تصویبنامه راجع به اساسنامه دانشکده کشاورزی کرج
مصوب 1324,07,23
هیئت وزیران در جلسه 23 مهرماه 24 تصویب نمودند که اساسنامه زیر تا تصویب آن از طرف شورایعالی فرهنگ برای دانشکده کشاورزی کرج بموقع اجراء گذارده شود:
مقصود از تأسیس
ماده 1 ـ مقصود از تاسیس دانشکده کشاورزی تربیت و تعلیم اشخاصی است که دارای اطلاعات علمی و عملی در کشاورزی بوده و بتوانند از عهده اداره کردن دهات و اصلاح امور کشاورزی برآیند.
دوره تحصیل و برنامه
ماده 2 ـ دوره تحصیلات عملی و نظری دانشکده کشاورزی سه سال خواهد بود که مدت سالهای تحصیلی اول و دوم ده ماه و نیم و سال سوم نه ماه است.
ماده 3 ـ دانشکده کشاورزی دارای ده کرسی و چند دوره کنفرانسی خواهد بود که برای هر کرسی یا کنفرانسی به تعداد لازم یک یا چند استاد متصدی کنفرانس و یا دانشیار انتخاب میشود بعلاوه برای عملیات زیر بتعداد لازم دستیار معین خواهد شد.
ماده 4 کرسی ها و کنفرانسهای دانشکده بشرح زیر میباشد:
الف ـ کرسیها.
1ـ زراعت عمومی و خصوصی.
2ـ دامپروری عمومی و خصوصی و پرورش طیور.
3ـ دهداری ـ جغرافیای کشاورزی ـ دفترداری کشاورزی.
4ـ آبیاری ـ زهکشی ـ اکتشاف آبهای تحتالارضی ماشینهای بالاآوردن آب به سطح زمین ـ قنوات ـ سدسازی ـ چاه آزتزین و حفاری.
5 ـ باغبانی (درختکاری ـ سبزیکاری ـ گلکاری).
6ـ جانورشناسی ـ حشرهشناسی ـ دفع آفات.
7ـ مهندسی روستائی ـ ماشینآلات کشاورزی ـ ساختمان روستائی نقشهکشی فنی و نقشهبرداری و مساحی.
8ـ گیاهشناسی عمومی و خصوصی ـ امراض نباتات.
9ـ شیمی عمومی و کشاورزی ـ خاکشناسی.
10ـ اقتصاد عمومی و روستائی و قوانین مربوط به امور کشاورزی.
ب ـ کنفرانس ها.
پرورش کرم ابریشم ـ جنگل ـ هنرهای روستائی ـ پرورش ماهی و صید آن-هواشناسی ـ ریاضی ـ فیزیک ـ ژنیتیک- میوه خشک کنی ـ چایکاری ـ پنبه کاری ـ برنج کاری ـ زمین شناسی ـ ادبیات فارسی ـ زبان خارجی ـ بهداشت انسانی ـ پرورش زنبور عسل
ساعات تدریس نظری و عملی هر یک از دروس فوق را شورای دانشکده تهیه و برای تصویب وزارت کشاورزی ارسال خواهد داشت.
ماده 5 دانشکده کشاورزی برای تکمیل اطلاعات عمومی دانشجویان کنفرانس هائی تشکیل میدهد و از اشخاص بصیر و مطلع برای دادن این قبیل کنفرانس ها دعوت مینماید.
شرایط ورود دانشجو به دانشکده
ماده 6 شرایط ورود دانشجویان به دانشکده کشاورزی عبارتند از:
1ـ داشتن گواهی نامه رسمی شش ساله متوسطه شعبه طبیعی یا علمی.
2ـ داشتن گواهی تندرستی قبل از امتحان ورودی از طبیب دانشکده یا طبیب وزارت کشاورزی.
3ـ داشتن برگ آبلهکوبی از بهداری که دوره مصونیت آن منقضی نشده باشد.
4ـ نداشتن بیش از بیست و سه سال سن.
5 ـ پذیرفته شدن طبق ماده 7
ماده 7 ـ وزارت کشاورزی در هر سال عده را که برای تحصیلی در سال اول دانشکده باید پذیرفته شوند پس از رسیدن پیشنهاد شورای دانشکده تعیین و یکماه پیش از شروع سال تحصیلی اعلان خواهد کرد.
در صورتی که عده داوطلب بیش از عدة مورد احتیاج باشد از آنها امتحان مسابقه بعمل میآید و در صورتی که عدة داوطلبان مساوی یا کمتر از عدة مورد احتیاج باشد از داوطلبان امتحان ورودی خواهد شد و پس از توفیق در مسابقه یا امتحان مزبور پذیرفته میشوند.
انتخاب استادان ـ متصدیان کنفرانس ها ـ دانشیاران ـ دستیاران و رئیس و معاون دانشکده.
ماده 8 ـ انتخاب استادان و متصدیان کنفرانس و دانشیاران و دستیاران دانشکده کشاورزی فعلاً در ابتدای اجرای این اساسنامه توسط کمیسیونی مرکب از 7 نفر بشرح زیر تحت نظر وزیر کشاورزی بعمل خواهد آمد.
دو نفر نماینده صلاحیتدار فنی و علمی دانشگاه به انتخاب رئیس دانشگاه یا قائم مقام ایشان دو نفر نماینده صلاحیتدار وزارت فرهنگ که یکی از آنها عضو شورایعالی فرهنگ باشد 3 نفر بانتخاب وزیر کشاورزی از اشخاص معروف و با اطلاع و بصیر در کشاورزی علمی و فنی:
تبصره ـ در آتیه در صورت احتیاج باستاد ـ متصدی کنفرانس دانشیار یا دستار شورای دانشکده بوسیله آگهی و انجام مسابقه طبق آئین نامه شورای دانشکده که از تصویب وزارت کشاورزی خواهد گذشت شخص مورد لزوم را انتخاب و برای استخدام بوزارت کشاورزی پیشنهاد خواهد نمود.
ماده 9 ـ کمیسیون مذکور در ماده 3 تعداد استادان و متصدیان کنفرانس و دانشیاران و دستیاران را آگهی مینماید تا داوطلبان بتوانند برای ثبت نام خود به وزارت کشاورزی مراجعه نمایند.
هرگاه برای یکی از دروس تعداد داوطلب منحصر به یکنفر باشد کمیسیون فوقالذکر با در نظر گرفتن مدارک تحصیلی و سوابق علمی و عملی و غیره صلاحیت داوطلب را تشخیص و اعلام میدارد و در صورتیکه برای درسی داوطلبی نباشد رئیس دانشکده اشخاص صلاحیتدار را برای انتخاب به کمیسیون مزبور پیشنهاد مینماید.
در صورت تعدد داوطلب کمیسیون با در نظر گرفتن مدارک تحصیلی سوابق علمی و عملی و تدریس و تالیف از بین داوطلبان انتخاب لازم را خواهد نمود و رای کمیسیون مخفی خواهد بود.
ماده 10 وزیر کشاورزی در بدو اجرای این اساسنامه از بین کارمندان وزارت کشاورزی یکنفر را که دارای مدارک عالیه از مدارس درجه اول کشاورزی دنیا بوده و سوابق شایسته در کارهای اداری و همچنین تدریس در دانشکده داشته باشد و مقام علمی او را کمیسیون فوقالذکر تصدیق کرده باشد بریاست دانشکده انتخاب مینماید و تغییر رئیس دانشکده در آتیه طبق ماده 13 بعمل خواهد آمد.
ماده 11ـ برحسب پیشنهاد رئیس دانشکده و تصویب وزارتخانه از بین کارمندان با سابقه یکنفر که دارای تحصیلات عالیه کشاورزی و سابقه شایسته باشد بسمت معاونت دانشکده انتخاب میشود.
شورای دانشکده
ماده 12ـ دانشکده کشاورزی دارای شورائی خواهد بود مرکب از رئیس و معاون دانشکده و استادان و متصدیان کنفرانس ها و در مواقعی که برای کرسی یا کنفرانسی بجای استاد یا متصدی کنفرانس قائممقام تعیین شده باشد قائم مقام مزبور در شورا شرکت خواهد داشت.
ریاست شورا با رئیس دانشکده خواهد بود و در صورت غبیت رئیس دانشکده رئیس موقت شورا بانتخاب شورای دانشکده تعیین خواهد شد.
ماده 13 ـ وظایف شورای دانشکده بقرار زیر میباشد:
الف ـ پیشنهاد رئیس دانشکده موقعی که وزارتخانه تغییر رئیس دانشکده را مقتضی بداند.
ب ـ پیشنهاد استخدام استادان و متصدیان کنفرانس ها و دانشیاران و دستیاران برای تصویب وزارت کشاورزی در موقع لزوم.
ج ـ تغییر و تکمیل برنامه دروس نظری و عملی دانشکده در صورت ضرورت و تصویب برنامه عملیات سالیانه دانشکده و تهیه طرح بودجه.
د ـ تنظیم و تصویب آئین نامههای داخلی دانشکده.
امتحانات
ماده 14 ـ امتحانات عبارت از امتحانات 3 ماهه ششماهه و آخر سال خواهد بود- در هر 3 ماه دروس آن 3 ماه امتحان میشود و در آخر سال امتحان تمام سال بعمل میآید.
ماده 15 ـ ضریب میانگین امتحانات سه ماهه و ششماهه 1 و ضریب میانگین امتحانات آخر سال 2 و از بین این دو میانگین نمرات گرفته میشود.
ماده 16 ـ امتحانات شامل امتحانات عملی و نظری است. میانگین هر درس عبارت خواهد بود از میانگین امتحانات نظری و عملی آن درس در آنسال.
ماده 17 ـ تاریخ قطعی امتحانات طبق آئین نامة که از طرف شورای دانشکده تدوین میشود تعیین میگردد.
ماده 18 ـ امتحانات سه ماهه و شش ماهه داخلی است و امتحانات آخر سال در حضور هیئت ممتحنه مرکب از استاد مربوط و نماینده وزارت فرهنگ و نماینده وزارت کشاورزی بعمل خواهد آمد.
ماده 19 ـ حد اعلای نمره 20 و حداقل صفر خواهد بود.
ماده 20 ـ توفیق در امتحانات هر سال تحصیلی موکول بشرایط زیر میباشد:
الف ـ قبولی0 داشتن میانگین کل دروس 12 بشرط اینکه در هیچ درس کمتر از 8 نداشته باشد.
ب ـ تجدیدی0
1ـ داشتن میانگین کل دروس 14 در صورتیکه یک یا چند صفر در یک یا چند درس داشته باشد.
2ـ داشتن میانگین کل دروس 12 در صورتی که در یک یا چند درس کمتر از 8 و بیشتر از صفر داشته باشد.
ج ـ مردود0
1ـ داشتن میانگین کمتر از 12
2ـ داشتن میانگین کمتر از 14 یا یک یا چند صفر در بعضی از دروس.
ماده 21 ـ شرکت و حضو در کلیه دروس نظری و عملیات برای شاگردان بلااستثناء اجباری است و فقط شاگردانی میتوانند در امتحانات آخر سال شرکت کنند که غیبت آنها در کلاسها و عملیات سالیانه جمعاً از (180 ) یکصد و هشتاد ساعت تجاوز ننماید.
بدیهی است در این مورد ولو غیبت شاگردی هم بواسطه عذر موجهی بوده باشد مشمول این ماده میباشد.
ماده 22 ـ هرگاه شاگردی بواسطه عدم توفیق در امتحانات آخر سال ناچار از تکرار کلاسی شد تجدید سال بعد بهزینه شخصی او خواهد بود و چنانچه مجدداً توفیقی در امتحانات حاصل ننمود از دانشکده اخراج میشود و اگر عدم توفیق در امتحانات معلول کسالت باشد و شورای دانشکده عذر او را موجه دانست تجدید سال بعد برای یکنوبت به هزینه دولت انجام خواهد شد.
ماده 23 ـ غیبت از جلسه امتحانی به منزله داشتن صفر در آنجلسه میباشد مگر آنکه رئیس دانشکده عذر دانشجوی غائب را موجه بشناسد.
تبصره ـ از غائبین در امتحانات تجدیدی هیچ گونه عذری اعم از موجه و غیرمواجه پذیرفته نخواهد شد.
ماده 24 ـ پس از قبولی دانشجو از امتحانات نهائی سال سوم اعطای دانشنامه منوط به تهیه گزارش از طرف دانش جو و گذراندن طبق آئین نامة که از طرف شورای دانشکده معین میشود خواهد بود.
مواد متفرقه
ماده 25 ـ تبلیغات سیاسی و اختلال در نظم دانشکده بکلی ممنوع است و تخلف از این قاعده با تصویب بشورای دانشکده موجب اخراج موقت یا دائم دانشجو خواهد شد و همچنین هرگاه یکی از استادان ـ متصدیان کنفرانس ها ـ دانش یاران ـ دستیاران و یا کارمندان ثابت اداری و فنی و موقت دانشکده در محیط دانشکده تبلیغات سیاسی نموده و یا باعث اختلال نظم دانشکده بشوند با تصویب شورای دانشکده از خدمت در دانشکده معاف خواهد شد.
ماده 26 ـ وزارت کشاورزی موظف است برای استادان و دانشیاران و دستیاران دانشکده شغل دیگریکه مانع تدریس مرتب آنها بشود در نظر بگیرد مگر آنکه قبلاً به شورای دانشکده مراجعه و قائممقام شخص مورد نظر را تعیین نموده باشد.
ماده 27ـ استادان و متصدیان کنفرانس ها و دانشیاران و دستیاران دانشکده در صورت غیبت بدون عذر موجه در مواقع تدریس دروس نظری و عملی که بعهده آنها محول شده طبق مقررات وزارت دارائی از دریافت حقوق محروم و بعلاوه طبق تصمیم شورای دانشکده ممکن است به جرائم دیگری محکوم گردند و چنانچه هر یک از آنها پس از تصمیم مزبور شورا باز هم پنج ساعت دیگر در ظرف همان سال بدون عذر موجه غیبت نماید بطور قطع از حق تدریس در دانشکده محروم خواهد شد مگر اینکه مجدداً طبق مقررات این اساسنامه برای تدریس در دانشکده کشاورزی انتخاب گردد.
نخست وزیر