اساسنامه و امیدنامه صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در اندازه بزرگ

اساسنامه" و "امیدنامه" صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در اندازه بزرگ مصوب 7 /8 /87هیئت‌مدیره سازمان بورس

تعاریف اولیه:

ماده ۱: در این اساسنامه اصطلاحات و واژه های زیر به جای معانی مشروح بکار می روند:

۱ - صندوق: منظور صندوق سرمایه گذاری مشترک ........... مذکور در ماده ۲ است.

۲ - سرمایه صندوق: برابر جمع خالص ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران است.

۳ - اساسنامه: منظور اساسنامه صندوق است.

۴ - امیدنامه: منظور امیدنامه صندوق است که محتویات آن براساس مقررات و موارد مندرج در اساسنامه تعیین شده و جزء جدایی ناپذیر این اساسنامه محسوب می شود.

۵ - سرمایه گذار: شخصی است که مطابق گواهی سرمایه گذاری صادرشده طبق مفاد اساسنامه، مالک تعدادی از واحدهای سرمایه گذاری صندوق است یا این که برای تملک تعدادی از واحدهای سرمایه گذاری صندوق مطابق مفاد اساسنامه اقدام نموده است.

۶ - واحد سرمایه گذاری: کوچکترین جزء سرمایه صندوق می باشد.

۷ - واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران: واحدهای سرمایه گذاری است که در یک زمان معین براساس گواهی های سرمایه گذاری صادره، در مالکیت سرمایه گذاران است.

۸ - واحدهای سرمایه گذاری منتشرشده: واحدهای سرمایه گذاری منتشرشده در هر زمان عبارت از واحدهای سرمایه گذاری است که صندوق از زمان شروع پذیره نویسی تا آن زمان صادر نموده است.

۹ - واحدهای سرمایه گذاری باطل شده: واحدهای سرمایه گذاری باطل شده در هر زمان، عبارت است از واحدهای سرمایه گذاری صندوق که از زمان شروع پذیره نویسی تا آن زمان مطابق این اساسنامه باطل شده است.

۱۰- گواهی سرمایه گذاری: سندی است که مطابق اساسنامه از طرف صندوق به نام یک سرمایه گذار صادر می شود و معرف تعداد واحدهای سرمایه گذاری در تملک آن سرمایه گذار است.

۱۱- دوره پذیره نویسی اولیه: مهلتی است که طبق ماده ۸ برای فروش واحدهای سرمایه گذاری صندوق به قیمت مبنا و تأمین حداقل سرمایه مورد نیاز برای تشکیل و شروع فعالیت صندوق تعیین شده است.

۱۲- دارایی های صندوق: منظور کلیه حقوق مادی و معنوی صندوق است از جمله وجوه دریافتی از سرمایه گذاران بابت پذیره نویسی اولیه واحدهای سرمایه گذاری و صدور واحدهای سرمایه گذاری، اوراق بهاداری که از محل این وجوه به نام صندوق خریداری می شود و کلیه حقوق، منافع و سود متعلق به آن ها، مطالبات صندوق از اشخاص و کارمزدهایی که مطابق اساسنامه یا امیدنامه برای صندوق دریافت می شود.

۱۳- قانون بازار اوراق بهادار(قبا): منظور قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی است.

۱۴- سبا: منظور سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع ماده ۵ قانون بازار اوراق بهادار است.

۱۵- مقررات: منظور کلیه مقررات مرتبط با بازار اوراق بهادار و صندوق های سرمایه گذاری است که توسط مراجع صلاحیت دار وضع شده و می شود.

۱۶- شعبه: منظور هر یک از شعب مذکور در پیوست شماره ۳ این اساسنامه است که ممکن است فهرست آن ها براساس همان پیوست اصلاح شود.

۱۷- اشخاص وابسته: اشخاص وابسته به هر شخص حقیقی عبارت اند از همسر آن شخص، اقربای درجه اول از طبقه اول آن شخص و اقربای درجه اول از طبقه اول همسر آن شخص. اشخاص وابسته به هر شخص حقوقی عبارت اند از:

الف) مدیرعامل و اعضای ارکان اداره کننده شخص حقوقی (مانند اعضای هیأت مدیره شرکت ها) و همسر و اقربای درجه اول از طبقه اول آن ها

ب) هر شخصی که همراه اشخاص وابسته خود حداقل۲۰ درصد اوراق بهادار دارای حق رأی آن شخص را مالک باشد

ج) هر شخص حقوقی که بتواند حداقل یکی از اعضای بالاترین رکن تصمیم گیرنده یا اداره کننده آن را انتخاب کند.

کلیات:

ماده ۲: این صندوق با دریافت مجوز تأسیس از سبا، از مصادیق صندوق های سرمایه گذاری موضوع بند ۲۰ ماده (۱) قبا محسوب شده و مطابق این اساسنامه و مقررات اداره می شود. نام صندوق، «صندوق سرمایه گذاری مشترک ...... » می باشد.

ماده ۳: هدف از تشکیل صندوق، جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و اختصاص آن ها به خرید انواع اوراق بهادار موضوع ماده (۴) به منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری، بهره گیری از صرفه جویی های ناشی از مقیاس و تأمین منافع سرمایه گذاران است.

ماده ۴: موضوع فعالیت صندوق، سرمایه گذاری در سپرده های بانکی و کلیه اوراق بهاداری است که خصوصیات آنها در امیدنامه ذکر شده است.

ماده ۵: دوره فعالیت صندوق از ابتدای اولین روز کاری بعد از دریافت مجوز فعالیت از سبا شروع شده و ]به مدت حداقل یک و حداکثر پنج سال شمسی[ ادامه می یابد. این مدت مطابق ماده ۵۸ قابل تمدید است. ]سال مالی صندوق از شروع دوره فعالیت صندوق به مدت یکسال کامل شمسی می باشد. [

ماده ۶: محل اقامت صندوق همان محلی است که مدیر در امیدنامه صندوق به عنوان مرکز اصلی فعالیت صندوق اعلان کرده است. روزهای کاری صندوق عبارت از شنبه تا چهارشنبه هرهفته به استثنای روزهای تعطیل رسمی است.

واحدهای سرمایه گذاری:

ماده ۷: ارزش مبنای هر واحد سرمایه گذاری برابر یک میلیون ریال است که باید روی گواهی های سرمایه گذاری قید شود. واحدهای سرمایه گذاری صندوق به دو نوع ممتاز و عادی به شرح زیر تقسیم می شود:

الف) واحدهای سرمایه گذاری ممتاز که تعداد آن ها ..... ]حداقل ۲% حداکثر واحدهای سرمایه گذاری صندوق[ واحد سرمایه گذاری است، قبل از شروع دوره پذیره نویسی اولیه مطابق ماده ۸، کلاً توسط مؤسس یا مؤسسان صندوق خریداری می شود. این نوع واحدهای سرمایه گذاری غیرقابل ابطال ولی قابل انتقال به غیر می باشد.

ب) واحدهای سرمایه گذاری عادی که در طول دوره پذیره نویسی اولیه یا پس از تشکیل صندوق صادر می شود. این نوع واحدهای سرمایه گذاری قابل ابطال ولی غیرقابل انتقال می باشد. حداکثر واحدهای سرمایه گذاری عادی نزد سرمایه گذاران در امیدنامه قید شده است.

تبصره- نقل و انتقال واحدهای سرمایه گذاری ممتاز باید نزد مدیر ثبت ثبت شده و به تأیید انتقال گیرنده و انتقال دهنده برسد. مدیر ثبت موظف است در هنگام انتقال، گواهی مربوط را دریافت و از درجه اعتبار ساقط کند و گواهی جدیدی برای انتقال گیرنده صادر نموده و نقل و انتقال واحدهای سرمایه گذاری ممتاز را بلافاصله به مدیر و متولی اطلاع دهد. مدیر باید قبل از تشکیل مجمع صندوق هویت دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز را به سبا ارائه دهد.

سرمایه گذاری مؤسسان:

ماده ۸: پیش از شروع دوره پذیره نویسی اولیه، مؤسس یا مؤسسان باید تمام واحدهای سرمایه گذاری ممتاز صندوق را خریداری کرده و معادل مبلغ مبنای آن ها را نقداً به حساب صندوق در شرف تأسیس یا حسابی به نام مدیر که تنها به این امر اختصاص داده شده است، واریز نمایند و تقاضای ثبت صندوق را به سبا ارائه دهند.

تبصره -شروع دوره پذیره نویسی اولیه منوط به تأئید سبا مبنی بر رعایت این ماده و تشکیل مجمع صندوق و ارایه مدارک زیر به سبا است:
1 - اساسنامه و امیدنامه مصوب مجمع صندوق
2 - قبولی سمت توسط مدیر، مدیر ثبت، متولی، ضامن و حسابرس منتخب مجمع صندوق
3 - فهرست هویت و اقامتگاه مؤسسان و تعداد واحدهای سرمایه گذاری ممتاز پذیره نویسی شده توسط آن ها
4 - تأییدیه بانک مبنی بر واریز ارزش مبنای واحدهای سرمایه گذاری ممتاز.

پذیره نویسی اولیه:

ماده ۹: دوره پذیره نویسی اولیه پس از تأیید سبا مبنی بر رعایت ماده ۸ توسط مؤسسان تعیین شده و در اعلامیه پذیره نویسی، درج و اعلام می گردد. پذیره نویسان باید در هنگام پذیره نویسی صددرصد ارزش مبنای واحدهای سرمایه گذاری را که پذیره نویسی کرده اند، نقداً به حساب صندوق بپردازند.

تبصره- در صورتی که تا یک روز کاری قبل از پایان دوره پذیره نویسی اولیه، تعداد واحدهای سرمایه گذاری پذیره نویسی شده صندوق کمتر از حداقل تعیین شده در امیدنامه برای تأسیس صندوق باشد، مؤسسان می توانند دوره پذیره نویسی را به مدت مذکور در اعلامیه پذیره نویسی برای مدت یک بار تمدید کرده و تاریخ و ساعت پایان دوره پذیره نویسی را مجدداً تعیین نمایند.

ماده ۱۰: برای پذیره نویسی واحد های سرمایه گذاری، سرمایه گذار باید به یکی از شعب مراجعه نموده و مراحل پذیره نویسی را مطابق پیوست شماره ۱ به انجام برساند.

تبصره- فهرست، نشانی و شماره تلفن شعب که در آن عملیات پذیره نویسی، صدور، ابطال و سایر وظایف مذکور در این اساسنامه انجام می پذیرد، به همراه اسامی نمایندگان مدیر ثبت در هر شعبه در پیوست شماره 3 درج شده است و بر اساس همین پیوست اصلاح می شود.

ماده ۱۱: پس از آن که حداکثر تعداد واحدهای سرمایه گذاری مطابق امیدنامه پذیره نویسی گردید، عملیات پذیره نویسی متوقف می شود. در صورتی که به هر دلیل بیش از حداکثر مذکور اقدام به پذیره نویسی شود، اولویت با کسانی خواهد بود که زودتر وجوه خود را به حساب بانکی مربوطه واریز نموده اند. مدیر موظف است وجوه مازاد را ظرف حداکثر ۵ روز پس از پایان دوره پذیره نویسی اولیه به پرداخت کنندگان مسترد کند. هرگونه استفاده از وجوه مازاد ممنوع است.

ماده ۱۲: حداکثر دو روزکاری پس از پایان دوره پذیره نویسی اولیه، مدیر ثبت باید نتایج پذیره نویسی را بررسی کند و به مدیر و متولی اطلاع دهد. سپس حسب مورد یکی از مجموعه اقدامات (الف) یا (ب) به شرح زیر صورت می پذیرد:

الف) در صورتی که حداقل واحدهای سرمایه گذاری تعیین شده در امیدنامه، پذیره نویسی شده باشد، آنگاه مدیر باید بلافاصله نتیجه بررسی را به همراه تأییدیه بانک به منظور دریافت مجوز فعالیت صندوق، برای سبا ارسال کرده و رونوشت آن را به مؤسسان ارایه دهد.

ب) در صورتی که حداقل واحدهای سرمایه گذاری تعیین شده در امیدنامه، پذیره نویسی نشده باشد، آنگاه:
ب-۱) مدیر باید بلافاصله نتیجه بررسی را به سبا و مؤسسان اطلاع دهد.
ب-۲) مدیر باید ظرف ۵ روز کاری وجوه واریزی به حساب صندوق را به پذیره نویسان بازپرداخت کند.
خالص ارزش، قیمت ابطال و قیمت صدور واحد سرمایه گذاری:

ماده ۱۳: خالص ارزش روز هر واحد سرمایه گذاری در پایان هر روز برابر است با ارزش روز دارایی های صندوق در پایان آن روز، منهای بدهی های صندوق در پایان آن روز تقسیم بر تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران در پایان همان روز.

تبصره ۱: قیمت فروش اوراق بهادار صندوق در پایان هر روز مطابق دستورالعمل نحوه تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار در صندوق های سرمایه گذاری مصوب سبا تعیین می شود.

تبصره ۲: ارزش روز دارایی های صندوق در پایان هر روز برابر است با مجموع وجوه نقد صندوق، قیمت فروش اوراق بهادار صندوق، ارزش روز مطالبات صندوق (نظیر سود تحقق یافته دریافت نشده سپرده های بانکی و سهام) و ارزش سایر دارایی های صندوق به قیمت بازار در پایان همان روز. برای محاسبه ارزش روز سود تحقق یافته دریافت نشده هر سپرده یا ورقه مشارکت، از نرخ سود همان سپرده یا ورقه مشارکت و برای محاسبه ارزش روز سود سهام تحقق یافته دریافت نشده، از نرخ سود علی الحساب آخرین اوراق مشارکت دولتی به علاوه ۵ درصد استفاده می شود.

تبصره ۳: برای محاسبه تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران در پایان هر روز، تعداد واحدهای ابطال شده تا پایان آن روز از تعداد واحدهای صادر شده تا پایان آن روز کسر می شود.

ماده ۱۴: در صورتی که پرداخت سود به واحدهای سرمایه گذار در نظر باشد، مبالغ و زمان های پرداخت سود واحدهای سرمایه گذاری در امیدنامه پیش بینی می شود.

تبصره -در صورت نبود وجه نقد کافی برای پرداخت موضوع این ماده، مطابق ماده 20 عمل خواهد شد.

ماده ۱۵: قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری با خالص ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری برابر است.

ماده ۱۶: چنانچه در محاسبه خالص ارزش روز واحد سرمایه گذاری در پایان هر روز که مطابق ماده ۱۳ محاسبه می شود، به جای قیمت فروش اوراق بهادار صندوق، قیمت خرید آن ها در پایان آن روز منظور شود، قیمت صدور هر واحد سرمایه گذاری در پایان آن روز به دست می آید.

تبصره- قیمت خرید اوراق بهادار صندوق مطابق دستورالعمل نحوه تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار در صندوق های سرمایه گذاری تعیین می شود.

تشریفات صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری:

ماده ۱۷: در طول دوره فعالیت صندوق، مدیر ثبت موظف است در هر روز کاری درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری را در شعب دریافت کرده و تا ساعت ۱۶ همان روز به مدیر و متولی اطلاع دهد. مدیر موظف است مطابق پیوست شماره ۱ و با رعایت تبصره این ماده و سقف حداکثر تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران مذکور در امیدنامه، نسبت به تأیید صدور واحدهای سرمایه گذاری درخواست شده حداکثر ظرف یک روز کاری بعد از ارائه درخواست اقدام کند. مدیر ثبت موظف است حداکثر ظرف یک روز کاری پس از تأیید مدیر، نسبت به صدور واحدهای سرمایه گذاری و ارایه مدارک مربوطه به سرمایه گذار، مطابق پیوست یک اساسنامه، اقدام کند.

تبصره ۱: در صدور واحدهای سرمایه گذاری، قیمت صدور واحد سرمایه گذاری در پایان روز کاری بعد از ارائه درخواست به علاوه کارمزد صدور، ملاک عمل خواهد بود.

تبصره ۲: مدیر ثبت موظف است به درخواست ضامن از پذیرش درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری جدید خودداری نماید.

ماده ۱۸: گواهی های سرمایه گذاری بانام بوده و نشان دهنده تعداد کل واحدهای سرمایه گذاری تحت مالکیت سرمایه گذار می باشد. مالک گواهی سرمایه گذاری شخصی است که نام وی تحت عنوان سرمایه گذار بر روی گواهی سرمایه گذاری درج شده است. مالکان گواهی های سرمایه گذاری، به نسبت تعداد واحدهای سرمایه گذاری خود از کل واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران، در خالص دارایی های صندوق سهیم اند، ولی حق تصمیم گیری در مورد دارایی های صندوق در چارچوب این اساسنامه منحصراً از اختیارات مدیر صندوق است. مسئولیت مالکان گواهی های سرمایه گذاری در قبال تعهدات صندوق صرفاً محدود به مبلغ سرمایه گذاری آنها در صندوق است.

تبصره- غیرقابل انتقال بودن گواهی های سرمایه گذاری برای واحدهای سرمایه گذاری عادی باید در گواهی قید شود.

ماده ۱۹: در طول دوره فعالیت صندوق، مدیر ثبت موظف است مطابق پیوست شماره ۲ تا ساعت ۱۶ هر روز کاری، درخواست ابطال واحدهای سرمایه گذاری را در شعب دریافت کرده و تا پایان روز کاری بعد از دریافت درخواست ابطال، نسبت به ابطال واحدهای سرمایه گذاری اقدام کرده و به مدیر و متولی اطلاع دهد. مدیر موظف است حداکثر ظرف ۷ روز کاری پس از تاریخ ارائه درخواست ابطال، از محل وجوه صندوق، مبلغی معادل قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری در پایان روز ابطال را پس از کسر کارمزدهای ابطال، به حساب بانکی سرمایه گذار واریز کند.

تبصره- در صورتی که صندوق برای ابطال واحدهای سرمایه گذاری، وجوه نقد کافی در اختیار نداشته باشد، مطابق ماده 20 عمل خواهد شد.

ماده ۲۰: در صورتی که صندوق برای انجام هرگونه پرداخت از محل وجوه نقد خود به سرمایه گذاران مطابق مواد اساسنامه وجوه نقد کافی در اختیار نداشته باشد، مدیر باید به موقع نسبت به تبدیل دارایی های صندوق به نقد اقدام کند تا وجوه نقد کافی برای انجام این پرداخت ها در حساب های بانکی صندوق فراهم شود. در صورتی که دو روز کاری قبل از موعد مقرر برای پرداخت، مدیر پیش بینی کند که وجوه نقد کافی در موعد مقرر در حساب های بانکی صندوق برای انجام این پرداخت ها فراهم نخواهد شد، موظف است تا پایان همان روز، کسری وجوه نقد را به ضامن اطلاع دهد. در این صورت، ضامن موظف است حداکثر تا پایان روز بعد، میزان کسری وجوه مذکور را به حساب صندوق واریز کرده و درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری را از محل این وجوه به مدیر ثبت ارایه دهد تا واحدهای سرمایه گذاری به تعداد متناسب با وجوه پرداخت شده، براساس پیوست شماره(۱) به نام ضامن صادر گردد.

تبصره- در محاسبه قیمت صدور واحدهای سرمایه گذاری برای ضامن صرفاً در اجرای این ماده، هزینه های خرید اوراق بهادار منظور نمی شود.

ماده ۲۱: کارمزد صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری در امیدنامه پیش بینی شده است.
حداقل و حداکثر میزان مشارکت در صندوق:

ماده ۲۲: در تملک واحدهای سرمایه گذاری صندوق باید موارد زیر رعایت شود:

الف) متولی، حسابرس و اشخاص وابسته به آنها، در زمان تصدی خود به این سمت ها، نمی توانند مالک واحدهای سرمایه گذاری صندوق باشند.

ب) مدیر در طول زمان تصدی خود به این سمت باید همواره حداقل یک درصد میزان حداقل تعداد واحدهای سرمایه گذاری صندوق را مالک باشد. ]سقف واحدهای سرمایه گذاری صندوق در تملک مدیر تا ۲۰% حداقل تعداد واحدهای سرمایه گذاری یا ۱۰% تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران هرکدام بیشتر باشد، است.[ واحدهای سرمایه گذاری در مالکیت مدیر می تواند عادی یا ممتاز باشد.

ج) هر یک از اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری در طول زمان تصدی خود به این سمت باید همواره حداقل ۱/۰ درصد میزان حداقل تعداد واحدهای سرمایه گذاری صندوق را مالک باشند. سقف واحدهای سرمایه گذاری صندوق در تملک اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری تا ۲% حداقل تعداد واحدهای سرمایه گذاری یا ۱% تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران هرکدام بیشتر باشد، است. واحدهای سرمایه گذاری در مالکیت اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری می تواند عادی یا ممتاز باشد.[

د) به غیر از متولی، حسابرس، مدیر، اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری و مؤسسان، هر سرمایه گذار در هر زمان باید حداقل ۱۰ واحد سرمایه گذاری را مالک باشد.

هـ( مؤسسان می توانند جمعاً حداکثر تا ۱۰ درصد حداکثر واحدهای سرمایه گذاری صندوق را مالک شوند.[

و) به غیر از مدیر، اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری، مؤسسان و ضامن هر سرمایه گذار می تواند حداکثر ۵% حداکثر واحدهای سرمایه گذاری را مالک شود.

تبصره ۱: در صورتی که مدیر و ضامن شخص واحدی باشند، در اجرای ماده ۲۰ می تـواند واحدهای سرمایه گذاری در مالکیت مدیر از سقف تعیین شده در بند(ب) این ماده بیشتر شود.

تبصره ۲: در صورتی که مدیر جزو مؤسسان باشد می تواند از نصاب های مذکور در بندهای (ب) یا (هـ) هر کدام بیشتر باشد استفاده نماید.

تبصره ۳: در صورتی که ضامن جزو مؤسسان باشد، واحدهای تحت تملک آن در بررسی نصاب بند (هـ) این ماده مورد محاسبه قرار نخواهد گرفت.

تبصره ۴: در صورتی که با اصلاح اساسنامه یا امیدنامه حداقل تعداد واحدهای سرمایه گذاری صندوق افزایش یابد، مدیر موظف است متناسباً واحدهای سرمایه گذاری خود را افزایش دهد.

تبصره ۵: حداقل واحدهای سرمایه گذاری که براساس این ماده باید تحت تملک مدیر باشد، به عنوان وثیقه نزد متولی تودیع می شود. ابطال یا آزادسازی این واحدهای سرمایه گذاری پس از استعفا یا سلب سمت به هر دلیل، منوط به دریافت مفاصاحساب دوره مأموریت مدیر است. مدیر یاد شده می تواند با تودیع ضمانت نامه ای معادل مبلغ ریالی ابطال واحدهای سرمایه گذاری موضوع این تبصره، حسب مورد نسبت به ابطال یا انتقال واحدهای سرمایه گذاری خود اقدام نماید.

ماده ۲۳: چنانچه در اثر ابطال واحد های سرمایه گذاری، تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران ظرف ده روز کاری متوالی در پایان هر روز به کمتر از حداقل تعیین شده در امیدنامه برسد، مدیر باید بلافاصله موضوع را به سبا اطلاع دهد و ظرف ۱۰ روز نسبت به دعوت و تشکیل مجمع صندوق جهت تصمیم گیری در خصوص انحلال یا ادامه فعالیت صندوق اقدام کند.

حساب های بانکی صندوق و نظارت بر دریافت ها و پرداخت ها:

ماده ۲۴: به تشخیص مدیر و توافق متولی به تعداد لازم حساب یا حساب های بانکی به نام صندوق یا مدیر و تحت نظارت متولی افتتاح می شود. کلیه دریافت ها و پرداخت های صندوق شامل وجوه حاصل از پذیره نویسی اولیه و صدور واحد های سرمایه گذاری پس از پذیره نویسی اولیه، وجوه پرداختی بابت ابطال واحد های سرمایه گذاری و خرید اوراق بهادار، وجوه حاصل از دریافت سودهای نقدی اوراق بهادار و سپرده های بانکی و فروش اوراق بهادار، وجوه پرداختی به سرمایه گذاران، و پرداخت هزینه های مربوط به صندوق، منحصراً از طریق این حساب یا حساب ها انجام می پذیرد.

ماده ۲۵: کلیه پرداخت های صندوق از حساب یا حساب های بانکی صندوق موضوع ماده (۲۴) به دستور مدیر و تأئید متولی صورت می پذیرد و متولی باید قبل از پرداخت و پس از اطمینان از تطابق دستور پرداخت با مفاد اساسنامه، دستور پرداخت را تأیید نماید. بررسی متولی در مورد پرداخت ها از جمله شامل موارد زیر خواهد بود:

الف) در مورد پرداخت های موضوع ماده ۱۴، متولی باید کنترل نماید که:

۱) فهرست اشخاصی که از طرف مدیر برای اخذ سود تعیین شده، براساس اطلاعات و مدارک موجود، منطبق با فهرست دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق است.

۲) مبالغ قابل پرداخت به هر سرمایه گذار با توجه به تعداد واحدهای سرمایه گذاری به طور صحیح محاسبه شده است.

۳) کلیه پرداخت ها صرفاً به حساب بانکی سرمایه گذاران واریز می شود.

ب) در مورد پرداخت به سرمایه گذار بابت ابطال واحدهای سرمایه گذاری، متولی باید کنترل نماید که:

۱) سرمایه گذار قبلاً درخواست ابطال واحدهای سرمایه گذاری را ارایه داده باشد

۲) واحدهای سرمایه گذاری مطابق مفاد اساسنامه و درخواست وی ابطال شده باشد

۳) مبلغ تعیین شده برای پرداخت به وی، براساس مفاد اساسنامه و امیدنامه باشد

۴) پرداخت صرفاً به حساب بانکی سرمایه گذار واریز شود.

ج) در خصوص پرداخت به کارگزار صندوق به منظور خرید اوراق بهادار به نام صندوق، متولی باید کنترل نماید که:

۱) مانده وجوه نقد صندوق نزد کارگزار به تشخیص متولی بیش از حد لازم نباشد

۲) پرداخت صرفاً به حساب جاری معاملاتی کارگزار صورت پذیرد

۳) کارگزار دارای مجوز کارگزاری از سبا باشد و به عنوان کارگزار صندوق قبول سمت کرده باشد.

د) در خصوص پرداخت کارمزدها و هزینه های صندوق، متولی باید کنترل نماید که:

۱) پرداخت مطابق با مفاد اساسنامه بوده و به طور صحیح محاسبه شده است

۲) این پرداخت ها به حساب های بانکی اشخاص مربوطه صورت می پذیرد.

هـ) در خصوص پرداخت به منظور خرید اوراق بهاداری که در بورس پذیرفته نشده است، متولی باید کنترل کند که:

۱) مشخصات و تعداد اوراق بهادار و فروشنده آن ها توسط مدیر معین شده است

۲) اوراق بهادار دارای ویژگی های مندرج در امیدنامه است

۳) فروشنده معتبر است

۴) مبلغ مورد نظر صرفاً به حساب بانکی فروشنده پرداخت شود.

تبصره ۱: به منظور اجرای بند(ج) این ماده، متولی باید معاملات روزانه هر یک از کارگزاران صندوق را از طریق سامانه مکانیزه بورس دریافت کرده و حساب وجوه نقد صندوق نزد هر یک از کارگزاران صندوق را جداگانه نگه دارد.

تبصره ۲: رعایت مفاد این ماده یا سایر مواد این اساسنامه در مورد صدور دستورات پرداخت توسط مدیر الزامی است و مسئولیت متولی در تأیید دستورات پرداخت، رافع مسئولیت مدیر نیست.
ترکیب دارایی های صندوق:

ماده ۲۶: مدیر باید در انتخاب ترکیب دارایی های صندوق در دوره های مختلف فعالیت، نصاب های مذکور در امیدنامه را رعایت کند.

تبصره- در صورتی که به هر دلیل، نصاب مذکور در این ماده نقض گردد، مدیر باید ضمن اطلاع به متولی و حسابرس، اقدامات لازم برای رعایت این نصاب ها را انجام دهد. در صورتی که این نقض در اثر فعل یا ترک فعل مدیر سرمایه گذاری صورت گرفته باشد، به منزله تخلف از مفاد اساسنامه تلقی می شود.

چگونگی استفاده از درآمدهای کسب شده:

ماده ۲۷:
کل درآمد حاصل از سرمایه گذاری ها، جزو دارایی های صندوق قلمداد شده و در اجرای موضوع فعالیت صندوق بکار گرفته می شود.

مجمع صندوق:

ماده ۲۸: مجمع صندوق با حضور دارندگان حداقل نصف به علاوه یک واحدهای سرمایه گذاری ممتاز دارای حق رأی صندوق تشکیل شده و رسمیت می یابد، و دارای اختیارات زیر است:

۱ - تعیین مدیر، مدیر ثبت، متولی و ضامن صندوق با تأیید سبا

۲ - تغییر مدیر، مدیر ثبت، متولی و ضامن صندوق به شرط تعیین جانشین آنها با تأیید سبا

۳ - به پیشنهاد متولی، نصب و عزل حسابرس صندوق و تعیین مدت مأموریت و حق الزحمه وی و چگونگی پرداخت آن

۴ - تصویب تغییرات لازم در اساسنامه و امیدنامه صندوق پس از تأیید سبا

۵ - تصمیم گیری راجع به انحلال صندوق

۶ - تصویب صورت های مالی سالانه صندوق

7 - استماع گزارش مدیر راجع به وضعیت و عملکرد صندوق در هر سال مالی

۸ - استماع گزارش و اظهارنظر حسابرس راجع به صورت های مالی و گزارش وضعیت و عملکرد صندوق

۹ - تعیین روزنامه کثیرالانتشار صندوق

۱۰ -تصویب هزینه های تأسیس صندوق و هزینه های تشکیل مجمع صندوق.

ماده ۲۹: مجمع صندوق به دعوت اشخاص زیر در هر زمان قابل تشکیل است:

۱ - مدیر صندوق

۲ - متولی صندوق

۳ - دارندگان بیش از از واحدهای سرمایه گذاری ممتاز صندوق

۴ - سبا.

تبصره- محل و زمان تشکیل جلسه مجمع در شهر محل اقامت صندوق بین ساعت 6 لغایت 22، توسط دعوت کننده تعیین می شود.

ماده ۳۰: دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز یا نمایندگان قانونی آن ها حق حضور در جلسه مجمع صندوق را دارند. مسئولیت احراز مالکیت یا نمایندگی مالک برعهده دعوت کننده است. دعوت کننده باید فهرستی از اسامی حاضران و تعداد واحدهای سرمایه گذاری ممتاز در مالکیت هر یک را تنظیم و به امضای هر یک از آنها برساند. فهرست حاضران با تأئید دعوت کننده در اختیار رئیس مجمع قرار می گیرد.

ماده ۳۱: رئیس مجمع صندوق با اکثریت آرا از بین دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز حاضر، توسط مجمع صندوق انتخاب می شود. رئیس مجمع وظیفه اداره جلسه مجمع صندوق را به عهده دارد. نمایندگان متولی و سبا ناظران مجمع صندوق خواهند بود و در غیاب هر یک از آن ها، مجمع جایگزین ناظر را انتخاب می کند.

ماده ۳۲: رسمیت جلسه و فهرست حاضران مجمع باید به تأیید رئیس مجمع و ناظران برسد. ناظران بر رعایت اساسنامه و مقررات و صحت رأی گیری ها نظارت می کنند.

ماده ۳۳: دعوت کننده مجمع موظف است حداقل ده روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع، دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز را از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار صندوق به مجمع دعوت نماید. در صورتی که کلیه دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز صندوق در مجمع حاضر شوند، رعایت تشریفات دعوت از دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز به مجمع ضروری نیست. دعوت کننده مجمع باید ده روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع، متولی و سبا را نیز از محل و زمان تشکیل و موضوع جلسه مجمع مطلع نماید. عدم حضور نمایندگان متولی و سبا مانع از تشکیل جلسه مجمع نخواهد بود.

تبصره- در صورتی که دعوت کننده در مهلت مقرر در این ماده، متولی و سبا را از محل و زمان تشکیل و موضوع جلسه مجمع مطلع ننماید، تشکیل جلسه مجمع و تصمیمات آن از درجه اعتبار ساقط است.

ماده ۳۴: در مجمع صندوق، دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز به ازای هر واحد سرمایه گذاری ممتاز یک حق رأی دارند؛ ]مشروط بر اینکه دارنده واحد سرمایه گذاری ممتاز حداقل ۵ درصد از کل واحدهای سرمایه گذاری ممتاز صندوق را دارا باشد.[

ماده ۳۵: تصمیمات در جلسه رسمی مجمع صندوق با موافقت نصف به علاوه یک از کل حق رأی حاضران اتخاذ می شود، مگر اینکه در سایر مواد اساسنامه، نصاب دیگری ذکر شده باشد. رئیس مجمع موظف است از تصمیمات مجمع صورتجلسه ای در سه نسخه تهیه و امضاء نماید و به تأیید ناظران برساند و به سبا، متولی و مدیر هرکدام یک نسخه ارائه کند.

تبصره ۱: فهرست اسامی حاضران در جلسه مجمع صندوق باید توسط رئیس مجمع به مدیر تسلیم شود تا مدیر بلافاصه آن را در تارنمای صندوق منتشر کند.

تبصره ۲: مدیر موظف است هرگونه تغییر در اساسنامه و سایر تصمیمات مجمع صندوق را حداکثر ظرف یک هفته نزد سبا به ثبت برساند. پس از ثبت، مدیر خلاصه تصمیمات را در روزنامه کثیرالانتشار و جزییات آن را با تفصیل در تارنمای صندوق منتشر می کند، و به تشخیص سبا در روزنامه رسمی کشور آگهی می دهد.

تبصره ۳: سبا در صورتی تغییرات اساسنامه و امیدنامه را ثبت خواهد کرد که قبلاً قبول سمت مجدد مدیر، مدیر ثبت، مدیر سرمایه گذاری، متولی، ضامن و حسابرس یا قبول سمت اشخاص جایگزین را دریافت کرده و تمامی مواد تغییر یافته به امضای اشخاص یادشده رسیده باشد.

ماده ۳۶: تصمیمات مجمع در مورد تغییر مدیر، مدیر ثبت، متولی، ضامن و حسابرس پس از ثبت نزد سبا بلافاصله قابل اجرا است. سایر تغییرات اساسنامه و امیدنامه پس از ثبت نزد سبا و گذشت یک ماه از تاریخ انتشار خلاصه آن در روزنامه کثیرالانتشار صندوق، قابل اجرا است.

ماده ۳۷: هزینه های تشکیل مجمع صندوق پس از تصویب مجمع از محل دارایی های صندوق قابل پرداخت است و توسط مدیر در حساب های صندوق ثبت شده و ظرف مدت یک سال یا تا پایان دوره فعالیت صندوق هر کدام کمتر باشد، به طور روزانه مستهلک می شود. هزینه های تأسیس صندوق نیز پس از تصویب مجمع تا سقف مذکور در اعلامیه پذیره نویسی یا امیدنامه صندوق از محل دارایی های صندوق قابل پرداخت است و توسط مدیر در حساب های صندوق ثبت شده و ظرف مدت پنج سال یا تا پایان دوره فعالیت صندوق هر کدام کمتر باشد، به طور روزانه مستهلک می شود.

مدیر صندوق:

ماده ۳۸: مدیر صندوق، به تأئید سبا و بر اساس مقررات و مفاد این اساسنامه توسط مجمع صندوق انتخاب شده و در این اساسنامه مدیر نامیده می شود.

تبصره ۱: مدیر باید کتباً قبول سمت کند و طی آن مسئولیت و وظایف خود را طبق این اساسنامه بپذیرد و برای سبا، متولی، ضامن و حسابرس هرکدام یک نسخه ارسال کند. مدیر بلافاصله پس از خاتمه مأموریت موظف است کلیه اطلاعات، مدارک و دارایی های صندوق را که در اختیار دارد، به مدیر جایگزین تحویل دهد.

تبصره ۲: مدیر در قبال دارندگان واحدهای سرمایه گذاری موظف است با رعایت مفاد این اساسنامه و مقررات، همواره صرفه و صلاح آنها را رعایت کند.

تبصره ۳: پس از انتخاب مدیر و قبولی سمت توسط ایشان، هویت مدیر باید در امیدنامه صندوق قید شده و ظرف یک هفته نزد سبا ثبت شده و بلافاصله پس از ثبت در تارنمای صندوق منتشر شود.

تبصره ۴: در صورت ورشکستگی، انحلال، سلب صلاحیت یا استعفای مدیر، متولی موظف است در اسرع وقت، مجمع صندوق را برای انتخاب مدیر جدید دعوت نموده و تشکیل دهد. قبول استعفای مدیر منوط به تصویب مجمع صندوق و تعیین جانشین وی است. تا زمان انتخاب مدیر جدید صندوق وظایف و مسئولیت های مدیر قبلی به قوت خود باقی است.

ماده ۳۹: مدیر حداقل سه نفر شخص حقیقی خبره در زمینه مرتبط با سرمایه گذاری در اوراق بهادار را به عنوان «گروه مدیران سرمایه گذاری» صندوق معرفی می نماید تا از طرف مدیر و به مسئولیت وی وظایف زیر را به انجام رساند:

۱ - سیاست گذاری و تعیین خط مشی سرمایه گذاری صندوق و تصمیم گیری در مورد خرید، فروش یا حفظ مالکیت دارایی های صندوق در چارچوب مقررات، اساسنامه و امیدنامه صندوق

۲ - تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار صندوق با رعایت دستورالعمل نحوه تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار در صندوق های سرمایه گذاری، مصوب سبا، به منظور محاسبه قیمت صدور، ابطال و ارزش خالص دارایی های هر واحد سرمایه گذاری صندوق مطابق مفاد اساسنامه

۳ - سایر وظایف و اختیارات تفویضی از سوی مدیر صندوق.

تبصره ۱: تصمیم گیری گروه مدیران سرمایه گذاری با اکثریت آراء صورت می پذیرد.

تبصره ۲: گروه مدیران سرمایه گذاری می تواند اختیارتصمیم گیری در مورد خرید، فروش یا حفظ مالکیت دارایی های صندوق را به هر یک از اعضای خود واگذار نماید؛ مشروط به اینکه روش تصمیم گیری در این زمینه و حدود اختیارات عضو مذکور را صراحتاً تعیین کرده باشد. در هر حال مسئولیت حقوقی کلیه اعمال و تصمیمات عضو مذکور به عهده گروه مدیران سرمایه گذاری خواهد بود. تفویض اختیارات گروه مدیران سرمایه گذاری به غیر از آنچه در این تبصره قید شده، امکان پذیر نمی باشد.

تبصره ۳: مدیر صندوق می تواند در هر زمان هر یک از اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری را از سمت خود عزل کند، مشروط به اینکه هم زمان فرد واجد شرایط دیگری را جایگزین وی نماید.

تبصره ۴: هر یک از اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری باید حداقل گواهی نامه اصول مقدماتی کارگزاری (نمایندگی دو کارگزاری) و به تشخیص مدیر حداقل یک سال سابقه کاری در امور مرتبط با سرمایه گذاری در اوراق بهادار داشته باشد و صلاحیت وی به تأیید سبا برسد.

تبصره ۵: مدیر موظف است بلافاصله پس از انتصاب هر یک از اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری، نام و مشخصات آنان به علاوه مدرکی دال بر قبولی سمت توسط آنان را به سبا، متولی و ضامن ارسال کند.

تبصره ۶: گروه مدیران سرمایه گذاری یا عضو مجاز این گروه، نمی تواند قبل از اجرا یا ملغی کردن دستور خرید یک ورقه بهادار معین برای صندوق، دستور فروش همان ورقه بهادار را با قیمت یکسان برای صندوق صادر کند و بالعکس.

تبصره ۷: افشای تصمیمات گروه مدیران سرمایه گذاری یا هریک از اعضای این گروه موضوع تبصره ۲ این ماده در مورد خرید، فروش یا حفظ مالکیت اوراق بهادار به نام صندوق پیش از انتشار اولین گزارش مالی صندوق، مجاز نمی باشد مگر آنکه افشای این اطلاعات به موجب سایر مقررات مجاز شناخته شده باشد.

تبصره ۸: در صورت حجر، محرومیت از حقوق اجتماعی، فوت، استعفاء یا سلب صلاحیت هر یک از اعضای گروه مدیران سرمایه گذاری، مدیر موظف است فرد جایگزین را ظرف یک هفته تعیین و معرفی نماید.

ماده ۴۰: علاوه بر آنچه در سایر مواد این اساسنامه ذکر شده، وظایف و مسئولیت های مدیر به قرار زیر است:

۱ - اختصاص ]حداقل ۴۰[ مترمربع فضای مناسب اداری با امکانات و تجهیزات لازم به منظور انجام امور صندوق

۲ - مشارکت در مراحل اجرایی صندوق از جمله پذیره نویسی، صدور و ابطال واحد های سرمایه گذاری مطابق مفاد اساسنامه

۳ - ثبت و نگهداری حساب هر سرمایه گذار شامل مبالغ پرداختی و دریافتی، تعداد واحدهای سرمایه گذاری صادره و ابطال شده و تعداد واحدهای سرمایه گذاری در تملک وی

۴ - تعیین صاحبان امضای مجاز صندوق و حدود اختیارات و مسئولیت هر یک از آنها و اطلاع موضوع به سبا،متولی، مدیر ثبت، ضامن و حسابرس

۵ - تعیین کارگزار یا کارگزاران صندوق و نظارت بر اجرای بهینه دستورات خرید و فروش اوراق بهادار صندوق توسط آنها

۶ - اطلاع به متولی در مورد نقل و انتقال اوراق بهادار صندوق بین کارگزاران آن حداکثر ظرف دو روز کاری پس از انجام

۷ - اطلاع به مدیر ثبت در مورد وجوه پرداختی به هر یک از سرمایه گذاران حداکثر ظرف یک روز کاری پس از هر پرداخت

۸ - جمع آوری و نگهداری کلیه مدارک مثبته مربوط به وقایع مالی صندوق، ثبت وقایع مالی صندوق طبق اصول و رویه های حسابداری و تهیه گزارش های مورد نیاز طبق مفاد اساسنامه

۹ - معرفی گروه مدیران سرمایه گذاری و تعیین نحوه جبران خدمات آنان که باید متناسب با کارمزد مدیریت یا با عملکرد صندوق باشد

۱۰ - پاسخگویی به سؤالات متعارف سرمایه گذاران

۱۱ - تهیه نرم افزارها و سخت افزارهای لازم و بکارگیری آنها برای اجرای اهداف و موضوع فعالیت صندوق

۱۲ - انجام تبلیغات لازم برای معرفی صندوق به عموم مردم به تشخیص خود و در صورت لزوم

۱۳ - نمایندگی صندوق در برابر سرمایه گذاران، کلیه ادارات دولتی و غیردولتی، مراجع قضایی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی

۱۴ - اقامه هرگونه دعوای حقوقی و کیفری و دفاع از آن ها از طرف صندوق و دفاع در برابر هرگونه دعوای مطروحه علیه صندوق در هر یک از دادگاه ها، مراجع عمومی یا اختصاصی و دیوان عدالت اداری با دارا بودن کلیه اختیارات مندرج در قانون آیین دادرسی مدنی(بالاخص مواد ۳۵ و ۳۶ آن)، قانون آیین دادرسی کیفری و قانون و آیین نامه دیوان عدالت اداری.

تبصره ۱: کلیه اعمال و اقدامات مدیر و گروه مدیران سرمایه گذاری در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است و نمی توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آنها اعمال و اقدامات آنها را غیر معتبر دانست.

تبصره ۲: مدیر موظف است مشخصات و حدود اختیارات صاحبان امضای مجاز صندوق و نحوه امضای قراردادها و اسناد و اوراق تعهدآور صندوق را برای ثبت نزد سبا ارسال کند.

تبصره ۳: مدیر صندوق باید مدارک مثبته وقایع مالی هر سال مالی صندوق را به مدت حداقل پنج سال پس از پایان آن سال مالی به صورت کاغذی یا داده پیام الکترونیکی موضوع قانون تجارت الکترونیک نگهداری نماید و پس از پایان این مدت مسئولیتی در قبال نگهداری و ارایه این مدارک نخواهد داشت. این مسئولیت با تغییر مدیر به مدیرجدید منتقل شده و پس از پایان عمر صندوق به عهده آخرین مدیر آن خواهد بود.

تبصره ۴: مدیر باید برای اجرای بند ۱۰ این ماده حداقل یک خط تلفن اختصاص دهد. همچنین در تارنمای صندوق باید امکان طرح سؤالات و دریافت پاسخ آنها برای سرمایه گذاران، وجود داشته باشد.

تبصره ۵: مصالحه در دعاوی له یا علیه صندوق توسط مدیر و با موافقت متولی امکان پذیر است.

مدیر امور ثبت واحدهای سرمایه گذاری:

ماده ۴۱: مدیر امور ثبت واحدهای سرمایه گذاری صندوق، به تأئید سبا و بر اساس مقررات و مفاد این اساسنامه توسط مجمع صندوق انتخاب شده و در این اساسنامه مدیر ثبت نامیده می شود.

تبصره ۱: مدیر ثبت باید کتباً قبول سمت کند و طی آن مسئولیت و وظایف خود را طبق این اساسنامه بپذیرد و برای سبا، مدیر، متولی، ضامن و حسابرس هرکدام یک نسخه ارسال کند.

تبصره ۲: پس از انتخاب مدیر ثبت و قبولی سمت توسط وی، هویت مدیر ثبت باید در امیدنامه صندوق قید شده و ظرف یک هفته نزد سبا ثبت شده و بلافاصله پس از ثبت در تارنمای صندوق منتشر شود.

تبصره ۳: در صورت ورشکستگی، انحلال، سلب صلاحیت یا استعفای مدیر ثبت، مدیر موظف است در اسرع وقت، مجمع صندوق را برای انتخاب مدیر ثبت جدید دعوت نموده و تشکیل دهد. قبول استعفای مدیر ثبت منوط به تصویب مجمع صندوق و تعیین جانشین وی است. تا زمان انتخاب مدیر ثبت جدید صندوق وظایف و مسئولیت های مدیر ثبت قبلی به قوت خود باقی است.

ماده ۴۲: علاوه بر آنچه در سایر مواد اساسنامه ذکر شده، وظایف و مسئولیت های مدیر ثبت به قرار زیر است:

۱ - اختصاص حداقل ۵ شعبه به منظور انجام امور صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری

۲ - تعیین و معرفی یک نفر از کارکنان مورد وثوق خود به عنوان نماینده تام الاختیار و دارنده امضای مجاز از طرف مدیر ثبت در امور مربوط به صندوق

۳ - دریافت و ثبت مشخصات هویتی هر سرمایه گذار یا نماینده وی و مشخصات حساب بانکی هر سرمایه گذار و ارایه این اطلاعات به مدیر و متولی

۴ - مشارکت در پذیره نویسی و صدور و ابطال گواهی های سرمایه گذاری مطابق مفاد اساسنامه و پیوست ها

۵ - ثبت و نگهداری حساب هر سرمایه گذار شامل مبالغ پرداختی و دریافتی، تعداد واحدهای سرمایه گذاری صادره به نام وی، تعداد واحدهای سرمایه گذاری ابطال شده به درخواست وی و تعداد واحدهای سرمایه گذاری در تملک وی طبق اصول و رویه های حسابداری و تهیه گزارش های مورد نیاز طبق مفاد اساسنامه

متولی صندوق:

ماده ۴۳: متولی صندوق بر اساس مقررات و مفاد اساسنامه توسط مجمع صندوق انتخاب شده و در این اساسنامه متولی نامیده می شود.

تبصره ۱: متولی باید کتباً قبول سمت کند و طی آن مسئولیت و وظایف خود را طبق اساسنامه صندوق بپذیرد و برای سبا، مدیر و حسابرس هرکدام یک نسخه ارسال دارد. در صورتی که جانشین متولی براساس اساسنامه تعیین شود، موظف است کلیه اطلاعات، مدارک و دارایی های صندوق را که در اختیار دارد، بلافاصله به متولی جایگزین تحویل دهد.

تبصره ۲: پس از انتخاب متولی و قبولی سمت توسط ایشان، هویت وی باید توسط مدیر در امیدنامه صندوق قید و ظرف یک هفته برای ثبت به سبا ارسال شده و بلافاصله پس از ثبت در تارنمای صندوق منتشر شود.

تبصره ۳: در صورت ورشکستگی، انحلال، سلب صلاحیت یا استعفای متولی، مدیر موظف است بلافاصله، مجمع صندوق را برای انتخاب متولی جایگزین دعوت کرده و تشکیل دهد. قبول استعفای متولی از سمت خود منوط به تصویب مجمع صندوق و تعیین جانشین وی است. تا زمان انتخاب متولی جایگزین، وظایف و مسئولیت های متولی قبلی به قوت خود باقی است.

ماده ۴۴: علاوه بر آنچه در سایر مواد اساسنامه ذکر شده، وظایف و مسئولیت های متولی به قرار زیر است:

۱ - تعیین و معرفی یک نفر از کارکنان مورد وثوق خود به عنوان نماینده تام الاختیار و دارنده امضای مجاز از طرف متولی در امور مربوط به صندوق

۲ - بررسی و تأیید تقاضای مدیر برای افتتاح حساب یا حساب های بانکی صندوق

۳ - بررسی و تأئید دریافت ها و پرداخت های صندوق مطابق اساسنامه

۴ - دریافت و نگهداری اطلاعات هویتی و اطلاعات حساب بانکی هر سرمایه گذار به منظور انجام کلیه عملیات دریافت و پرداخت وجوه میان سرمایه گذار و صندوق

۵ - نگهداری حساب هر سرمایه گذار شامل مبالغ پرداختی و دریافتی، تعداد واحدهای سرمایه گذاری صادره به نام وی، تعداد واحدهای سرمایه گذاری ابطال شده به درخواست وی و تعداد واحدهای سرمایه گذاری در تملک وی

۶ - دریافت اطلاعات مربوط به معاملات روزانه صندوق در پایان هر روز کاری و نظارت بر مانده وجوه صندوق نزد کارگزار یا کارگزاران صندوق

۷ - دریافت و نگهداری اوراق بهادار صندوق که در بورس پذیرفته نشده است و نظارت بر فروش آنها و واریز وجوه به حساب بانکی صندوق

۸ - پیشنهاد نصب، عزل و میزان حق الزحمه حسابرس صندوق به مجمع صندوق جهت تصویب

۹ - نظارت مستمر بر عملکرد مدیر، مدیر ثبت و ضامن به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات، مفاد اساسنامه و امیدنامه صندوق

۱۰ - بررسی و حصول اطمینان از ارایه به موقع گزارش ها و نظرات حسابرس

۱۱ - نظارت و حصول اطمینان از انتشار به موقع اطلاعات صندوق توسط مدیر

۱۲ - طرح موارد تخلف مدیر، مدیر ثبت، ضامن و حسابرس صندوق از مقررات، مفاد اساسنامه و امیدنامه نزد سبا و سایر مراجع ذیصلاح و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه نهایی

۱۳ - طرح موارد تخلف مدیر، مدیر ثبت، ضامن و حسابرس صندوق نزد مراجع صالح قضایی در صورتی که طبق قوانین موضوعه تخلف یاد شده جرم محسوب شود و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه نهایی

۱۴ –

تبصره ۱: در اجرای بندهای ۱۲ و ۱۳ این ماده، متولی طبق این اساسنامه وکیل سرمایه گذاران و وکیل در توکیل آنها محسوب می شود و می تواند از جانب سرمایه گذاران با دارا بودن کلیه اختیارات لازم (از جمله اختیارات مندرج در قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری) برای اقامه هرگونه دعوای کیفری در هر یک از دادگاه ها، دادسراها، مراجع اختصاصی یا عمومی و مراجعه به مقامات انتظامی اقدام نماید.

تبصره ۲: در صورتی که متولی در اجرای وظایف خود اهمال ورزد یا قصور داشته باشد یا از اجرای آنها خودداری کند، و از این بابت خسارتی به صندوق وارد شود، مسئول جبران خسارات وارده خواهد بود. حدود مسئولیت متولی در این گونه موارد را مرجع صالح به رسیدگی تعیین می کند.

تبصره ۳: نظارت متولی برمانده وجوه صندوق نزد کارگزار یا کارگزاران صندوق (موضوع بند ۶ این ماده) به این منظور صورت می گیرد که مانده وجوه صندوق نزد کارگزار یا کارگزاران صندوق در هر زمان به تشخیص متولی بیش از حد لازم برای انجام معاملات اوراق بهادار به نام صندوق نبوده و مبالغ صندوق نزد کارگزار یا کارگزاران صندوق صرفاً به حساب های بانکی صندوق پرداخت شود.

تبصره ۴: متولی عنداللزوم در اجرای وظایف خود می تواند هرگونه اطلاعات و مدارک را در رابطه با صندوق از مدیر و مدیر ثبت مطالبه کند یا از دفتر کار مدیر و مدیر ثبت یا شعب آن بازرسی نماید. مدیر، مدیر ثبت و گروه مدیران سرمایه گذاری ملزم اند در این رابطه همکاری کامل با متولی داشته باشند.

ضامن:

ماده ۴۵: ضامن صندوق بر اساس مقررات و مفاد اساسنامه توسط مجمع صندوق انتخاب می شود. ضامن باید کتباً قبول سمت کند و طی آن مسئولیت و وظایف خود را طبق اساسنامه بپذیرد و برای سبا، مدیر، متولی و حسابرس هرکدام یک نسخه ارسال دارد.

تبصره ۱: پس از انتخاب ضامن و قبولی سمت توسط ایشان، هویت وی باید توسط مدیر در امیدنامه صندوق قید و ظرف یک هفته برای ثبت به سبا ارسال شده و بلافاصله پس از ثبت در تارنمای صندوق منتشر شود.

تبصره ۲: در صورت ورشکستگی، انحلال، سلب صلاحیت یا استعفای ضامن، مدیر موظف است بلافاصله نسبت به دعوت و تشکیل مجمع صندوق برای تعیین ضامن جانشین، اقدام نماید. قبول شدن استعفای ضامن منوط به تصویب مجمع صندوق و تعیین جانشین وی است.

تبصره ۳: در صورتی که مجمع صندوق ظرف ۱۰ روز پس از استعفای ضامن، توسط مدیر دعوت و تشکیل نشود، ضامن می تواند رأساً و با رعایت تشریفات مذکور در اساسنامه، نسبت به دعوت مجمع صندوق اقدام و موضوع استعفای خود را در دستور کار این مجمع قرار دهد.

تبصره ۴: در صورتی که مجمع صندوق برای رسیدگی به موضوع استعفای ضامن براساس تبصره ۲ یا ۳ این ماده دعوت شود ولی ظرف دو ماه از تاریخ دعوت تشکیل نشود یا نتواند ضامن جایگزین را تعیین نماید، آنگاه ضامن ظرف مهلت ۲۰ روز پس از اتمام ضرب الاجل فوق می تواند صندوق را منحل کند. در این صورت تصفیه صندوق براساس اساسنامه صورت می پذیرد و ضامن باید تا تصفیه کامل صندوق به تعهدات خود مطابق اساسنامه عمل نماید.

ماده ۴۶: علاوه بر مسئولیت های ضامن که در دیگر مواد اساسنامه آمده است، مسئولیت های ضامن به قرار زیر است:

۱ - پرداخت مبالغ تعیین شده طبق ماده (۲۰) این اساسنامه

۲ - پرداخت نقدی در قبال دریافت تمامی دارایی های نقدنشده صندوق پس از دوره اولیه تصفیه به مبلغی که در محاسبه قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری در پایان این دوره بکار رفته است.

۳ -پرداخت نقدی به سرمایه گذاران در شرایط خاص، برای جبران بازدهی آنها تا میزان سالانه ...... درصد. برای اینکه سرمایه گذار مشمول دریافت مبلغ جبرانی به شرح این بند شود، لازم است کلیه شرایط زیر محقق شده باشد:

۳-۱ سرمایه گذار از تاریخ شروع پذیره نویسی تا تاریخ تعیین شده در امیدنامه، درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری عادی را ارائه داده باشد و براساس این درخواست، واحدهای سرمایه گذاری عادی برای وی صادر شده باشد.

۳-۲ از تاریخ صدور واحدهای سرمایه گذاری عادی، یک سال کامل شمسی گذشته باشد و سرمایه گذار اقدام به ابطال واحدهای سرمایه گذاری خود نکرده باشد.

۳-۳ سرمایه گذار ظرف ده روز از گذشت یک سال کامل شمسی از تاریخ صدور واحدهای سرمایه گذاری، درخواست ابطال واحدهای سرمایه گذاری را طبق پیوست این اساسنامه ارائه داده باشد.

۳-۴ بازدهی سرمایه گذار بابت آن بخش از واحدهای سرمایه گذاری عادی که باطل شده اند، براساس فرمول زیر کمتر از ........ درصد شده باشد:

بازدهی سرمایه گذار
که در آن، C و I عبارتند از
:
C: مبلغ پرداختی به سرمایه گذار بابت ابطال واحدهای سرمایه گذاری پس از کسر هزینه های مربوطه
I: مبلغ پرداختی سرمایه گذار برای صدور واحدهای سرمایه گذاری باطل شده با در نظر گرفتن هزینه های صدور.
در این صورت ظرف یک روز کاری پس از پرداخت مبالغ حاصل از ابطال به سرمایه گذار، ضامن باید مبلغی را که از فرمول زیر به دست می آید، به حساب صندوق واریز نماید تا توسط مدیر ظرف روز کاری بعد، به حساب سرمایه گذاران مربوط، واریز شود.
مبلغ جبرانی قابل پرداخت به هر سرمایه گذار توسط ضامن
منظور از ...%، سود تضمین شده از سوی صندوق است.
تبصره ۱: سرمایه گذاری در واحدهای سرمایه گذاری ممتاز، مشمول پرداخت جبرانی به شرح بند ۳ این ماده نخواهد بود.]
تبصره ۲: فهرست و مبالغ قابل پرداخت به هر سرمایه گذار در روز کاری قبل از مهلت مذکور در بند ۳ این ماده، باید توسط مدیر تهیه شده و برای ضامن و متولی ارسال شود.]
تبصره ۳: در صورتی که سرمایه گذار بخشی از واحدهای سرمایه گذاری عادی خود را قبل از موعد مذکور در بند ۳-۲ این ماده ابطال نموده باشد، مبلغ جبرانی قابل پرداخت موضوع بند ۳، در صورت احراز سایر شرایط این بند، فقط در مورد بخش ابطال نشده محاسبه و توسط ضامن پرداخت می شود.]

حسابرس:

ماده ۴۷: حسابرس صندوق توسط متولی از بین مؤسسات حسابرسی معتمد سازمان پیشنهاد و به تصویب مجمع صندوق می رسد. حق الزحمه حسابرس توسط متولی پیشنهاد شده و به تصویب مجمع صندوق می رسد. مدت مأموریت حسابرس را مجمع صندوق تعیین می کند.

تبصره ۱: حسابرس صندوق باید کتباً قبول سمت کرده و طی آن متعهد شود تا کلیه وظایف حسابرس صندوق را طبق این اساسنامه و مقررات و با رعایت اصول، استانداردها، و ضوابط حسابرسی که به تصویب مراجع ذی صلاح رسیده است، به انجام رساند. حسابرس باید قبولی سمت خود را برای سبا، مدیر، و متولی هرکدام یک نسخه ارسال کند.

تبصره ۲: حسابرس به تقاضای متولی و با ذکر دلایل و تصویب مجمع صندوق قابل عزل است، مشروط به اینکه همزمان جایگزین او و مدت مأموریت حسابرس جایگزین تعیین شود. در این صورت مؤسسه حسابرسی جانشین باید بلافاصله از حسابرس قبلی دلایل تغییر را استعلام نموده و نتیجه را به سبا اطلاع دهد.

تبصره ۳: پس از انتخاب حسابرس و قبولی سمت توسط ایشان، هویت وی باید توسط مدیر در امیدنامه صندوق قید و ظرف یک هفته نزد سبا ثبت شده و بلافاصله پس از ثبت در تارنمای صندوق منتشر شود.

تبصره ۴: در صورت ورشکستگی، انحلال، سلب صلاحیت یا استعفای حسابرس، مدیر باید بلافاصله، نسبت به دعوت و تشکیل مجمع صندوق برای تعیین حسابرس جایگزین اقدام نماید. قبول استعفای حسابرس منوط به تصویب مجمع صندوق است. تا زمان انتخاب حسابرس جدید صندوق، وظایف و مسئولیت های حسابرس قبلی به قوت خود باقی است.

تبصره ۵: حق الزحمه حسابرس براساس قرارداد منعقده بین صندوق و حسابرس در حدود مصوبات مجمع صندوق از محل دارایی های صندوق پرداخت می شود. مدیر موظف است هر روز ذخیره کافی برای پوشش هزینه های حسابرس را در حساب های صندوق منظور نماید.

ماده ۴۸: وظایف و مسئولیت های حسابرس به قرار زیر است:

۱ - بررسی اصول و رویه های کنترل داخلی مدیر و متولی در اجرای وظایف مذکور در اساسنامه و اظهارنظر در خصوص کفایت یا ضعف این اصول و رویه ها و ارایه راه حل های پیشنهادی برای رفع نقایص احتمالی

۲ - بررسی به منظور اطمینان از اینکه اصول و رویه های کنترل داخلی طراحی شده برای اجرای وظایف مدیر و متولی، در عمل رعایت می شود و تهیه گزارش لازم در این خصوص

۳ - بررسی و اظهارنظر در خصوص موارد زیر در مواعد مقرر:

۳-۱ صورت های مالی] شش ماهه و سالانه[ صندوق با رعایت استانداردهای حسابرسی و با در نظرگرفتن استانداردهای ملی حسابداری کشور و دستورالعمل های ابلاغی از سوی سبا

۳-۲ صحت گزارش های مدیر صندوق در مورد عملکرد صندوق ]در دوره های شش ماهه و سالانه[

۳-۳ صحت محاسبات خالص ارزش روز؛ ارزش آماری، قیمت صدور و قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری ]برای دوره های شش ماهه و سالانه[ با بررسی نمونه ای مطابق استانداردهای حسابرسی.

تبصره- کنترل های داخلی موضوع بند 1 این ماده به خصوص باید به گونه ای باشد که تا از ثبت گواهی های سرمایه گذاری صادره در حساب های صندوق و گزارش آنها و هم چنین ثبت کلیه وقایع مالی مربوط به صندوق و گزارش آن اطمینان معقولی حاصل شود.

ماده ۴۹: مسئولیت حسابرس در انجام وظایف خود که در این اساسنامه ذکر شده است، مسئولیت شخصی است که به موجب بند ۳ ماده ۴۹ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه سال ۱۳۸۴، مسئولیت بررسی و اظهارنظر در خصوص مستندات و اطلاعات را بر عهده دارد.

کارگزاران صندوق:

ماده ۵۰: مدیر از بین کارگزارانی که مجوز کارگزاری از سبا دریافت کرده اند، یک یا چند کارگزار را به عنوان کارگزار صندوق انتخاب می کند. کارگزار صندوق باید کتباً قبول سمت کرده و طی آن مسئولیت ها و وظایف خود را طبق این اساسنامه بپذیرد و به سبا، متولی، مدیر و حسابرس ارایه دهد.

تبصره ۱: مدیر می تواند هر یک از کارگزاران صندوق را عزل نماید مشروط به آن که صندوق در هر زمان حداقل یک کارگزار داشته باشد.

تبصره ۲: حق الزحمه و کارمزد کارگزار صندوق بر اساس قرارداد بین آن و صندوق و با رعایت سقف نرخ های مصوب سبا از محل دارایی های صندوق پرداخت می شود.

تبصره ۳: با رعایت مقررات، مفاد اساسنامه و امیدنامه، مدیر و کارگزار صندوق می توانند شخصیت حقوقی واحدی داشته باشند یا از اشخاص وابسته به یکدیگر محسوب شوند.

ماده ۵۱: علاوه بر مسئولیت های کارگزار صندوق که در دیگر مفاد اساسنامه آمده است، وظایف و مسئولیت های کارگزار صندوق به قرار زیر است:

۱ - اجرای دستورات گروه مدیران سرمایه گذاری یا عضو منتخب این گروه در زمینه خرید و فروش اوراق بهادار به نام صندوق در چارچوب مقررات

۲ - نگهداری گواهی های نقل و انتقال اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس و تسلیم آنها به کارگزار دیگر صندوق به دستور مدیر

۳ - تسلیم اوراق بهادار پذیرفته نشده در بورس که به نام صندوق خریداری کرده است به متولی

۴ - تسلیم اوراق بهادار بی نام صندوق به بانک تعیین شده توسط متولی

۵ - واریز وجوه نقد صندوق نزد خود صرفاً به حساب بانکی صندوق به دستور مدیر

۶ - ارایه اطلاعات مربوط به معاملات اوراق بهادار صندوق به مدیر، متولی و حسابرس به درخواست آنها

۷ - رعایت قانون، مقررات، اصول و ضوابط و استانداردهای مربوط به حرفه کارگزاری

۸ - افتتاح یک حساب به نام صندوق در دفاتر حسابداری خود و ثبت کلیه عملیات مالی صندوق که از طریق کارگزاری صورت می گیرد در این حساب

۹ - استفاده از ایستگاه معاملاتی اختصاصی صندوق در صورت وجود، صرفاً جهت انجام معاملات صندوق.

تشریفات معاملات اوراق بهادار به نام صندوق:

ماده ۵۲: تصمیم به خرید یا فروش اوراق بهادار به نام صندوق باید به امضای گروه مدیران سرمایه گذاری یا عضو یا اعضای مجاز از طرف ایشان، مطابق مقررات به کارگزار صندوق ارائه شود تا کارگزار صندوق مطابق این دستور و رعایت مقررات، عمل نماید. مدیر باید براجرای صحیح و به موقع دستورهای خرید و فروش اوراق بهادار توسط کارگزار نظارت کند و در صورتی که در اثر قصور، تقصیر یا تخلف کارگزار از اجرای به موقع و صحیح دستورهای مذکور، خسارتی متوجه صندوق گردد مدیر باید:

الف) با رعایت صرفه و صلاح صندوق و توافق متولی، با کارگزار صندوق مصالحه نماید، یا

ب) موضوع را به عنوان شاکی در مراجع صالحه طرح و تا صدور حکم و دریافت خسارت و واریز به حساب صندوق پیگیری کند.

ماده ۵۳: مدیر صندوق باید وجوه لازم برای خرید اوراق بهادار را صرفاً به حساب جاری معاملاتی آن کارگزار صندوق که به او دستور خرید داده است، واریز نماید. بازپرداخت تمام یا قسمتی از این وجوه یا وجوهی که در اثر فروش اوراق بهادار صندوق به حساب جاری معاملاتی کارگزار صندوق واریز می شود، صرفاً به دستور مدیر و به حساب صندوق مجاز است.

ماده ۵۴: نگه داری ورقه بهادار به نام صندوق پس از خرید به ترتیب زیر است:

الف) در صورتی که ورقه بهادار مذکور با نام بوده و در بورس پذیرفته شده باشد، گواهی سپرده و نقل و انتقال آن نزد کارگزار صندوق که اقدام به خرید نموده است باقی می ماند و صرفاً به دستور مدیر و تأئید متولی به کارگزار دیگر صندوق قابل انتقال است.

ب) در صورتی که ورقه بهادار مذکور با نام بوده و در بورس پذیرفته نشده باشد، کارگزار بلافاصله پس از خرید آن را نزد متولی می سپارد و رسید آن را که حاوی تعداد و مشخصات اوراق بهادار است به مدیر تسلیم می کند.

ج) در صورتی که ورقه بهادار مذکور بی نام باشد، کارگزار بلافاصله پس از خرید آن را نزد بانک مورد تأیید متولی می سپارد و رسید بانک مربوطه را به مدیر تسلیم می کند.

هزینه های صندوق:

ماده ۵۵: هزینه هایی که از محل دارایی های صندوق قابل پرداخت هستند صرفاً عبارتند از:

۱ - کارمزد مدیر، مدیر ثبت، متولی و ضامن که میزان و نحوه محاسبه آن در امیدنامه قید شده است

۲ - حق الزحمه حسابرس که توسط مجمع صندوق تعیین و در امیدنامه منعکس شده است

۳ - کارمزد معاملات اوراق بهادار که طبق مقررات یا قرارداد با کارگزار صندوق به خرید و فروش اوراق بهادار صندوق تعلق می گیرد

۴ - مالیات فروش اوراق بهادار صندوق

۵ - هزینه های تأسیس صندوق و برگزاری مجامع صندوق به تصویب مجمع صندوق

۶ - کارمزد یا حق الزحمه تصفیه صندوق که میزان و نحوه محاسبه آن در امیدنامه صندوق قید شده است

7 - هزینه های مالی تسهیلات اخذ شده برای صندوق

8 - هزینه های بانکی برای نقل و انتقالات وجوه صندوق

9 - هزینه های نگهداری اوراق بهادار بی نام صندوق توسط بانک ها

10 - هزینه طرح دعاوی توسط متولی علیه هر یک از ارکان صندوق در مراجع ذی صلاح به تصویب مجمع صندوق

11 - هزینه طرح دعاوی به نفع صندوق یا دفاع در برابر دعاوی علیه صندوق توسط مدیر به تصویب مجمع صندوق

12- - سایر هزینه ها به تصویب مجمع و درج در امیدنامه صندوق.
پرداخت هزینه از محل دارایی های صندوق به جز موارد فوق مجاز نیست و مدیر صندوق مسئول جبران خسارات وارده به صندوق یا سرمایه گذاران در اثر قصور یا تخلف خود از این ماده می باشد.

تبصره ۱: تأمین هزینه های اجرای وظایف و مسئولیت های مدیر، مدیر ثبت، حسابرس، متولی و ضامن صندوق به استثنای موارد مذکور در این ماده، حسب مورد به عهده خود ایشان است.

تبصره ۲: هزینه های تحقق یافته ولی پرداخت نشده صندوق باید در هر روز به حساب بدهی های صندوق منظور و از حساب حقوق صاحبان سرمایه کسر و در محاسبه خالص ارزش روز، قیمت صدور و قیمت ابطال گواهی های سرمایه گذاری در پایان آن روز لحاظ گردند.

تبصره ۳: کارمزد تحقق یافته مدیر، متولی، و ضامن صندوق هر سه ماه یک بار تا سقف ۹۰% قابل پرداخت است و باقی مانده در پایان هر سال پرداخت می شود. پرداخت کارمزد مدیر براساس این تبصره پس از ارایه گزارش های تعریف شده در اساسنامه مجاز است؛ مشروط بر این که در صورت نیاز به اظهارنظر حسابرس راجع به این گزارش ها، حسابرس نظر مقبول ارایه داده باشد یا در صورت اظهار نظر مشروط حسابرس، بندهای شرط از نظر متولی کم اهمیت باشد.

اطلاع رسانی:

ماده ۵۶: مدیر موظف است برای اطلاع رسانی و ارایه خدمات اینترنتی به سرمایه گذاران تارنمای مجزایی برای صندوق طراحی کند یا قسمت مجزایی از تارنمای خود را به این امر اختصاص دهد. نشانی تارنمای مذکور به عنوان تارنمای صندوق در امیدنامه ذکر شده است.

ماده ۵۷: مدیر موظف است در طول دوره فعالیت صندوق اطلاعات زیر را در مقاطع تعیین شده در تارنمای صندوق منتشر نماید:

۱ - متن کامل اساسنامه و امیدنامه صندوق و به روزرسانی آن بلافاصله پس از ثبت هرگونه تغییرات آن نزد سبا

۲ - اطلاعات بازدهی صندوق شامل موارد زیر که باید تا ساعت ۱۸ روز بعد از انقضای دوره موردنظر منتشر شود:
۲-۱ بازدهی سالانه صندوق از ابتدای تأسیس تا پایان آخرین سال شمسی به تفکیک هر سال شمسی؛ در مقایسه با بازدهی بازار در دوره مشابه
۲-۲ بازدهی سالانه صندوق از ابتدای تأسیس تا پایان آخرین سال مالی به تفکیک هر سال مالی؛ در مقایسه با بازدهی بورس اوراق بهادار تهران در دوره مشابه
۲-۳ بازدهی روزانه صندوق از ابتدای تأسیس به صورت ساده و سالانه شده در مقایسه بازار در هر روز مشابه
۲-۴ بازدهی صندوق در ۷، ۳۰، ۹۰ و ۳۶۵ روز گذشته در مقایسه با بازدهی بازار در دوره مشابه
۲-۵ نمودار بازدهی صندوق در هر هفته تقویمی در مقایسه با نمودار بازدهی بازار در دوره های مشابه.
۱ - سهم مجموع پنج ورقه بهاداری که در پایان هر روز بیشترین درصد از دارایی صندوق را به خود اختصاص داده اند تا ساعت ۱۸ آن روز
۲ - خالص ارزش روز، قیمت صدور و قیمت ابطال هر واحد سرمایه گذاری در پایان هر روز به طور روزانه تا ساعت ۱۲ روز کاری بعد

۳ - خالص ارزش آماری هر واحد سرمایه گذاری در پایان هر روز تا ساعت ۱۲ روز کاری بعد که براساس تبصره(۱) این ماده محاسبه می شود و تفاوت مبلغی و درصدی آن با خالص ارزش روز هر واحد سرمایه گذاری در پایان همان روز

۴ - تعداد واحدهای سرمایه گذاری صادر شده و ابطال شده در هر روز و از ابتدای شروع فعالیت صندوق تا پایان آن روز و تعداد واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران در پایان هر روز تا ساعت ۱۸ آن روز

۵ - گزارش عملکرد و صورت های مالی صندوق در دوره های سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه و سالانه، حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز کاری پس از پایان هر دوره

۶ - کلیه گزارش هایی که به تشخیص سبا تهیه و ارایه آنها ضروری باشد.

تبصره ۱: بازدهی های کمتر از یکسال موضوع بند ۲ این ماده براساس پیوست شماره چهار، تبدیل به سال شده و گزارش می شوند.

تبصره ۲: محاسبه خالص ارزش آماری هر واحد سرمایه گذاری مشابه خالص ارزش روز هر واحد سرمایه گذاری است، با این تفاوت که در محاسبه خالص ارزش آماری، قیمت های پایانی اوراق بهادار صندوق تعدیل نمی شوند.

تبصره ۳: مدیر باید هم زمان یک نسخه از گزارش ها و اطلاعات مذکور در این ماده را برای سبا، متولی و حسابرس ارسال کند و انتشار هرگونه اطلاعات در تارنمای صندوق در رابطه با این صندوق به منزله ارایه اطلاعات به سبا است.

تبصره ۴: حسابرس باید اظهارنظر خود را در مورد گزارش ها و صورت های مالی شش ماهه و سالانه بند ۷ این ماده حداکثر ظرف ۲۰ روز پس از دریافت، مطابق مفاد اساسنامه ارائه دهد. مدیر موظف است اظهارنظر حسابرس را بلافاصله پس از دریافت، در تارنمای صندوق منتشر کند.

تبصره ۵: روند تاریخی اطلاعات موضوع بندهای (۲) تا (۶) این ماده، باید در تارنمای صندوق در دسترس سرمایه گذاران باشد.

پایان دوره یا تمدید دوره فعالیت صندوق:

ماده ۵۸: فعالیت صندوق به یکی از طرق زیر پایان می یابد:

الف) در پایان دوره فعالیت صندوق

ب ) در صورت لغو مجوز صندوق توسط سبا

ج) در صورت صدور حکم دادگاه مبنی بر خاتمه فعالیت صندوق

د) با موافقت دارندگان حداقل دو سوم از کل واحدهای سرمایه گذاری ممتاز دارای حق رأی صندوق در جلسه رسمی مجمع صندوق

ه) به تصمیم ضامن مطابق تبصره ۴ ماده ۴۵

و) به تقاضای هر ذی نفع و تأیید سبا در صورتی که یک ماه از دعوت مجمع صندوق برای رسیدگی به استعفای مدیر، مدیر ثبت، متولی یا حسابرس گذشته باشد و مجمع صندوق برای رسیدگی به این موضوع تشکیل نشده یا در صورت تشکیل موفق به انتخاب جایگزین نشده باشد.

ماده ۵۹: در صورتی که تمدید دوره فعالیت صندوق مطابق ماده ۵۸ به تصویب سبا نرسد، دوره اولیه تصفیه صندوق از ۶۰ روز مانده به پایان دوره فعالیت صندوق شروع شده و تا پایان دوره فعالیت صندوق ادامه می یابد. در صورتی که فعالیت صندوق بنا به موارد مذکور در بندهای(ب) تا (و) ماده ۵۸ پایان پذیرد، دوره اولیه تصفیه صندوق از روز بعد از پایان دوره فعالیت صندوق شروع شده و ۳۰ روز ادامه می یابد. مراحل تصفیه صندوق از ابتدای دوره اولیه تصفیه صندوق به شرح زیر صورت می پذیرد:

۱ - دریافت درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری توسط مدیر ثبت متوقف می شود.

۲ - مدیر تلاش می کند که دارایی ها از جمله مطالبات صندوق را حداکثر تا پایان دوره اولیه تصفیه صندوق به نقد تبدیل کند.

۳ - خرید دارایی به نام صندوق و فروش دارایی های صندوق در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق متوقف می شود.

۴ - در روز کاری بعد از پایان دوره اولیه تصفیه صندوق، مدیر به تأیید متولی از محل وجوه نقد صندوق، کلیه بدهی های سررسید شده صندوق را به استثنای مطالبات کارمزد مدیر، مدیر ثبت، متولی و ضامن می پردازد. در صورتی که قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری منفی نباشد و وجوه نقد صندوق برای پرداخت این بدهی ها کفایت نکند، تفاوت توسط ضامن تأمین خواهد شد و ضامن معادل مبالغ پرداختی در حساب های صندوق بستانکار می شود.

۵ - در صورتی که کل دارایی های صندوق شامل مطالبات آن در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق تبدیل به نقد نشده باشد، مدیر موظف است ظرف ۵ روز کاری بعد از پایان دوره اولیه تصفیه صندوق، گزارشی از دارایی ها تهیه کرده و برای ضامن، متولی و حسابرس ارسال کند. در این گزارش حداقل باید اطلاعات زیر درج گردد:

الف) در مورد اوراق بهادار صندوق: مشخصات اوراق بهادار، تعداد، کارگزار مربوطه و ارزش روز اوراق بهادار معادل ارزشی که در محاسبه خالص ارزش روز دارایی های صندوق در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق بکار رفته است بدون در نظر گرفتن هزینه ها، کارمزدها و مالیات فروش

ب ) در مورد مطالبات: مبلغ طلب، شخص بدهکار، شرح طلب، تاریخ سررسید و ارزش به کار رفته هر یک از این مطالبات در خالص ارزش روز دارایی های صندوق در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق

ج) در مورد سایر دارایی ها: مشخصات، تعداد و ارزش روز بکار رفته در محاسبه خالص ارزش روز دارایی های صندوق در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق بدون در نظر گرفتن هزینه ها، کارمزدها و مالیات فروش.
۱ - مدیر موظف است ظرف ۲۰ روز کاری پس از پایان دوره اولیه تصفیه صندوق، صورت های مالی و گزارش عملکرد صندوق را از تاریخ آخرین صورت مالی مصوب حسابرسی شده، تهیه و به حسابرس تسلیم نماید.
۲ - حسابرس موظف است نظر خود را ظرف ۲۰ روز پس از دریافت صورت های مالی و گزارش موضوع بندهای ۵ و ۶ به مدیر، متولی، ضامن و سبا ارایه دهد.
۳ - در صورتی که حسابرس نسبت به صورت های مالی صندوق موضوع بند ۶ و گزارش موضوع بند۵، اظهارنظر مقبول ارایه داده باشد یا در صورت اظهارنظر مشروط حسابرس، بندهای شرط از نظر متولی کم اهمیت باشد و مجمع صندوق این صورت های مالی را تصویب نماید، آنگاه مدیر باید ظرف ۲ روزکاری از محل وجوه نقد صندوق، مبلغی معادل قیمت ابطال واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران در پایان دوره اولیه تصفیه صندوق را به حساب بانکی سرمایه گذاران واریز نماید. در صورتی که وجوه نقد صندوق برای انجام این پرداخت کافی نباشد، مابه التفاوت باید قبلاً توسط ضامن به حساب مذکور پرداخت شود. مدیر باید اطلاعات لازم را برای انجام این پرداخت، ظرف یک روز کاری قبل از مهلت فوق به ضامن ارایه دهد. ضامن معادل مبالغ پرداختی طی این بند در حساب های صندوق بستانکار خواهد شد.
۴ - پس از اجرای مرحله مذکور در بند ۸، تمامی گواهی های سرمایه گذاری صندوق از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. مدیر موظف است برای اطلاع سرمایه گذاران از این امر، بلافاصله اطلاعیه ای در تارنمای صندوق منتشر نماید.
۵ - پس از اجرای مرحله مذکور در بند ۸، به استثنای بدهی صندوق به ضامن باقیمانده بدهی های صندوق از جمله مطالبات مدیر و متولی بابت کارمزد از محل وجوه نقد صندوق پرداخت می شود و در صورتی که وجوه نقد صندوق برای این پرداخت کافی نباشد، ضامن متعهد به تأمین وجوه نقد است. باقیمانده دارایی های صندوق بابت مطالبات ضامن و مابه ازای خدمات آن با نظارت متولی به مالکیت ضامن درمی آید.
۶ - پس از اجرای مرحله مذکور در بند ۱۰، صورت جلسه تصفیه صندوق با امضای مدیر و متولی تنظیم و یک نسخه آن توسط مدیر نگهداری شده و یک نسخه ظرف مدت ده روز به سبا ارسال می شود.

ماده ۶۰: حداقل ۹۰ روز مانده به پایان دوره فعالیت صندوق، مجمع صندوق با موافقت حداقل دو سوم دارندگان واحدهای سرمایه گذاری ممتاز دارای حق رأی، می تواند تقاضای تمدید دوره فعالیت صندوق را با اصلاحات مورد نیاز در اساسنامه و امیدنامه صندوق به سبا ارایه دهد. در صورت موافقت سبا، دوره فعالیت صندوق تمدید می شود. برای تمدید دوره فعالیت صندوق مدیر، مدیر ثبت، متولی، ضامن و حسابرس باید مجدداً قبول سمت نمایند یا اشخاص دیگری این مسئولیت ها را بپذیرند. در صورت موافقت سبا با تمدید دوره فعالیت صندوق، مدیر باید اساسنامه و امیدنامه جدید را در تارنمای صندوق منتشر کند. با سرمایه گذارانی که قبل از پایان دوره قبلی فعالیت صندوق نسبت به ابطال واحدهای سرمایه گذاری خود اقدام نکرده باشند، طبق اساسنامه و امیدنامه جدید رفتار خواهد شد.

مرجع رسیدگی به تخلفات و اختلافات:

ماده ۶۱: سبا مرجع رسیدگی به کلیه تخلفات مدیر، مدیر ثبت، ضامن، متولی، حسابرس و کارگزاران صندوق از مقررات، مفاد اساسنامه و امیدنامه صندوق است.

ماده ۶۲: هرگونه اختلاف بین مدیر، مدیر ثبت، ضامن، متولی، حسابرس و کارگزاران صندوق با یکدیگر و با سرمایه گذاران صندوق در مواردی که مربوط به صندوق می شود و هرگونه اختلاف بین صندوق با سایر اشخاص ذیربط که ناشی از فعالیت حرفه ای آنها باشد، مشمول ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار بوده و براساس این ماده رسیدگی می شود.

سایر موارد:

ماده ۶۳: در صورتی که مدیر، مدیر ثبت، حسابرس، متولی یا ضامن در انجام وظایف و مسئولیت های خود تقصیر، قصوریا تخلف داشته باشند و از این بابت خسارتی متوجه صندوق گردد، شخص یا اشخاص مقصر یا متخلف مسئول جبران خسارت وارده خواهند بود. حدود مسئولیت ها توسط مرجع صالح به رسیدگی تعیین می شود.

ماده ۶۴: مدیر می تواند برای اجرای موضوع فعالیت صندوق و پس از تأیید متولی به میزان حداکثر ۵ درصد خالص ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری، نزد سرمایه گذاران، به نام صندوق تسهیلات کوتاه مدت (حداکثر یک سال) بگیرد. در صورتی که در اثر کاهش خالص ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران، ارزش مانده تسهیلات دریافتی به بیش از ۷ درصد خالص ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران برسد، مدیر موظف است حداکثر ظرف ۵ روز کاری به تسویه تسهیلات مذکور تا سقف ۵ درصد ارزش یاد شده اقدام نماید.

ماده ۶۵: در صورت خرید اقساطی اوراق بهادار توسط مدیر، با لحاظ تسهیلات ماده ۶۴ و سایر بدهی های صندوق، کل بدهی های صندوق در هیچ زمان نمی تـواند از ۱۵ درصد ارزش روز واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران بیشتر شود.

ماده ۶۶: در صورتی که هر یک از ارکان صندوق از عدم انجام وظایف یا تخلف دیگر ارکان از مقررات و مفاد اساسنامه مطلع شود، ملزم است تا مراتب را در اسرع وقت به متولی و سبا گزارش کند.

ماده ۶۷: چنانچه به هر دلیلی بین منافع سرمایه گذاران با منافع مدیر، حسابرس، متولی یا ضامن تعارض پیش آید، تأدیه حقوق سرمایه گذاران بر تأدیه حقوق افراد یادشده مقدم خواهد بود.

ماده ۶۸: مرجع تفسیر مواد این اساسنامه، سبا است.

ماده ۶۹: این اساسنامه در تاریخ ...................... در ۶۹ ماده، ۷۸ تبصره، ۴ پیوست و یک امیدنامه تنظیم شده است.