اساسنامه دبیرستان بزرگسالان
مصوب 1372,02,30
هدف:
از آنجا که لازم است برای بزرگسالان، نظام آموزشی خاصی بوجود آید که با مقتضیات عمومی آنان تناسب بیشتری داشته و از انعطاف لازم برای انطباق با انواع تواناییها و آمادگیهایشان برخوردار باشد، دبیرستان بزرگسالان بر طبق ضوابط مندرج در این اساسنامه تاسیس می شود.
ماده 1- نظام آموزشی دبیرستان بزرگسالان به صورت نیمسالی می باشد. در هر نیمسال پانزده هفته برای آموزش و سه هفته برای اجرای امتحانات ، اعلام نتایج و تمهید مقدمات نیمسال بعدی منظور می شود.
تبصره - ادارات آموزش و پرورش با توجه به امکانات می توانند نسبت به برگزاری دوره تابستانی اقدام نمایند.
ماده 2- برنامه های درسی اینگونه مدارس مطابق برنامه های مصوب هر پایه تحصیلی در مدارس عادی است لیکن تعداد ساعات تدریس هر ماده درسی در هفته در هر نیمسال 2 برابر در دوره تابستانی ، 4 برابر ساعات هفتگی مدارس عادی خواهد بود.
تبصره- دانش آموزان مدارس بزرگسالان ا ز گذراندن دروس طرح کاد، ورزش ، بخش عملی آموزش آمادگی دفاعی معاف می باشند.
ماده 3- در این گونه مدارس ارزشیابی از هر درس جداگانه به عمل می آید و عدم احراز شرایط قبولی در یک ماده درسی لطمه ای به پذیرش دروس دیگر دانش آموز وارد نمی سازد.
تبصره 1- دارندگان کارنامه مردودی مدارس عادی در صورت ثبت نام در این گونه مدارس که از آنها نمره قبولی کسب نکرده اند، معاف خواهند بود.
تبصره 2- در صورتی که دانش آموزان این گونه مدارس آمادگی کافی برای گذراندن بعضی از دروس بدون شرکت در کلاس را داشته باشند، بر اساس ضوابطی که معاونت مربوط در وزارت آموزش و پرورش تعیین و اعلام می کند می توانند در امتحانات دروس مذکور شرکت نمایند مشروط بر آن که مدت حضور دانش آموز در کلاس کمتر از حداقل ساعات تعیین شده در ماده 4 اساسنامه دبیرستان (20 ساعت در هفته ) نباشد و در هنگام ثبت نام نوع مواد درسی غیر حضوری از سوی دانش آموز مشخص و اعلام گردد.
ماده 4- حداقل و حداکثر تعداد ساعات درسی انتخابی یک دانش آموز در هر نیمسال، با توجه به وضعیت تحصیلی وی به ترتیب 20 و 36 ساعت و در دوره تابستانی حداکثر 36 ساعت در هفته خواهد بود.
تبصره 1- برای دانش آموزان مشمول ، که حداقل 20 ساعت در هفته درس داشته باشند با رعایت سایر مقررات نظام وظیفه معافیت تحصیلی صادر خواهد شد.
تبصره 2- چنانچه در نیمسال آخر تعداد ساعات دروس باقی مانده دانش آموزی به کمتر از 20 ساعت برسد یا به دلیل عدم ارائه برخی از دروس پایه های تحصیلی تعداد ساعات تحصیلی وی کمتر از 20 ساعت باشد ، ادامه تحصیل او در آن نیمسال بلامانع است .
تبصره 3- چنانچه در نیمسال آخر تعداد ساعات دروس باقی مانده دانش آموزی بیش از 36 ساعت باشد انتخاب تعداد ساعات درس او تا 42 ساعت در آن نیمسال بلامانع است .
ماده 5- جدول دروس پیش نیاز توسط دفتر برنامه ریزی و تالیف کتب درسی با همکاری دفتر آموزش متوسطه تهیه و ابلاغ می گردد.
ماده 6- حداقل سن ورود به دبیرستان بزرگسالان 17 سال تمام می باشد.
تبصره- افرادی که تحصیل آنان در مدارس ایثارگران را دارا می باشند و خواهران متاهل از این محدودیت مستثنی هستند.
ماده 7- دبیرستان بزرگسالان در هر منطقه ، ناحیه یا شهرستان ، به پیشنهاد رئیس اداره آموزش و پرورش و تایید مدیر کل آموزش استان و موافقت دفتر آموزش متوسطه تاسیس می شود.
ماده 8- دفتر آموزش متوسطه با همکاری سایر دفاتر ذیربط، دستورالعملهای اجرائی دبیرستان بزرگسالان را تهیه نموده و با تایید وزیر آموزش و پرورش به مورد اجرا خواهد گذاشت .
ماده 9- کلیه آئین نامه های لازم ( امتحانات، اجرائی ، آموزشی و ...) برای دبیرستان بزرگسالان پس از بررسی کمیسیون برنامه ها، اساسنامه ها و آئین نامه ها در کمیسیون معین مطرح و به تصویب خواهد رسید.