اساسنامه آموزشگاه عالی شهربانی کل کشور

اساسنامه آموزشگاه عالی شهربانی کل کشور
مصوب 1322,07,26

ماده 1ـ آموزشگاه عالی شهربانی بر طبق قانون مصوب جلسه 11 اردیبهشت ‌ماه 1322 مجلس شورای ملی تشکیل می‌شود و مدت آن دو سال خواهد بود.

ماده 2ـ شرایط ورود:
1ـ تابعیت ایران
2ـ نداشتن پیشینه بد
3ـ داشتن بنیه قوی و صحت مزاج و تناسب اندام و عدم اعتیاد به استعمال مواد مخدره
4ـ دارا بودن گواهی‌نامه دوره کامل متوسطه
5ـ سن از بیست سال تمام کمتر و از بیست و پنج سال زیادتر نباشد.

ماده 3ـ آموزشگاه شبانه‌روزی و در مدت تحصیل غذا و ملبوس دانشجویان بعهده آموزشگاه است و مبلغ 600 ریال به عنوان هزینه تحصیلی پرداخت می‌شود.

ماده 4ـ سایر مقررات استخدامی و ارتقاء درجه و رتبه بر طبق قانون مصوبه مذکور در فوق خواهد بود.

ماده 5ـ خلاصه موادی که تدریس می‌شود: تعداد ساعات دروس
نظری عملی

الف ـ تعلیمات فنی
انگشت‌نگاری ـ تن پیمائی ـ عکاسی ـ پلیس فنی
قتل ـ سرقت ـ آتش سوزی 298-188

ب ـ تعلیمات عمومی اداری:
آئین نامــــــــه
آئین‌نامه‌های مربوط به زندان و بازداشتگاهها ـ سازمان و وظایف ترکیبات تابعه شهربانی ـ مقررات مربوط به اسلحه و مهمات جنگی و مواد محترقه ـ محاکمات اداری ـ بنگاه ماشین‌نویسی ـ اسلحه کمری شهربانی مواد سمی ـ حفظ اشیاء بلاصاحب و پیدا شده ـ راهنمائی و رانندگی ـ باربری شهری بارکشهای کندرو ـ دوچرخه پائی ـ اتوبوسرانی ـ در شبکه‌ رانی ـ موسسات حمل و نقل ـ نمایشها ـ گذرنامه ـ تابعیت ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران ـ سازمان وزارت خوار و بار بطور کلی
تعداد ساعات دروس
نظری 47

ج ـ تعلیمات قضائی:
حقوق اساسی ـ حقوق کیفر عمومی ـ حقوق کیفر خصوصی ـ آئین دادرسی کیفری ـ قوانین اداری ـ حقوق مدنی

د ـ تعلیمات تخصصی عمومی نظامی نظری 108 ساعت
تعلیمات رزمی ـ خدمات صحرائی ـ تیراندازی ـ آئین‌نامه پیاده اسلحه‌شناسی و نظافت اسلحه ـ آئین‌نامه انضباطی ـ آئین‌نامه داخلی ـ آئین‌نامه پادگانی ـ آئین‌نامه رزوم پیاده ـ تاکتیک ـ تاریخ نظامی ـ ایران و اروپا ـ جغرافیای نظامی ـ توپخانه ـ مهندسی ـ ارتباط مخابرات ـ هواپیمایی ـ نقشه‌برداری ـ امور اداری ـ اتومبیل‌رانی ـ ورزش ـ قوای روحی ـ بهداشت
تعداد ساعات دروس
نظری عملی
241 582

هـ ـ زبان و ادبیات
فارسی ـ هفته دو ساعت
انگلیسی ـ هفته دو ساعت
فرانسه ـ هفته یکساعت

تبصره ـ علاوه بر مواد مشروحه بالا در صورت لزوم هر سال چند سخنرانی در اطراف مذهب ـ اخلاق معاشرت پلیس با مردم ـ اصول معاشرت ـ طرز مکاتبات اداری ـ و سایر موضوعاتی که برای اطلاعات عمومی دانشجویان مفید باشد بتوسط اشخاص دانشمند و متخصص در آموزشگاه پایه‌وری بنا بر پیشنهاد آموزشگاه و تصویب رئیس شهربانی کل کشور ایراد خواهد شد.

ماده 6ـ شروع درس:
در فروردین‌ماه هر سال مقدمات مربوط به نام‌نویسی و سایر امور مربوط به داوطلبان بعمل آمده و از روز اول اردیبهشت درس شروع خواهد شد.

ماده 7ـ امتحانات

الف ـ از کلیه موادی که در آموزشگاه تدریس و تعلیم می‌شود و از دانشجویان امتحان کتبی و عملی بعمل خواهد آمد امتحانات سال اول داخلی و امتحانات سال دوم نهائی است و با نظر نمایندگان وزارت کشور ـ فرهنگ و شهربانی کل کشور بعمل خواهد آمد.

ب ـ امتحانات آخر سال از پانزدهم بهمن‌ماه آغاز می‌گردد و نتیجه باید منتها تا بیست و پنجم اسفند همان سال به رئیس شهربانی کل کشور گزارش شود.

تبصره ـ امتحانات تجدیدشدگان در نیمه دوم فروردین‌ماه بعمل خواهد آمد.

ج ـ اشخاص در امتحانات آخر سال اول و دوم قبول می‌شوند که اولا معدل تمام نمرات آنها از ده کمتر (خود نمره ده قابل قبول است) نباشد ثانیاً در هیچ یک از مواد نمره کمتر از پنج نداشته باشد.

تبصره 1ـ اشخاصی که معدل امتحانی آنها از هشت بیشتر و از ده کمتر است در صورتیکه صفر نداشته باشند می‌توانند تمام مواد را در فروردین‌ماه مجدداً امتحان بدهند در صورتکیه در این امتحان معدلشان به ده برسد و نمره صفر نداشته باشند قبول والا مردود می‌باشند و سال را باید تجدید نمایند.

تبصره 2ـ اشخاصی که معدلشان از ده زیادتر باشد و نمره کمتر از پنج داشته باشند در صورتی که عده این قبیل نمرات از ربع تمام مواد زیادتر نباشد فقط همان دروس را که نمره کم دارند مجدداً امتحان می‌دهند در صورتی که از ربع تمام مواد بیشتر باشد باید تمام دروس را تجدید نمایند.

د ـ بهر دانشجو یک نمره استعداد عمومی به ترتیبی که در آئین‌نامه داخلی تعیین شده داده خواهد شد این نمره با سایر نمرات امتحانی جمع و معدل گرفته می‌شود.

هـ ـ اشخاصی که به علت ناخوشی یا تصدیق پزشک رسمی اداری نتوانند در جلسات امتحانی آخر سال شرکت نمایند حق دارند تمام امتحانات خود را در فروردین‌ماه بگذرانند و اگر در فروردین‌ماه شرکت ننمایند باید سال را تجدید نمایند.

تبصره ـ اشخاصی که بدون عذر موجه از جلسات امتحانی غایب شوند نمره امتحان آنها صفر می‌باشد و در نتیجه مردود خواهد شد (تشخیص عذر موجه با رئیس آموزشگاه خواهد بود.)

ماده 8ـ سایر مقررات انتظامی و تحصیلی و امتحانی که در این اساسنامه ذکر نشده بر طبق آئین‌نامه داخلی است.

ماده 9ـ پس از پایان دوره تحصیلی به دانشجویانی که در امتحانات مقرر موفقیت حاصل کرده‌اند گواهینامه که به امضاء مقامات زیر می‌رسد داده خواهد شد.
رئیس آموزشگاه ـ رئیس کل شهربانی کل کشور ـ وزیر کشور ـ وزیر فرهنگ ـ
ارزش گواهینامه مزبور عالی شناخته می‌شود.