اساسنامه شرکت تأسیسات جهانگردی

اساسنامه شرکت تأسیسات جهانگردی
مصوب 1346,02,30


هیئت وزیران در جلسه مورخ 30/2/46 بنا به پیشنهاد شماره 6675/ب مورخ 25/10/45 سازمان برنامه و براساس ماده 19 قانون برنامه عمرانی سوم کشور اساسنامه شرکت تأسیسات جهانگردی را بشرح پیوست تصویب مینماید.


وزیر مشاور ـ دکتر محمود کشفیان

فصل اول ـ اسم و موضوع شرکت

ماده 1ـ بمنظور توسعه تأسیسات جهانگردی که عبارتند از مهمانخانه، مهمانسرا، رستوران، چایخانه، استراحتگاه، اردوگاه، تأسیسات کنار دریا، مراکز فروش کالاهای سوغاتی، حمام‌های آب معدنی و هر نوع محل دیگری که برای استراحت، تغذیه، بیتوته و تفریح جهانگردان و سیاحان مناسب باشد شرکتی بنام شرکت سهامی تأسیسات جهانگردی که در این اساسنامه شرکت خوانده میشود بوجود میآید.

ماده 2ـ شرکت در امور ذیل مجاز است:
الف ـ تحصیل هرگونه مال منقول یا غیر منقول از طرق قانونی اعم از معوض یا غیر معوض برای رفع احتیاجات و تأمین مقاصد شرکت.
ب ـ خریدن، فروختن، ساختن، رهن کردن، رهن دادن، اجاره دادن، اجاره کردن، توسعه دادن، تکمیل کردن، نظارت کردن هر نوع تأسیسات جهانگردی.
ج ـ مشارکت با سازمانها و بنگاهها و شرکتهای دولتی یا غیر دولتی و یا با سازمانهای جهانگردی داخلی یا خارجی یا با اشخاص بمنظور اجرای یک یا چند قسمت از عملیات مذکور در بند ب این ماده.
دـ مبادرت بوام دادن به مؤسسات، بنگاه ها، شرکت ها، بانک ها، سازمان های دولتی یا غیردولتی یا اشخاص بمنظور اجرای یک یا چند قسمت از عملیات مذکور در بند ب این ماده.
ﻫـ مبادرت به هر نوع عمل مجاز قانونی دیگری که مؤثر در پیشرفت مقاصد شرکت باشد.

تبصره ـ در موارد ضروری شرکت سهامی تأسیسات جهانگردی با کسب موافقت سرپرست سازمان جلب سیاحان اجازه دارد که تأسیسات جهانگردی را بکار اندازد و اداره کند. یا به اداره کنندگان تأسیسات جهانگردی شرکت برای اداره تأسیسات کملک های مالی و فنی اعطاء کند.

فصل دوم ـ مرکز شرکت

ماده 3ـ مرکز اصلی شرکت تهران است و در صورت لزوم شرکت میتواند با تصویب هیئت مدیره شعبی در سایر شهرستان های ایران تأسیس نماید.

فصل سوم ـ مدت شرکت

ماده 4ـ مدت شرکت نامحدود است.

فصل چهارم ـ سرمایه شرکت

ماده 5ـ سرمایه شرکت در موقع تأسیس عبارتست از 20 میلیون ریال که به دویست قطعه سهم یکصد هزار ریالی تقسیم میشود و تمام آن تأدیه شده است و این مبلغ طبق تصمیم مجمع عمومی عادی یا فوق العاده صاحبان سهام تا هر میزان قابل افزایش است.

ماده 6ـ کلیه سهام شرکت متعلق بدولت است و وزیر آبادانی و مسکن مدیرعامل سازمان برنامه و معاون نخست وزیر و سرپرست سازمان جلب سیاحان نماینده صاحب سهم در مجمع عمومی میباشند و تصمیمات مجمع به اکثریت آراء نمایندگان صاحب سهم معتبر خواهد بود.

فصل پنجم ـ ارکان شرکت

ماده 7ـ ارکان شرکت عبارتست از:
مجمع عمومی صاحبان سهام ـ هیئت مدیره ـ مدیرعامل ـ بازرس.

ماده 8ـ مجمع عمومی شرکت لااقل سالی یکبار در تیر ماه برای انجام وظایف مشروحه زیر تشکیل میشود:
الف ـ استماع گزارش مدیرعامل و بازرسان راجع به عملیات و محاسبات شرکت در سال مالی گذشته و اخذ تصمیم درباره آنها.
ب ـ تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان.
ج ـ اخذ تصمیم در مورد افزایش یا تقلیل سرمایه با رعایت قوانین مربوطه.
دـ تعیین‌اصول کلی عملیات و سیاست اداری و استخدامی و مالی شرکت.
ﻫ ـ تعیین یا عزل مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره.
وـ تصویب بودجه شرکت.
زـ تصویب آئین ‌نامه‌های استخدامی و مالی و معاملاتی.

ماده 9ـ دعوت مجمع عمومی عادی بوسیله مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره به عمل میآید و هیئت مدیره و صاحبان سهام و بازرسان هر موقع که ضرور بدانند میتوانند مجمع عمومی فوق العاده را دعوت بتشکیل جلسه نمایند دستور جلسه مجمع عمومی اعم از عادی و فوق‏العاده را مقام دعوت کننده تعیین خواهد نمود.

ماده 10ـ هیئت مدیره شرکت تشکیل میشود از یک رئیس و دو عضو. رئیس هیئت مدیره سمت مدیریت عامل شرکت را نیز بر عهده خواهدداشت. اعضای هیئت مدیره بانتخاب مجمع عمومی برای مدت دو سال و رئیس هیئت مدیره برای مدت 3 سال انتخاب میشود یک نفر از اعضای اولین هیئت مدیره برای مدت سه سال انتخاب میشود.

ماده 11ـ تجدید انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بلامانع است.

ماده 12ـ جلسات هیئت مدیره در مرکز اصلی شرکت و طبق دعوت مدیرعامل یا برنامه مصوبه هیئت تشکیل میشود.

ماده 13ـ برای رسمیت یافتن جلسه هیئت مدیره حضور دو نفر از اعضاء هیئت کافی است و اعتبار تصمیمات هیئت مدیره منوط بآن است که حداقل مورد قبول دو نفر از اعضای هیئت باشد.

ماده 14ـ در موارد فوت یا استعفا یا بر کناری مدیرعامل یا هر یک از اعضای هیئت مدیره شخص جانشین فقط برای باقیمانده مدت مأموریت مدیر سابق برگزیده میشود.

ماده 15ـ وظایف هیئت مدیره عبارتست از:
الف ـ تصویب سازمان شرکت
ب ـ تصویب سرمایه گذاریها و مشارکت در سرمایه گذاریها و قراردادهای اعطای وام و معاملاتی بیش از پانصد هزار ریال در حدود بودجه مصوب.
ج ـ اظهار نظر یا اخذ تصمیم درباره هر موضوعی که مدیرعامل مطرح ‌نماید.

ماده 16ـ رئیس هیئت مدیره میتواند یکی از مدیران را بعنوان نایب رئیس انتخاب نماید. نایب رئیس در موارد غیبت ضروری مدیرعامل جلسات هیئت مدیره را اداره خواهد کرد.

ماده 17ـ مدیرعامل عالیترین مقام اداری و مالی و سازمانی شرکت بوده و استخدام و عزل و نصب کارمندان و کلیه معاملات و قراردادها و پرداختهای شرکت بنا بدستور وی صورت میگیرد و بطور کلی در برابر مقامات قضائی و اشخاص ثالث نماینده تام الاختیار شرکت میباشد و برای اداره امور شرکت از هر نوع اختیار مالی و اداری بهره مند بوده و در صورت ضرورت میتواند اختیارات خود را بیکی از اعضای هیئت مدیره یا یکی از کارمندان شرکت تفویض نماید.

ماده 18ـ حقوق و مزایای اعضای هیئت مدیره بوسیله مجمع عمومی تعیین خواهد گردید.

ماده 19ـ شرکت دارای یک بازرس خواهد بود که توسط مجمع عمومی از بین اشخاص خبیر و بصیر در امر حسابداری و حسابرسی برای مدت یکسال جهت رسیدگی بامور مالی شرکت انتخاب می شود.

ماده 20ـ بازرس شرکت میتواند در حدود مقررات قانونی بدفاتر و اوراق و اسناد شرکت در هر موقع که لازم بداند مراجعه نماید در صورتیکه بی ترتیبی یا خلافی مشاهده نمود مراتب را به هیئت مدیره اعلام و رفع آنها را خواستار شود و در صورت عدم توجه هیئت مدیره به تذکرات و نظرات ابرازی وی حق دارد ضمن اعلام مراتب تقاضای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده را برای رسیدگی بموضوع بنماید و بازرس شرکت گزارشی از وضع مالی شرکت همراه با نظر خود نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت به مجمع عمومی اعلام دارد.

ماده 21ـ شرکت مشمول قانون محاسبات عمومی و مقررات استخدامی و مالی دولت نخواهد بود مگر در مواردیکه در قانون خلاف آن تصریح و از شرکت تأسیسات جهانگردی نامبرده شده باشد معاملات شرکت تأسیسات جهانگردی طبق آئین ‌نامه معاملات سازمان برنامه انجام خواهد شد ترک مناقصه و مزایده در هر مورد بنا به پیشنهاد هیئت مدیره شرکت و تصویب معاون نخست وزیر و سرپرست سازمان جلب سیاحان خواهد بود.

فصل هفتم ـ ترازنامه و حساب سود و زیان

ماده 22ـ سال مالی شرکت از اول فروردین هر سال شروع می‌شود و به آخر اسفند همان سال خاتمه می‏ یابد و اولین سال مالی از روز تأسیس شرکت تا آخر اسفند همانسال است.

ماده 23ـ کلیه حسابهای شرکت در آخر اسفند بسته شده و ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت حداکثر ظرف سه ماه از اول سال بعد تهیه و بعد از تنفیذ هیئت مدیره به مجمع عمومی اعلام می‌شود.
یک نسخه از ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت که مورد تأیید هیئت مدیره قرار گرفته است توسط مدیرعامل به بازرس شرکت تسلیم خواهد گردید و بازرس شرکت موظف است حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ تسلیم بیلان و حساب سود و زیان طی گزارشی نظر خود را نسبت به امور مالی و ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت به مجمع عمومی تسلیم نماید.

ماده 24ـ تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان توسط مجمع عمومی به منزله مفاصا حساب هیئت مدیره است.

فصل هشتم ـ مواد متفرقه

ماده 25ـ نسبت به موضوعاتیکه در این اساسنامه پیش بینی نگردیده طبق قانون تجارت عمل خواهد شد.

ماده 26ـ تغییر مواد این اساسنامه با تصویب مجمع عمومی امکان ‌پذیر است.