اساسنامه شرکت صید صنعتی منطقه آزاد چابهار ( سهامی خاص )

اکثریت وزرای عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی در جلسه مورخ 4/2/1374 با توجه به اختیار تفویضی هیئت وزیران (‌موضوع تصویبنامه شماره 16632/ت 30 هـ 13/2/1373) و به استناد بند (ب) ماده (4) قانون «‌چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران» - مصوب1372 - اساسنامه شرکت صید صنعتی منطقه آزاد چابهار (‌سهامی خاص) را به شرح زیر تصویب نمودند:

اساسنامه شرکت صید صنعتی منطقه آزاد چابهار (‌سهامی خاص)
مصوب 1374,02,04با اصلاحات و الحاقات بعدی

اول - کلیات

ماده 1 (اصلاحی 26/06/1393)- نام شرکت «‌شرکت سرمایه گذاری و توسعه تجارت و صید صنعتی منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار» و نوع آن «‌سهامی خاص» است که از این پس به اختصار شرکت نامیده می‌شود.

ماده 2(اصلاحی 26/06/1393)- شرکت جهت تحقق اهداف خود مجاز است در چارچوب سیاست های ابلاغی شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی نسبت به انجام موارد زیر اقدام نماید:
الف- سرمایه گذاری و انجام امور صید و خدمات صیادی، پرورش و تکثیر و عمل آوری انواع آبزیان و امور مجاز خدماتی، عمرانی و تجاری با رعایت سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی و قانون اجرای آن.
ب- انجام فعالیت ها و اقدامات لازم در خصوص شناسایی و جذب سرمایه گذاران توانمند داخلی و خارجی جهت سرمایه گذاری در منطقه با رعایت مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری – صنعتی موضوع تصویب نامه شماره 33432/ت23ک مورخ 16/ 3/ 1373 و اصلاحات بعدی آن.

تبصره (اصلاحی 18/12/1378)– تاسیس شرکت و مشارکت در سهام شرکت ها تا سقف (49%) و جذب نیروی انسانی با هماهنگی دبیرخانه و در چارچوب سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی و قانون اجرای آن و سیاست های ابلاغی شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی می باشد.

ماده 3 - شرکت برای مدت نامحدود تشکیل می‌شود.

ماده 4 - مرکز اصلی شرکت در منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، واقع در چابهار - جاده طبس است.

ماده 5 - سرمایه شرکت یکصد میلیون ریال می‌باشد که به یکهزار سهم یکصد هزار ریالی با نام تقسیم می‌شود: 997 سهم متعلق به سازمان منطقه آزاد ‌تجاری - صنعتی چابهار، که از این پس در این اساسنامه به اختصار سازمان نامیده می‌شود، یک سهم متعلق به شرکت شیلات ایران، یک سهم متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری مهاب ‌قدس و یک سهم آن‌متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری ملت است.

تبصره - 35% مبلغ اسمی سهام بطور نقد پرداخت شده و بقیه آن در تعهد سهامداران است که ظرف دو سال پرداخت می‌شود.

دوم - ارکان شرکت

ماده 6 - ارکان شرکت عبارتند از:
‌الف - مجمع عمومی.
ب - هیئت مدیره.
ج - بازرس (‌حسابرس).

الف - مجمع عمومی

ماده 7 - مجمع عمومی شرکت از صاحبان سهام یا نمایندگان آنها با معرفی رئیس مجمع عمومی که مدیرعامل سازمان است، تشکیل می‌شود.

ماده 8 - مجمع عمومی شرکت هر سال حداقل دو بار به دعوت هیئت مدیره یک بار حداکثر تا 4 ماه پس از پایان سال مالی برای بررسی و تصویب ترازنامه و‌ حساب عملکرد سود و زیان و یک بار در نیمه دوم سال برای بررسی و تصویب بودجه سال بعد در مرکز اصلی شرکت یا با توافق مجمع در محل پیشنهادی هیئت‌مدیره تشکیل می‌شود.

ماده 9 - دعوتنامه رسمی مجامع عمومی شامل محل تشکیل، روز، ساعت و دستور جلسه در مدتی که کمتر از پانزده روز قبل از تاریخ تشکیل جلسه نباشد‌ توسط رئیس هیئت مدیره برای صاحبان سهام ارسال می‌شود.

ماده 10 - تصمیمات مجامع عمومی همواره با اکثریت آراء (‌هر سهم یک رأی) معتبر است.

تبصره - مذاکرات و تصمیمات مجامع عمومی شرکت در صورتجلسه‌ای که به امضای هیئت رئیسه مجمع می‌رسد، ثبت و در مرکز اصلی شرکت نگاهداری ‌می‌شود.

ماده 11 - اختیارات و وظایف مجمع عمومی عادی عبارت است از:
‌الف - تعیین خط مشی کلی شرکت.
ب - استماع و بررسی گزارش سالانه هیئت مدیره و بازرس و اخذ تصمیمات مقتضی.
پ - بررسی و تصویب بودجه و ترازنامه و حساب سود و زیان و نحوه تقسیم سود شرکت.
ت - بررسی و تصویب آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی شرکت.
ث - تعیین حقوق اعضای هیئت مدیره موظف و حق‌الزحمه بازرس (‌حسابرس) و پاداش آنان.
ج - تعیین روزنامه کثیرالانتشار به منظور درج کلیه آگهیهای شرکت.
چ - اتخاذ تصمیم نسبت به سرمایه‌گذاری یا مشارکت در خصوص موضوع شرکت با پیشنهاد هیئت مدیره.
ح - تعیین اعضای هیئت مدیره و بازرس قانونی.

ماده 12 - اختیارات و وظایف مجمع عمومی فوق‌العاده عبارت است از:
‌الف - پیشنهاد تغییر در مواد اساسنامه به مجمع عمومی سازمان.
ب - پیشنهاد افزایش یا کاهش سرمایه شرکت به مجمع عمومی سازمان.
ج - پیشنهاد انحلال شرکت به مجمع عمومی سازمان.

ماده 13 - مجامع عمومی فوق‌العاده و عادی بطور فوق‌العاده به دعوت هیئت مدیره شرکت یا بازرس قانونی یا درخواست صاحبان یک پنجم سهام تشکیل ‌می‌شوند.

ب - هیئت مدیره

ماده 14 - شرکت به وسیله هیئت مدیره‌ای متشکل از سه تا پنج نفر که توسط مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب می‌شوند، اداره می‌شود. انتخاب مجدد ‌آنان بلامانع است.

تبصره 1 - در صورت استعفا، فوت یا عزل هر یک از اعضاء یا وجود موانع قانونی دیگر، بلافاصله مجمع عمومی عادی با درخواست هیئت مدیره یا بازرس ‌قانونی جهت تکمیل اعضاء تشکیل می‌شود.

تبصره 2 - انتخاب اعضای جدید برای بقیه مدت دوره هیئت مدیره است و مسؤولیت سایر اعضای هیئت مدیره تا انتخاب اعضای جدید کماکان به قوت خود‌باقی است.

ماده 15 - اعضای هیئت مدیره در اولین نشست خود یک نفر را از بین خود به عنوان رئیس و یک نفر را به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره برای مدتی که بیش از‌مدت عضویت در هیئت مدیره نباشد، انتخاب می‌کنند.

ماده 16 - هیئت مدیره حداقل هر ماه یک بار بنا به دعوت رئیس هیئت مدیره در محل شرکت تشکیل جلسه می‌دهد.

ماده 17 - برای هر یک از جلسات هیئت مدیره صورتجلسه‌ای حاوی خلاصه مذاکرات همچنین تصمیمات متخذه در جلسه با قید تاریخ، تنظیم و به امضای ‌کلیه اعضای حاضر می‌رسد.

تبصره - نظر هر یک از اعضای هیئت مدیره که با تمام یا قسمتی از تصمیمات مندرج در صورتجلسه مخالف باشد، در صورتجلسه قید می‌شود.

ماده 18 - اهم اختیارات و وظایف هیئت مدیره به شرح زیر است:
‌الف - کلیه اختیارات لازم برای اداره امور شرکت، جز موضوعاتی که اتخاذ تصمیم و اقدام در مورد آنها طبق قانون تجارت و این اساسنامه در صلاحیت خاص‌ مجامع عمومی است.
ب - نمایندگی شرکت در مقابل اشخاص و کلیه مؤسسات دولتی و خصوصی، دادگاهها و مراجع قضایی و غیر قضایی با حق توکیل.
پ - تقدیم گزارش سالانه به مجمع عمومی.
ت – تهیه و تدوین بودجه و تنظیم گزارش مالی سالانه شرکت و پیشنهاد نحوه تقسیم سود به مجمع عمومی.
ث- تدوین آیین نامه های مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی شرکت و پیشنهاد آن به مجمع عمومی.
ج - پیشنهاد نحوه سرمایه‌گذاری یا مشارکت در خصوص موضوع شرکت به مجمع عمومی.
چ - افتتاح حساب و استفاده از آن به نام شرکت نزد بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری و سایر مؤسسات تجاری و انسداد حسابهای یاد شده.

ماده 19(اصلاحی 26/06/1393)- هیئت مدیره فردی را پس از تأیید مجمع عمومی به عنوان مدیرعامل انتخاب می نماید. مدیرعامل مجری مصوبات هیئت مدیره است و هیئت مدیره می تواند برخی از اختیارات یاد شده در ماده (18) را به وی واگذار کند.

ماده 20 - کلیه چکها، سفته‌ها، بروات، قراردادها و هر نوع سند تعهدآور دیگر با امضای مشترک مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره و مهر شرکت معتبر‌است.

ج - بازرس (‌حسابرس)

ماده 21(اصلاحی 26/06/1393)- مجمع عمومی عادی هر سال یک یا چند بازرس (حسابرس) را از بین سازمان حسابرسی و یا حسابداران رسمی و موسسات حسابرسی موضوع قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه ای حسابداران ذی صلاح به عنوان حسابدار رسمی – مصوب 1372 – انتخاب می کند تا بر طبق قانون تجارت و این اساسنامه به وظایف خود عمل کنند. انتخاب مجدد بازرس یا بازرسان بلامانع است.

تبصره 1(اصلاحی 26/06/1393)- مجمع عمومی عادی می تواند در هر زمان بازرس یا بازرسان را مشروط بر تعیین جانشین آنها عزل کند.

تبصره 2(اصلاحی 26/06/1393)- تعیین میزان حق الزحمه بازرس با مجمع عمومی عادی است.

ماده 22 - بازرس یا بازرسان قانونی می‌توانند در هر زمان هرگونه رسیدگی یا بازرسی لازم را انجام و اسناد، مدارک و اطلاعات مربوط به شرکت را مطالبه و ‌مورد رسیدگی قرار دهند. این رسیدگی و بازرسی نباید باعث رکود یا توقف فعالیت شرکت شود.

ماده 23 - گزارش بازرس باید حداقل ده روز قبل از تشکیل مجمع عمومی برای اطلاع صاحبان سهام در مرکز شرکت آماده باشد. تصمیماتی که بدون آگاهی از ‌گزارش بازرس در مورد تصویب دارایی و ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت از طرف مجمع عمومی اتخاذ شود، از درجه اعتبار ساقط است.

سوم - مقررات مختلف

ماده 24 - هیئت مدیره شرکت باید پس از انقضای هر سال مالی که از اول فروردین تا پایان اسفند ماه هر سال می‌باشد- به استثنای سال اول که از تاریخ تأسیس تا‌ پایان اسفند ماه همان سال خواهد بود- طبق ماده (232) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت - مصوب 1347 - صورت دارایی و دیون و همچنین‌ ترازنامه و حساب عملکرد سود و زیان شرکت را به ضمیمه گزارشی درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت طی آن سال مالی تنظیم کند. اسناد مذکور در این ماده‌باید حداقل بیست روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی سالانه در اختیار بازرس گذاشته شود تا پس از رسیدگی همراه گزارش بازرس به مجمع عمومی‌ صاحبان سهام ارایه شود.

ماده 25 - از ده روز قبل از تشکیل مجمع عمومی سالانه، هر صاحب سهم می‌تواند در مرکز اصلی شرکت، به صورتحساب و صورت اسامی صاحبان سهام ‌مراجعه و از ترازنامه، حساب سود و زیان شرکت و گزارش بازرس رونوشت تهیه کند.

ماده 26 - سود خالص شرکت در هر سال مالی عبارت از درآمد حاصل در همان سال مالی پس از کسر کلیه هزینه‌ها، استهلاکات و ذخیره‌هاست.

ماده 27 - از سود خالص شرکت پس از وضع زیانهای وارده در سالهای قبل معادل یک بیستم آن بر طبق مواد 140 و 238 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون ‌تجارت - مصوب 1347 - به عنوان اندوخته قانونی منظور می‌شود، همچنین به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی، ذخیره قسمتی از سود ویژه برای‌ تشکیل اندوخته‌های مخصوص امکان‌پذیر است.

ماده 28 - سود قابل تقسیم عبارت از سود خالص سال مالی شرکت پس از کسر زیان سالهای قبل و اندوخته قانونی و سایر اندوخته‌های اختیاری به اضافه‌ سودهای تقسیم‌نشده سالهای قبل می‌باشد. تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عمومی جایز است. شرکت باید ظرف هشت‌ماه از تاریخ تصویب مجمع عمومی سودی را که مورد تصویب مجمع یاد شده قرار گرفته به سهامداران پرداخت کند.

ماده 29 - انتقال سهام شرکت با رعایت مقررات، به اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی یا بخش خصوصی با تصویب دو سوم آرای مجمع عمومی‌امکان‌پذیر است و باید در دفتر ثبت سهام به ثبت برسد و انتقال‌دهنده یا وکیل یا نماینده قانونی او انتقال را در دفتر مزبور امضاء کند.

ماده 30 - انحلال شرکت با تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام برابر ضوابط مندرج در قانون تجارت و اساسنامه سازمان انجام می‌گیرد.

ماده 31 - سایر موضوعات پیش‌بینی نشده در این اساسنامه، مشمول قانون تجارت و دیگر قوانین است.
‌این اساسنامه به موجب نامه شماره 1107 مورخ 1374/7/26شورای محترم نگهبان به تأیید شورای یاد شده رسیده است.

این تصویب‌نامه در تاریخ 1374/8/8 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور-‌حسن حبیبی