اساسنامه مدارس نمونه مردمی

اساسنامه مدارس نمونه مردمی
مصوب 1372,02,30با اصلاحات و الحاقات بعدی

فصل اول :کلیات
تعریف:مدارس نمونه مردمی به آن دسته از آموزشگاههای وزارت آموزش و پرورش اطلاق می شود که با استفاده از کمکها و مشارکتهای مردمی به فراهم نمودن امکانات و تجهیزات مناسب تر و ارائه خدمات آموزشی و پرورشی بهتر اقدام و زیر نظر ادارات آموزش و پرورش مطابق ضوابط این اساسنامه فعالیت می نمایند.

ماده 1- اهداف – هدفهای مدارس نمونه مردمی عبارتند از :

الف - تقویت انگیزه مشارکتهای مردمی در امور آموزش و پرورش

ب - فراهم نمودن زمینه های مناسب تر برای رشد و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان

ج - ارتقاء بیشتر سطح تعلیم و تربیت با استفاده از کمکها و مشارکتهای مردمی

فصل دوم : تاسیس و تبدیل

ماده 2- این مدارس در هر منطقه ، ناحیه یا شهرستان در صورت وجود نیریو انسانی و فضای آموزشی کافی و زمینه مناسب بری جلب کمکها و مشارکتهای مردمی به پیشنهاد رئیس منطقه ، ناحیه یا شهرستان و تایید و تصویب مدیر کل آموزش و پرورش استان تاسیس می شود.

ماده 3 (اصلاحی 31/01/1374)ـ تبدیل مدرسه عادی به مدرسه نمونه مردمی به پیشنهاد انجمن اولیاء و مربیان آموزشگاه تأیید اداره آموزش و پرورش منطقه و با موافقت اداره کل آموزش و پرورش استان انجام خواهد شد.

ماده 4- در صورت عدم انطباق فعالیت مدارس نمونه مردمی با مفاد اساسنامه و دستورالعمل های اجرائی مربوط اداره کل آموزش و پرورش استان می تواند با پیشنهاد آموزش و پرورش منطقه قبل از شروع سال تحصیلی جدید از ادامه فعالیت این مدارس به صورت نمونه مردمی جلوگیری نماید.

تبصره (اصلاحی 31/01/1374)ـ چنانچه ادامه فعالیت مدرسه ای به صورت نمونه مردمی صلاح نباشد، معاونتهای ذیربط وزارت آموزش و پرورش (برحسب مورد) نسبت به تبدیل آن به مدرسه عادی اقدام خواهند نمود.

فصل سوم :سازمان آموزشی ، تربیتی و اداری

ماده 5- مدارس نمونه مردمی می توانند علاوه بر سازمان و درجه بندی معمول د ر مدارس عادی به تناسب حجم برنامه های فوق العاده آموزشی و پرورشی ا ز نیروی انسانی بیشتر استفاده نمایند.

ماده 6- شرایط انتصاب و شیوه نصب وعزل مدیران این گونه مدارس تابع ضوابط آئین نامه انتصابات مدیران مصوب شورای عالی آموزش و پرورش می باشد.

ماده 7- استفاده از کار افرادی که در استخدام وزارت آموزش و پرورش نیستند د رمدارس نمونه مردمی منوط به موافقت اداره آموزش و پرورش ذیربط می باشد.

فصل چهارم : امور مالی

ماده 8- هزینه اجرای برنامه های آموزشی و پرورشی فوق العاده از محل کمکهای مردمی تامین و پرداخت می گردد.

ماده 9 (اصلاحی 31/01/1374)ـ میزان حق الزحمه و حق التدریس کارکنان مدارس نمونه مردمی برای انجام فعالیتهای فوق العاده به نسبت سختی کار برطبق آئین‌نامه‌ای که توسط معاونتهای ذیربط وزارت آموزش و پرورش (برحسب مورد) با توجه به شرایط خاص هر منطقه تهیه خواهد شد تعیین و از محل کمکهای مردمی پرداخت می‌گردد.

ماده 10 (اصلاحی 31/01/1374)ـ میزان کمکهای مردمی به ازای هر دانش‌آموز در مناطق، نواحی و شهرستانها متفاوت می‌باشد. که با توجه به دوره تحصیلی وبرنامه‌های آموزشی و پرورشی مربوط و درجه برخورداری هر منطقه، ناحیه یا شهرستان در هر سال توسط معاونتهای ذیربط (برحسب مورد) تعیین می‌شود.

ماده 11 (اصلاحی 31/01/1374)ـ تا 30% ظرفیت هر مدرسه به دانش‌آموزان مستعد واجد شرایط که از توانایی مالی لازم برخوردار نیستند، اختصاص می‌یابد که برابردستورالعمل‌های اجرائی (موضوع ماده 15) با معرفی آموزش و پرورش منطقه بطور رایگان و با تخفیف (به شرح مندرج در آئین‌نامه مالی) ثبت نام می‌شوند.

تبصره 1 (الحاقی 31/01/1374)ـ ثبت نام بطور رایگان و یا با تخفیف بیش از 30% ظرفیت با توجه به وضعیت اقتصادی منطقه و خانواده‌ها، با موافقت رئیس اداره آموزش و پرورش ذیربط بلامانع است.

فصل پنجم : نحوه گزینش دانش آموزان فعالیت مدارس نمونه مردمی

ماده 12- دانش آموزان مدارس نمونه مردمی از بین داوطلبان تحصیل در این گونه مدارس بر طبق ضوابط علمی و اخلاقی انتخاب خواهند شد.

ماده 13- آئین نامه برنامه های آموزشی و پرورشی فوق العاده و ساعات اضافی فعالیت مدارس نمونه مردمی با همکاری معاونتهای ذیربط تهیه و ابلاغ می گردد.

ماده 14- رعایت برنامه های مصوب آموزش و پرورش در اینگونه مدارس الزامی است .

ماده 15 (اصلاحی 31/01/1374)ـ دستورالعملهای اجرایی این اساسنامه مشتمل بر سازمان اداری و آموزشی، مقررات مالی، ضوابط آموزش و پرورش و نحوه فعالیت و گزینش دانش آموزان مدارس نمونه مردمی، بوسیله معاونت‌های ذیربط وزارت آموزش و پرورش (برحسب مورد) تهیه و پس از تصویب وزیر آموزش و پرورش ابلاغ می‌گردد.