اساسنامه سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران

اساسنامه سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران
مصوب 1347,05,05با اصلاحات و الحاقات بعدی

هیئت وزیران در جلسه مورخ 5/5/47 بنا به پیشنهاد شماره 21269ـ 22/4/47 وزارت اقتصاد و موافقت شماره 479/ب ص 8/4/47 سازمان برنامه و باستناد ماده 16 قانون برنامه عمرانی چهارم کشور با تغییر نام «مرکز صنایع کوچک و دستی ایران» موضوع تصویبنامه شماره 35640 ـ 26/1043 به «مرکز صنایع دستی» موافقت و اساسنامه صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران وابسته بوزارت اقتصاد را بشرح پیوست تصویب نمودند.

وزیر مشاور ـ محمود کشفیان

اساسنامه سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران

فصل ـ اول هدفها ـ وظایف ـ مسئولیتها و اختیارات

ماده 1 ـ بمنظور کمک به پیشرفت صنایع تولیدی کوچک سازمانی بنام «سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران» تشکیل میگردد، هدفهای این سازمان بقرار زیر است.

الف ـ توسعه صنایع کوچک.

ب ـ بهبود وضع صنایع کوچک.

ج ـ تمرکز صنایع و تأسیسات صنعتی کوچک و تأسیس نواحی صنعتی.

د ـ کمک به سرمایه گذاران در صنایع کوچک.

ماده 2 ـ وظایف سازمان.
بمنظور نیل بهدفهای مشروحه فوق سازمان موظف به اجرای وظایف زیر میباشد.

الف ـ بررسی پی گیر و همه جانبه از وضع صنایع کوچک برای کشف و حل مسائل مربوط به صنایع کوچک و قرار دادن نتیجه این قبیل اقدامات در اختیار مقامات دولتی- مؤسسات اعتباری و اطاقهای صنایع و غیره.

ب ـ برنامه ریزی سالانه و دوره ای در کالبد برنامه‌های عمرانی برای توسعه و بهبود و کمک به صنایع کوچک.

ج ـ کمک به بالا رفتن سطح مهارت های کارکنان و متخصصان و سر کار گران صنایع کوچک در رشته‌های مربوط و مورد لزوم از طریق تنظیم و اجرای برنامه‌های آموزشی ضمن کار و تأمین وسائلی که این گونه افراد بتوانند با سهولت و هزینه کم از مؤسسات آموزشی فنی وزارت کار و وزارت آموزش و پرورش و اطاق صنایع و معادن و سایر مؤسسات استفاده نمایند.

د ـ تأمین خدمات مشورتی و تهیه طرحهای لازم برای صنایع کوچک.

هـ ـ توسعه و ترویج برنامه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مربوط به‌ صنایع کوچک.

و ـ استفاده از کلیه امکانات جهت ایجاد تسهیلات برای خرید مواد و لوازم و وسائل و ماشین ‌آلات با استفاده از اعتبارات داخلی یا اعتبارات فروشندگان خارجی در حدود مقررات.

ز ـ احداث و گسترش نواحی صنعتی و تأمین تأسیسات و تجهیزات لازم برای آنها و ترغیب صنایع کوچک به استفاده و تجمع در نواحی صنعتی.

ح ـ ترویج شرکتهای تعاونی صنعتی بمنظور تسهیل در امر خرید و فروش و تولید و تسهیلات وامی برای این شرکتها.

ط ـ راهنمائی و کمک به تهیه بازاز[بازار] برای محصولات صنایع کوچک بویژه از نظر طرح و مرغوبیت استاندارد و سایر شرایطی که برای افزایش میزان فروش محصولات صنایع کوچک لازم است.

ی ـ انجام کلیه اموریکه برای بالا بردن کیفیت و کمیت و توسعه صنایع کوچک لازم باشد.

ک ـ تشویق سرمایه گذاران خصوصی با راهنمائی در استفاده از اعتبارات منابع داخلی و خارجی و همچنین اعتبارات طویل‌المدت سازندگان ماشین آلات ـ فروشندگان مواد یا خریداران محصولات و کمک به‌ اخذ وام اعم از داخل و خارج کشور.

ماده 3 ـ ارکان سازمان عبارت است از
الف ـ شوری.
ب ـ مدیر عامل.
ج ـ حسابرس.

ماده 4 ـ اعضای شوری عبارتند از:
وزیر اقتصاد یا نماینده او.
وزیر کار و امور اجتماعی یا نماینده او.
مدیرعامل سازمان برنامه یا نماینده او.
نماینده صاحبان صنایع کوچک که به پیشنهاد اطاق صنایع و معادن و بتصویب وزیر اقتصاد انتخاب خواهد شد نماینده یکی از مؤسسات وام دهنده و به صنایع کوچک بانتخاب وزیر اقتصاد ریاست شوری با وزیر اقتصاد است.

ماده 5 ـ وظایف و اختیارات شوری.

الف ـ تعیین خط مشی کلی در حدود مقررات این اساسنامه.

ب ـ اتخاذ تصمیم درباره پیشنهادهای مدیرعامل در حدود اختیارات.

ج ـ اتخاذ تصمیم درباره مقررات و آئین نامه‌های داخلی سازمان که برای اجرای این اساسنامه توسط مدیرعامل تنظیم و به شوری پیشنهاد می‌شود.

د ـ اتخاذ تصمیم درباره تشکیلات داخلی سازمان قبل از ارسال آن به‌ سازمان امور اداری و استخدامی کشور برای تصویب.

هـ ‌‌ـ رسیدگی به گزارش سالانه سازمان.

و ـ بررسی مقدماتی بودجه سازمان قبل از ارسال آن بدفتر بودجه مرکزی برای تصویب

ز ـ اتخاذ تصمیم درباره میزان اجاره بهای نواحی صنعتی.

ح ـ تصویب بودجه درآمدهای اختصاصی سازمان و تعیین طرز خرج اینگونه وجوه در سه قلم ( پرسنلی ـ اداری ـ سرمایه ای) بطور کلی.

ط ـ تعیین ضابطه برای تعریف و توصیف صنایع کوچک به پیشنهاد مدیرعامل ـ این ضابطه ممکن است با شرایط زمان تغییر کند.

ماده 6 ـ شوری با حضور چهار نفر برای تشکیل جلسه اکثریت دارد و در هر حال تصمیمات شوری با اکثریت رأی نافذ و قابل اجرا است.

ماده 7 ـ شوری ماهی یکبار بطور عادی تشکیل جلسه میدهد و قبل از هر جلسه دعوتنامه از طرف مدیرعامل برای اعضاء ارسال خواهد شد جلسات فوق‌العاده شوری را در صورت لزوم میتوان به دعوت هر یک از اعضاء و تصویب رئیس شوری تشکیل داد.

ماده 8 ـ مدیرعامل سازمان به پیشنهاد شوری و تصویب وزیر اقتصاد برای مدت سه سال منصوب میشود و انتصاب مجدد وی بلا مانع است.

ماده 9 ـ مدیرعامل بالاترین مرجع اجرائی سازمان بوده و علاوه بر اختیار عزل و نصب و استخدام کارکنان دارای اختیار انجام کلیه امور داخلی و اداری و مالی و فنی در حدود مقررات این اساسنامه و بودجه و سایر مصوبات شوری میباشد.

الف ـ کلیه اسناد و مدارک سازمان توسط مدیرعامل و یک نفر دیگر که از طرف مدیرعامل پیشنهاد و به تصویب شوری برسد امضاء خواهد شد.

ب ـ مدیرعامل نماینده سازمان در کلیه مراجع قضائی و اداری است و حق انتخاب وکیل با حق توکیل و داور را دارد و میتواند در هر مورد کلیه یا قسمتی از اختیارات و حق امضاء خود را بهر یک از معاونان یا سایر مقامات سازمان تفویض نماید.

ج ـ تنظیم گزارش سالانه و بودجه کل سازمان برای تسلیم به شوری و دفتر مرکزی طرح و بودجه.

د ـ تنظیم تشکیلات سازمان و تعیین حدود وظایف و اختیارات و مسئولیتها و شرایط احراز مشاغل و غیره برای تسلیم به شوری و سازمان امور اداری و استخدامی کشور.

هـ ـ تعیین میزان حق‌الزحمه‌ها و سایر درآمدهای اختصاصی سازمان در قبال خدماتی که برای صاحبان صنایع کوچک انجام میدهد.

تبصره ـ درآمدهای سازمان درآمد اختصاصی ب تلقی میشود مگر درآمد هائی که صرفاً نتیجه اجرای طرح های عمرانی باشد که در آن صورت مشمول تبصره 2 ماده 5 قانون برنامه چهارم خواهد بود.

ماده 10 ـ حسابرس.
انتخاب حسابرس از اختیارات مدیرعامل سازمان برنامه است و از بین حسابداران خبره موضوع فصل هفتم (ماده 275 ببعد) قانون مالیات بر درآمد بعمل خواهد آمد.

فصل 2 ـ مقررات متفرقه

ماده 11 ـ بودجه سازمان علاوه بر درآمدهای اختصاصی آن در پنج سال برنامه چهارم عمرانی از محل اعتبارات پیش بینی شده در آن برنامه برای صنایع کوچک و نواحی صنعتی تأمین خواهد شد. و بودجه سال 1347 آن از محل بودجه مصوب سازمان نواحی صنعتی و اعتبارات صنایع کوچک سازمان مدیریت صنعتی تأمین میگردد، پس از انقضای برنامه چهارم بودجه عمومی سازمان از محل اعتبارات عمومی کشور و درآمدهای اختصاصی آن و اعتبارات عمرانی آن و از محل اعتبارات برنامه‌های عمرانی تأمین خواهد شد، هرگونه پرداخت سازمان برنامه به سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران چه در دوران برنامه چهارم و چه در دوران های بعدی برنامه‌های عمرانی پرداخت قطعی است و خرج آن با پیشنهاد مدیرعامل و تصویب شوری خواهد بود.

ماده 12 ـ سازمان از لحاظ مقررات مالی ـ اداری تابع مقررات سازمان برنامه خواهد بود.

ماده 13 ـ از این تاریخ سازمان نواحی صنعتی که طبق تصمیمات متخذه در جلسه مورخ 14/11/46 هیئت وزیران از سازمان برنامه منتزع و به وزارت اقتصاد وابسته شده است با کلیه ابوابجمعی پرسنلی و مالی و اداری و سرمایه ای و اعتبارات مصوب بودجه سال 47 و تعهدات آن و همچنین واحد صنایع کوچک سازمان مدیریت صنعتی و اعتبارات مربوط به آن جزء این سازمان خواهد بود.

ماده 14 (اصلاحی 02/02/1351)– سازمان میتواند تشکیلات اداری نواحی صنعتی، کارخانه ها، شعب و کارگاههای خدماتی و آموزشی خود را بتناسب موقعیت و نیازمندی در تمام کشور در حدود اعتبارات مصوب خود مستقر سازد.