اساسنامه شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی

اساسنامه شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی
مصوب 1370,12,25

هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۵ /۱۲ /۱۳۷۰ بنا به پیشنهاد شماره ۲۳۰۸ /۷ مورخ ۲۸ /۷ /۱۳۶۹ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد تبصره ماده (۲) قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب ۷ /۷ /۱۳۷۰ اساسنامه شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی را به شرح زیر تصویب نمود:

اساسنامه شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی»

ماده ۱ - در اجرای بندهای (۱۱) و (۱۸) ماده (۲) قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب ۱۲ /۱۲ /۱۳۶۵ و ماده (۲) قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب ۷ /۷ /۱۳۷۰ به منظور تعیین و ترسیم سیاست ایرانگردی و جهانگردی و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای ذیربط شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی تشکیل می گردد.

ماده ۲ - اعضای شورای عالی ایرانگردی و جهانگردی که دراین اساسنامه شورا نامیده می شود عبارتند از:
۱ - معاون اول رییس جمهور (رییس شورا)
۲ - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
۳ - وزیر امور خارجه
۴ - وزیر امور اقتصادی و دارایی
۵ - وزیر فرهنگ و آموزش عالی
۶ - وزیر راه و ترابری
۷ - وزیر کشور شورا می تواند از افراد بصیر، مطلع و علاقمند به امور ایرانگردی و جهانگردی و کارشناسان مربوط، بدون حق رای برای شرکت در شورا دعوت نماید.

ماده ۳ - جلسات با حضور حداقل پنج نفر از اعضا رسمیت خواهد یافت و تصمیمات اتخاذ شده با اکثریت آرای حاضرین معتبر است .

ماده ۴ - در صورتی که موضوعی مربوط به وزارتخانه های غیرعضو و سازمان های دولتی مطرح باشد رسیدگی با حضور وزیر یا رییس سازمان مربوط یا نماینده وی انجام خواهد شد.

ماده ۵ - وظایف و اختیارات شورای عالی به شرح زیر است :

۱ - تعیین و ترسیم خطوط اصلی سیاست ایرانگردی و جهانگردی کشور

۲ - نظارت بر اجرای مصوبات و سیاست های ابلاغ شده به دستگاههای اجرایی

۳ - اتخاذ تصمیم نسبت به مسائلی که از طرف وزرای عضو یا دیگر اعضای دولت پیشنهاد و جهت بررسی در دستور جلسات منظور شده باشد.

۴ - اتخاذ تصمیم برای رفع تنگناها و ایجاد تسهیلات مناسب برای توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی و ایجاد هماهنگی لازم بین دستگاههای ذیربط.

۵ - پیگیری تصمیمات و مصوبات شورا بعهده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دبیرخانه شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور سیاحتی و زیارتی دبیر شورا می باشد.

۶ - شورا می تواند برای بررسی موضوعات پیشنهادی نسبت به تشکیل کمیسیونهای لازم اقدام نماید. گزارش اقدامات و نتیجه بررسی کمیسیونهای مذکور توسط دبیرخانه دریافت و پس از تنظیم در دستور کار جلسات شورا منظور خواهد شد.

حسن حبیبی - معاون اول رئیس جمهور