اساسنامه شرکت سهامی خاص خدمات حمایتی کشاورزی

وزیران در جلسه مورخ 19/4/1373 بنا به پیشنهاد شماره 1892/63 مورخ 17/8/1372 سازمان امور اداری و استخدامی کشور و به استناد تبصره 3 ماده واحده قانون تفکیک وظایف وزارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی ـ مصوب 1369 ـ تصویب نمود:
شرکتهای پخش کود شیمیایی و تولید سم و تولید، تهیه و توزیع بذر و نهال درهم ادغام می گردد و شرکت جدیدی تحت عنوان شرکت سهامی خاص خدمات حمایتی کشاورزی با اساسنامه زیر ایجاد می شود:

اساسنامه شرکت سهامی خاص خدمات حمایتی کشاورزی
مصوب 1373,04,19با اصلاحات و الحاقات بعدی

فصل اول : کلیات

ماده 1 - نام شرکت " شرکت سهامی خاص خدمات حمایتی کشاورزی " می باشد که از این پس در این اساسنامه به اختصار شرکت نامیده می شود.

ماده 2 - شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و طبق این اساسنامه و اصول بازرگانی و مقررات مربوط به شرکتهای دولتی اداره می شود.

ماده 3 – مرکز اصلی شرکت تهران است و در صورت لزوم می تواند در نقاط دیگر با رعایت قوانین و مقررات مربوط به تاسیس شعب یا نمایندگی مبادرت نماید.

ماده 4ـ موضوع شرکت عبارت است از تولید ، تهیه ، تدارک ، توزیع و حمل و نقل ، خرید و فروش انواع بذر و نهال اصلاح شده ، مواد و سموم دفـع آفات نباتی و بیماریهای گیاهی ، کودهای شیمیایی و آلی ، کودهای شیمیایی مخلوط ،هورمونها و مواد غذایی گیاهان که در این اساسنامه "نهاده " نامیده می شود.

تبصره 1ـ منظور از بذر و نهال انواع بذر و نهال ، پیاز، قلمه ، ریزوم ، غده ، پایه ، پیوندک ، پاجوش و هر قسمتی از گیاه می باشد که به منظور تکثیر مورد استفاده قرار می گیرد.

فصل دوم : وظایف و اختیارات

ماده 5ـ وظایف و اختیارات شرکت برای تحقق موضوع فوق به شرح زیر می باشد:
1ـ تعییـن خط مشی و ضوابط مناسب در جهـت تولید، تکثیـر ، تدارک ، توزیع ، حمل و نقل و خرید و فروش نهاده.
2ـ تولید ، تکثیر ، تدارک ، تهیه ، توزیع ، حمل و نقل و فـروش و واردات نهاده راسأ یا توسط بخش تعاونی و خصوصی.
3ـ تحصیل نمایندگی از موسسات و اعطای نمایندگی به اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع شرکت به منظور اجرای وظایف مندرج در ماده 4 با رعایت مقررات مربوط.
4ـ سرمایه گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی و یا خرید سهامی شرکتهــا به منظور پیشبرد اهداف شرکت با رعایت مقررات مربوط.
5ـ اخذ تسهیلات اعتباری از بانکها و مؤسسات اعتباری به منظور پیشبرد اهداف شرکت با رعایت مقررات مربوط.
6ـ تهیه و تامین ماشین آلات ، وسایل و لـوازم یدکی ،تجهیـزات ساختمانهـا و تاسیسات مربوط اعم از منقول و غیرمنقول در جهت نیل به اهداف شرکت.
7ـ انعقاد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه اجرای موضوع ماده (4).
8ـ ایجاد مراکز خرید، بو جاری ، بذر گیری ، درجه بندی ، ضدعفونی ، بسته بندی و نگهداری آنها.
9ـ تامیـن نیازمندیها و اقدام به انجــام هرگونه عملیات کشاورزی ،بازرگانی و سایر عملیاتی که در چارچوب این اساسنامه برای تامین منظورهای فـــوق ضروری باشد.
10ـ کنترل مزارع تکثیری مورد عمل با همکاری موسسات تحقیقات ذی ربط.
11ـ انجام اقدامات و تمهیدات لازم جهت کنترل ، نظارت و فراهم نمودن تسهیلات ضروری برای تولید کنندگان نهاده طرف قرارداد.
12ـ صادرات مازاد بر مصرف داخلی نهاده با رعایت مقررات مربوط.
13ـ انجام مطالعات کاربردی و بازرسی به منظور کنترل کیفی و توسعه تولید.
14ـ احداث و اداره امــور کارگاهها و کارخانجات جنبـی و نیز ساخت و تهیـه تجهیزات و مواد اولیه مرتبط با کار و اهداف شرکت از جمله ساخت و فرموله کـردن انواع کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی.
15ـ برگزاری و تدارک دوره های مختلف آموزشی در سطوح تخصصی و مورد نیاز شرکت با هماهنگی و تایید مراجع ذی ربط.
16ـ انجام هرگونه عملیات مجاز در زمینه وظایف شرکت.

تبصره 1ـ این شرکت مسوول تولید ، تهیه و توزیع بذر و نهال اصلاح شده و مرغوب مورد نیاز کشور (به استثنای بذر و نهال مرتعی و جنگلی غیر مثمر) بوده و واردات بذر و نهال توسط آن از خارج از کشور ممنوع می باشد.

تبصره 2ـ تولید بذر و نهال تا پایان مرحله مادری همچنان بر عهده موسسات تحقیقاتی وزارت کشاورزی می باشد.

تبصره 3ـ شرکت موظف است در تهیه و تامین ماشین آلات و ادوات کشاورزی و سایر تجهیزات مـورد نیاز هماهنگی های لازم را با واحـدها و مـوسسات مسـوول در وزارت کشاورزی به عمل آورد.

فصل سوم : سرمایه

ماده 6ـ سرمایه شرکت مبلغ پانزده میلیارد و پانصد میلیون (000/000/500/15) ریال منقسم به 15500 سهم یک میلیون (000/000/1) ریالی است که تمامأ متعلق به دولت می باشد.

تبصره ـ کلیه کارکنان ، اموال ، تاسیسات ، تجهیزات ، مستحـدثات ، ماشیـن آلات ، تعهدات مالی ، دارایی ها اعم از منقول و غیرمنقول شرکت سهامی پخش کود شیمیایی و تولید سم و شرکت سهامی تولید، تهیه و توزیع بذر و نهال به شرکت منتقل خواهد شد.

ماده 7ـ کلیه سهام شرکت متعلق به دولت می باشد و مجمع عمومی شرکت نمایندگی سهام دولت را بر عهده خواهد داشت.

ماده 8ـ سرمایه شرکت با پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی قابل افزایش یا کاهش می باشد.

تبصره: شرکت موظف است کلیه اموال و داراییها اعم از منقول و غیرمنقول کـه در اجرای ماده (6) این اساسنامه و نیز بند (9) تصویبنامه شماره 2265/دش مورخ 19/11/1371 شــورای عالـی اداری به شرکت منتقل می شود توسـط کارشناسان رسمی دادگستری و یـا کارشناسان منتخب مجمع عمومی به عنوان افزایش سرمایه شرکت منظور نماید.

فصل چهارم : ارکان شرکت

ماده 9ـ ارکان شرکت عبارتند از :
الف - مجمع عمومی
ب - هیات مدیره
ج ـ مدیرعامل
د - بازرس (حسابرس)

ماده 10 - مجمع عمومی شرکت دو نوع است:
الف ـ مجمع عمومی عادی
ب - مجمع عمومی فوق العاده

ماده 11ـ مجمع عمومی عادی شرکت هر سال دو مرتبه تشکیل می شود . یک بار حداکثر تا پایان نیمه اول سال برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به صورتهای مالی سال قبل و سایر مواردی که در دستور جلسه مجمع عمومی قرار می گیرد و یکبار در نیمه دوم سـال برای رسیدگی و تصویب برنامه و بودجـه سال بعد و سایـر موارد مندرج در دستور جلسه ، تشکیل می شود.

ماده 12ـ اعضای مجمع عمومی عبارتند از:
1ـ وزیر کشاورزی (رییس مجمع)
2ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی
3ـ وزیر جهاد سازندگی
4ـ وزیر بازرگانی
5ـ رییس سازمان برنامه و بودجه

ماده 13ـ وظایف مجمع عمومی عادی:

1ـ13ـ بررسی و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان و عملکرد مالی شرکت کــه توسط هیات مدیره پیشنهاد می شود.

2ـ13ـ تعیین و تصویب خط مشی و سیاست کلی شرکت.

3ـ13ـ بررسی و تصویب بودجه و یا اصلاحیه و متمم بودجه و گزارش عملیات سالیانه شرکت.

4ـ13ـ تصویب آیین نامه های مالی و معاملاتـی و استخدامی و رفاهی شرکت کــه از طرف هیات مدیره پیشنهاد می شود با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

5ـ13ـ اتخاذ تصمیم نسبت به فروش و یا واگـذاری دارایی های ثابت شرکـت و خرید و فروش اموال غیرمنقول به پیشنهاد هیات مدیره.

6 - 13 - اتخاذ تصمیم در مورد وثیقه گذاردن اموال شرکت بنا به پیشنهـاد هیــات مدیره.

7 - 13 - عزل و نصب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل بنا به پیشنهاد رییس مجمــع عمومی.

8 - 13 - رسیدگی و اخذ تصمیم نسبت به تحصیـل اعتبار یا اخـذ وام از بانکهــا و موسسات اعتباری و در صورت لزوم اعطای تسهیلات اعتباری به شعب و طرحها و پروژه های اجرایی.

9 - 13 - اتخاذ تصمیم نسبت به مطالبات لا وصول که از طرف هیات مدیره پیشنهاد می شود.

10 - 13 - بررسی در مورد حل و فصل دعاوی شرکت به طریق صلح و ســازش یادآوری و تعیین داور و همچنین استرداد دعاوی با رعایت اصل یکصد و سی و نهـم قانون اساســی جمهوری اسلامی ایران.

11 - 13 - تعیین حقوق و مزایای هیات مدیره و مدیر عامل و حق الزحمه بازرس بــا رعایت مقررات مربوط.

12 - 13 - تعیین میــزان و موارد مصــرف از اندوخته های احتیاطــی و سرمایه ای در چارچوب بودجه مصوب.

13 - 13 - اخذ تصمیم در مورد هرگونه پیشنهادی که در دستور جلسه قرار می گیرد با توجه به قوانین و مقررات جاری.

14 - 13 - تصویب تشکیلات شرکت پس از تایید سازمان امور اداری و استخدامی کشور.

15 - 13 - رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد سایر امور شرکت که در حدود این اساسنامـه و سایر قوانین و مقررات در صلاحیت مجمع عمومی باشد.

16 - 13 - رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به اصلاح و تغییر اساسنامه برای ارائه به مراجع مربوط.

ماده 14 (اصلاحی 11/06/1375)- مجمع عمومی فوق العاده به منظور اتخاذ تصمیم نسبت به تغییر یا اصلاح اساسنامه، افزایش یا کاهش سرمایه یا انحلال شرکت و پیشنهاد به مراجع ذیصلاح برای تصویب نهایی تشکیل خواهد شد.

ماده 15ـ هیات مدیره شرکت مرکب از معاون وزیر کشاورزی و چهار نفر عضو اصلی برای مدت سه سال انتخاب خواهند شد و تا زمانی که تجدید انتخاب به عمل نیامده در سمت خود باقی خواهند بود و انتخاب مجدد آنان بلامانع است . مدیرعامل از میان اعضای هیات مدیره به پیشنهاد وزیر کشاورزی و تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.

تبصره - معاون وزیر کشاورزی عضو غیر موظف و رییس هیات مدیره می باشد و سایر اعضای هیات مدیره به صورت موظف در شرکت انجام وظیفه می نمایند.

1 - 15 – در صورت فوت یا استعفا یا عزل هریک از مدیران ، به جای او شخص دیگری از طرف مجمع عمومی انتخاب می شود . مدت خدمت عضو جایگزین تا پایان مدت خدمت کسی است که به جای او تعیین شده است.

2 - 15 - جلسات هیات مدیره حداقل ماهی یک بار به دعوت رییس هیات مدیره و یا مدیر عامل با حضور حداقل سه نفر از اعضای هیات مدیره در محل شرکت یا در هر محلـی که رییس هیات مدیره تعیین نماید تشکیل می شود و تصمیمات با اکثریت آرا اتخاذ خواهد شد.
اداره جلسات هیات مدیره با رییس هیات مدیره یا مدیر عامل است . هیات مدیره دارای دفتری خواهد بود که تمام تصمیمات گرفته شده در آن ثبت و به امضای مدیر عامل و اعضای حاضر در جلسات خواهد رسید.

3 - 15 - اختیارات هیات مدیره:
الف ـ بررسی و تایید بودجه پیشنهادی و گزارش سالیانه و ترازنامه و حساب سود و زیان و برنامه عملیاتی آتی شرکت اعم از برنامه های مالی و بهره برداری و توسعه تاسیسات و ارائه به مجمع عمومی برای تصویب.
ب – تایید آیین نامه های مالی و معاملاتی و استخدامی و رفاهی و سایر آیین نامه های مورد لزوم و ارسال آن برای مراجع مربوط جهت تصویب.
ج - تصویب سیاست ارتباط و مبادله اطلاعات فنی ، علمی ، صنعتی و بازرگانی در زمینه امور مربوط با رعایت مقررات.
د - تصویب چگونگی گرفتن وام و اعتبارات از منابع داخلی طبق بودجه مصوب به پیشنهاد مدیرعامل.
هـ ـ پیشنهاد واگذاری سهام به اشخاص حقیقی و حقوقی براساس مقررات مربوط به مجمع عمومی برای تصویب.
و - بررسی و پیشنهاد ضوابط تعیین نرخ خرید و فروش انواع نهاده ها به مجمــع عمومی.
ز - بررسی و پیشنهاد اقلام و میزان قابل صدور نهاده ها به وزارت کشاورزی.

4 - 15 - مسوولیت اداره کلیه امور شرکت اعم از مالی و فنی و استخدامی و مدیریت امور کارکنان و تشکیلات و همچنین نظارت لازم بر امـور اداری و مالــی و فنی شعــب و نمایندگی ها و سهام شرکت در سایر شرکتها و مشارکتها با مدیر عامل است و می تواند قسمتی از اختیارات خود را به هریک از اعضای هیات مدیره و یا مدیران و سایر کارکنان به تشخیص و مسوولیت خود تفویض نماید.

5 - 15 - مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی شرکت است و برای اداره امور شرکت و اجرای مصوبات مجمع عمومی و هیات مدیره دارای همه گونه حقوق و اختیارات در حدود مقررات این اساسنامه و بودجه مصوب می باشد و نمایندگی شرکت را در مقابل کلیه مقامات قضایی و اشخاص حقیقی و حقوقی با حق توکیل غیر به عهده خواهد داشت.

تبصره - ارجاع دعاوی شرکت به داوری و انتخاب داور و سازش منوط به تاییـد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی با رعایت مقررات مربوط خواهد بود.

6 - 15 - مدیر عامل در حدود مقررات و آیین نامه های مصوب شرکت روشهای اجرایی را تعیین و ابلاغ می نماید.

7 - 15 - مدیرعامل بودجه سالانه و ترازنامه و حساب سود و زیان و برنامه عملیــات سالانه شرکت را با رعایت مقررات مربوط تهیه و پس از تایید هیات مدیره بـرای تصویب مجمع عمومی تقدیم می نماید.

8 - 15 - مدیرعامل آیین نامه های استخدامی و مالی و معاملاتی و بهره بــرداری و اداری و رفاهی شرکت را تهیه و پس از تایید هیات مدیره و انجام تشریفات مقرر در این اساسنامه برای تصویب مجمع عمومی تسلیم خواهد نمود.

9 - 15 - کلیه چکها و اسناد و قراردادهای مالی و تعهد آور شرکت با رعایت مقررات و آیین نامه های مربوط با امضای مدیر عامل و یا نماینده تام الاختیار وی و یکی از اعضای هیات مدیره معتبر خواهد بود.

تبصره ـ کلیه چکها و اسناد مالی علاوه بر امضاهای مقامات مندرج دربنـد 9 - 15 باید به امضای ذی حساب شرکت نیز برسد.

10 - 15 - مدیرعامل می تواند پیشنهاد لازم برای پرداخت حداکثر ده درصد (10%) از درآمدهای سالانه شرکت را به عنوان جبران قسمتی از زحمات کارکنان و مدیرانی که در انجام وظایف و پیشبرد امور تلاش چشمگیر داشته اند با رعایت ماده (22) مقررات استخدامی شرکتهای دولتی و پس از تایید هیات مدیره برای تصویب نهایی به رییس مجمع عمومی تقدیم نماید.

11 - 15 - مدیرعامل موظف است یک نسخه از ترازنامه و حساب سود و زیان و گـزارش عملکرد سالانه شرکت را پس از تایید هیات مدیره حداقل یک ماه قبل از طرح در مجمع عمومی با رعایت مقررات مربوط به بازرس (حسابرس) تسلیم نماید.

تبصره - مکاتبات اداری با امضای مدیرعامل و یا کسانی که از طرف او حق امضا دارند خواهد بود.

ماده 16ـ بازرس (حسابرس)
سازمان حسابرسی بازرس (حسابرس) شرکت می باشد.

1 - 16 - اقدامات بازرس (حسابرس) در اجرای وظایف خود نباید مانع جریان عادی کارهای شرکت باشد.

2 - 16 - سال مالی شرکت از اول فروردیـن ماه هرسال آغاز و درپایان اسفند مـاه همان سال خاتمه می یابد، به استثنای سال اول که شروع آن از تاریخ ابلاغ این اساسنامه می باشد.

3 - 16 - مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده طبق قانون تجارت و قوانیـن مربوط عمل خواهد شد.

این اساسنامه به موجب نامه شماره 6653 مورخ 12/5/1373 شورای محترم نگهبان بـه تایید شورای یاد شده رسیده است.

حسن حبیبی- معاون اول رییس جمهور