامانع است، هر یک از اعضاء هیئت مدیره به تشخیص رئیس هیئت مدیره باید اداره قسمتی از امور شرکت را عهده دار شوند.
تبصره -تغییر مدیر عامل و یا هر یک از اعضاء هیئت مدیره قبل از خاتمه دوره تصدی با مجمع عمومی میباشد.
ماده ۱۹) وظایف و اختیارات مدیر عامل بشرح زیر است.
۱) مدیر عامل شرکت بالاترین مرجع اجرائی امور شرکت است و مسئولیت اداره امور شرکت اعم از فنی و مالی و معاملاتی و محاسباتی و استخدامی و مدیریت امور کارکنان و تشکیلات و حفظ اموال و حقوق و وجوه شرکت و نظارت لازم در امور اداری و مالی و فنی شعب و نمایندگیها و مراقبت در اجرای مفاد اساسنامه و اجرای مصوبات مجمع عمومی و هیئت مدیره بعهده او است.
۲) مدیر عامل شرکت در مقابل اشخاص و مؤسسات دولتی یا خصوصی در دادگاهها و سایر مراجع قضائی نماینده قانونی شرکت است و حق انتخاب وکیل دارد.
ماده ۲۰) وظایف و اختیارات هیئت مدیره بشرح زیر است.
۱) تنظیم آئین نامه های معاملاتی مالی و معاملات و سازمان شرکت برای تسلیم به مجمع عمومی.
۲) تهیه برنامه و بودجه سالیانه.
۳) تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان.
۴) اتخاذ تصمیم نسبت بهرگونه معامله و هر موضوعی که از طرف مدیر عامل در حدود مقررات این اساسنامه در هیئت مدیره مطرح میشود.
۵) اتخاذ تصمیم در مورد تاسیس شعب یا نمایندگی ها و یا انحلال آنها بنا بر پیشنهاد مدیر عامل.
۶) اعضاء هیئت مدیره و حسابرس (بازرس) حق معامله یا انتفاع مستقیم و یا غیر مستقیم در معاملات شرکت را ندارند و مجاز نیستند باموری که عنوان رقابت با شرکت را داشته باشد بهر نحو که باشد مبادرت ورزند.
ماده ۲۱) تصمیمات هیئت مدیره به اکثریت آراء معتبر است.
ماده ۲۲) شرکت دارای یک حسابرس (بازرس) خواهد بود که از طرف مجمع عمومی برای یکسال انتخاب میشود و انتخاب مجدد او بلامانع است.
حسابرس (بازرس) دارای کلیه اختیارات و و ظائفی است که بموجب قانون تجارت برای بازرس در شرکتها تعیین شده است.
ماده ۲۳) حسابرس (بازرس) بدون حق دخالت در امور جاری شرکت میتواند به کلیه دفاتر و پرونده ها و اسناد خرج و پیمانهای شرکت مراجعه نماید.
و هر گاه تخلف یابی ترتیبی مشاهده کند باید به مدیر عامل اطلاع دهد.
ماده ۲۴) حسابرس (بازرس) گزارش سالانه و ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت را رسیدگی نموده و گزارش لازم را به مجمع عمومی تسلیم و رونوشت آنرا به هیئت مدیره ارسال خواهد داشت.
فصل چهارم = مقررات عمومی
ماده ۲۵) چکها و اسناد مالی و اوراق بهادار و تعهدات مالی شرکت باید بامضای مدیر عامل و یکی از اعضاء هیئت مدیره برسد.
ماده ۲۶) مدیر عامل میتواند قسمتی از اختیارات خود را بهر یک از اعضاء هیئت مدیره و سایر مسئولین شرکت به تشخیص و مسئولیت خود تفویض نماید.
ماده ۲۷) سال مالی شرکت در اول فروردین آغاز و روز آخر اسفند به پایان میرسد باستثناء سال اول که شروع آن از تاریخ اجرای این اساسنامه میباشد.
ماده ۲۸) ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت باید حداقل بیست روز قبل از تشکیل مجمع عمومی سالیانه، به حسابرس (بازرس) تسلیم شود.
ماده ۲۹) در صورتیکه بعلت ضررهای وارده ثلث سرمایه شرکت از بین برود هیئت مدیره و همچنین حسابرس (بازرس) شرکت مکلفند مجمع عمومی فوق العاده را برای اعلام نظر و تهیه پیشنهاد لازم در خصوص ابقاء یا انحلال شرکت دعوت نمایند.
ماده ۳۰) مستخدمین غیر رسمی که قبل از تصویب این اساسنامه حکم تبدیل آنها را صادر نشده است، تبدیل وضع استخدامی آنها برسمی در حدود مقررات قانون استخدام کشوری انجام خواهد شد.
ماده ۳۱) نسبت به کلیه مواردی که در این اساسنامه تکلیف خاصی برای آن تعیین نشده بر طبق قانون تجارت و قوانین و مقررات مربوط به شرکتهای دولتی عمل نخواهد شد.