اساسنامة دانشسراهای راهنمایی
مصوب 1351,11,17
ماده 1ـ دانشسراهای راهنمایی به منظور تربیت و آماده کردن معلمان موردنیاز کشور برای دورة راهنمایی تحصیلی از طرف وزارت آموزش و پرورش در هر محل که صلاح بداند تاسیس میشود.
ماده 2ـ شرایط ورود داوطلبان تحصیل در این دانشسراها به قرار ذیل است:
الف ـ گواهینامة تحصیلات کامل متوسطه را دارا باشند.
ب ـ سن آنان در موقع ثبتنام از 25 سال تمام تجاوز نکرده باشد.
ج ـ پزشک معتمد اداره آموزش و پرورش محل سلامت جسمانی و روانی و نداشتن نقص عضو (از لحاظ انجام وظایف معلمی) داوطلب را گواهی نماید.
د ـ در امتحانات ورودی و مصاحبه توفیق یابد.
هـ ـ مسلمان یا پیرو یکی از ادیان باشند که قانوناً میتواند در مجلس شورای ملی نماینده داشته باشند.
ماده 3ـ دورة تحصیل در دانشسراهای راهنمایی دو سال است.
ماده 4ـ در دانشسراهای راهنمایی معلمان موردنیاز برای تدریس رشتههای:
1ـ زبان فارسی و علوم انسانی
2ـ علوم تجربی
3ـ علوم ریاضی
4ـ حرفه و فن و هنر
5ـ تربیت بدنی
6ـ زبان خارجه تربیت میشوند.
ماده 5ـ هر داوطلب تحصیل دانشسرای راهنمایی تحصیلی یکی از رشتة زبان فارسی و علوم انسانی، علوم تجربی، علوم ریاضی، حرفه و فن و هنر را برای تحصیل انتخاب میکند و داوطلبان تحصیل در سه رشتة اخیر مکلفند یکی از رشتههای زبان خارجه یا تربیت بدنی و امور تربیتی را نیز در دورة تحصیل بیاموزد داوطلب رشتة زبان فارسی و علوم انسانی در صورت تمایل میتواند یکی از رشتههای زبان خارجه و تربیت بدنی و امور تربیتی را نیز علاوه بر رشتة خود جهت تحصیل انتخاب نماید.
ماده 6ـ برنامههای تحصیلی دانشسراهای راهنمایی طبق برنامة تفصیلی شامل دروس عمومی و اختصاصی خواهد بود و تحصیل دروس عمومی نیز برای کلیة داوطلبان الزامی است.
ماده 7ـ رئیس دانشسرای راهنمایی از میان کسانی که دارای حسن شهرت و حداقل دارای مدرک لیسانس و 10 سال سابقه خدمت بوده که 5 سال آن تدریس باشد انتخاب میشود.
ماده 8ـ در شهرستانی که دانشسرای راهنمایی تحصیلی دایرات ادارت آموزش و پرورش مکلفند مجربترین لیسانسیهها را برای تدریس در رشتة تخصصی خود به دانشسراهای راهنمایی تحصیلی اعزام دارند.
ماده 9ـ به دانشجویان در این دانشسراها پس از موفقیت در امتحانات نهایی گواهینامة فوق دیپلم اختصاص صلاحیت تدریس در دورة راهنمایی تحصیلی داده میشود.
ماده 10ـ دستور امتحان ورودی و مصاحبه به موقع از طرف وزارت آموزش و پرورش اعلام میشود.