اساسنامه دانشکده صنعتی
مصوب 1340,05,08
ماده اول ـ به منظور تربیت مهندسی برای رفع نیازمندیهای صنعتی کشور دانشکدهای به نام دانشکده صنعتی در تهران تحتنظر وزارت فرهنگ تشکیل میگردد.
ماده دوم ـ دانشکده صنعتی دارای رشته های زیراست :
1ـ موسسه مهندسی مکانیک و ئیدرولیک
2ـ موسسه مهندسی برق و الکتروتکنیک
3ـ موسسه مهندسی راه و ساختمان
4ـ موسسه مهندسی نساجی و رنگرزی
5ـ موسسه مهندسی شیمی پتروشیمی
6ـ موسسه مهندسی معدن و صنعت فلز (متالوژی)
ماده سوم ـ دوره تحصیلات در دانشکده صنعتی چهار سال است که یک سال آن دوره عمومی و سه سال دیگر در یکی از رشته تخصصی بالا خواهد بود.
تبصره ـ سال تحصیلی در دانشکده صنعتی یازده ماه است که نه ماه آن برای دروس نظری و عملی و بازدید کارخانجات و دو ماه آن برای انجام کارآموزی الزامی درکارگاههای مربوطه میباشد و حداقل کار در هفته 42 ساعت است.
ماده چهارم ـ شرط ورود به دانشکده صنعتی داشتن گواهینامه ششم متوسطه شعبه ریاضی و توفیق در مسابقه ورودی خواهد بود کسانی که علاوه بر دیپلم ششم ریاضی دارای دیپلم فراغت تحصیل از هنرستانهای صنعتی کشور که برنامه آنها به تصویب شورایعالی فرهنگ رسیده است باشند از شرکت در مسابقه ورودی معاف خواهند بود.
تبصره -شورای دانشکده موظف است سهمیه برای هر یک از هنرستانهای صنعتی کشور قبل از شروع مسابقه ورودی تعیین نماید.
ماده پنجم ـ ارزش تحصیلات فارغالتحصیلان دانشکده صنعتی فوقلیسانس خواهد بود و دانشنامه مهندسی در رشته مربوط به آنان اعطاء میگردد.
ماده ششم ـ کسانی به دانشیاری در دانشکده صنعتی انتخاب میشوند که شورایعالی فرهنگ ارزش تحصیلات آنان را در رشته تدریس مربوط دکترا یا معادل آن شناخته باشد.
ماده هفتم ـ عین مقررات دانشگاه در مورد ارتقاء به رتبه استادی دانشیاران اجراء خواهد شد.
ماده هشتم ـ دانشکده صنعتی دارای شورایی است که از کلیه اساتید و دانشیاران متصدی کرسی دانشکده تشکیل میگردد.
ماده نهم ـ وظایف شورای دانشکده بقرار زیر است:
رسیدگی به امور تعلیماتی ـ تنظیم و تصویب برنامههای دروس ـ تصویب آئیننامهها ـ انتخاب رئیس دانشکده اظهارنظر در مورد انتخاب و استخدام استاد و دانشیار و دبیر و تشخیص تعداد کرسیها و رسیدگی صلاحیت متصدیان آن ـ اظهارنظر در کلیه موارد مربوط به پیشرفت کار دانشکده و وظایف دیگری که ضمن این اساسنامه برای شوری تعیین شده است.
ماده دهم ـ شورای دانشکده از بین اعضاء خود یکی از استادان را که لااقل ده سال سابقه تدریس در یکی از دانشکدههای فنی یا علوم یا هنرسرای عالی داشته باشد در نوبت اول با اکثریت در دو ثلث آراء و در نوبت دوم با اکثریت نسبی با رای مخفی برای مدت چهار سال به سمت ریاست دانشکده انتخاب و به وزارت فرهنگ برای صدور ابلاغ معرفی مینمایند.
تبصره ـ مادامی که ثلث کرسیهای دانشکده اشتغال نگردیده است یک استاد که ارزش تحصیلات او دکترا یا معادل آن باشد و لااقل ده سال سابقه تدریس در یکی از دانشکدههای فنی یا علوم یا هنرسرای عالی داشته باشد توسط وزیرفرهنگ به ریاست دانشکده صنعتی منصوب خواهد شد.
ماده یازدهم ـ استادان و دانشیاران متصدی کرسی هر موسسه از بین خود یک نفر را به عنوان مسئول آن موسسه انتخاب و جهت تصویب شورای دانشکده پیشنهاد مینماید تا پس از تصویب شورای در امور مربوط به آن موسسه با رئیس دانشکده همکاری نماید.
تبصره ـ مادامی که هر موسسه به اندازه کافی استاد و دانشیار متصدی کرسی ندارد به پیشنهاد رئیس دانشکده و تصویب وزیر فرهنگ یک نفر از استادان و یا دانشیاران متصدی کرسی آن موسسه که دارای درجه دکتری یا معادل آن باشد از بین استادان آن موسسه به سمت مسئول هر موسسه تعیین میگردد.
ماده دوازدهم ـ تا زمانی که شورای دانشکده طبق مقررات این اساسنامه تشکیل نشده آئیننامههای امتحانی و انضباطی و برنامه تحصیلی دانشکده که ضمیمه این اساسنامه است و چهار سال مورد آزمایش قرار گرفته است مورد تصویب واقع میگردد که مورد عمل قرار گیرد.
ماده سیزدهم ـ دانشجویانی که در موقع تصویب این اساسنامه در دانشکده صنعتی مشغول تحصیل هستند مشمول مقررات این اساسنامه میباشند.