اساسنامه شرکت برای ساخت و تهیه کالای آب و برق «ساتکاب» با اصلاحاتی که در آن به عمل آمده
مصوب ۱۹/ ۳/ ۵۹
فصل اول ـکلیات
ماده ۱ ـنام شرکت: شرکت سهامی ساخت و تهیه کالای آب و برق «ساتکاب»
ماده ۲ ـنوع شرکت: سهامی
ماده ۳ ـمرکز اصلی شرکت: مرکز اصلی شرکت در تهران است و شرکت میتواند عندالاقتضاء در شهرستانها به تأسیس شعبه مبادرت نماید.
ماده ۴ ـموضوع و هدف شرکت عبارت است از تدارکات بصورت عمده یا جزئی و تهیه و ترخیص و تحویل آب که از طرف شرکتهای آب و برق منطقهای و سازمانهای آب و برق یا سایر مؤسسات دولتی و غیردولتی درخواست میشود و برای نیل به این هدف مجاز به انجام هرگونه عملیات و معاملات بازرگانی و سرمایهگذاری و مشارکت در شرکتهای صنایع تولیدکننده کالاهای مرتبط به تأمین آب و برق کشور و خرید موادخام جهت رفع نیازمندیهای آنها میباشد.
ماده ۵ ـمدت شرکت از تاریخ تأسیس نامحدود است.
فصل دوم ـسرمایه و سهام شرکت
ماده ۶ ـسهمیه شرکت معادل مبلغ پنج میلیون و پانصدهزار ریال است که به پانصد و پنجاه سهم دههزار ریالی با نام تقسیم شده است.
ماده ۷ ـمسئولیت صاحبان سهام محدود است به سهام آنها.
فصل سوم ـارکان شرکت
ماده ۸ ـارکان شرکت عبارتند از:
الف ـمجمععمومی
ب ـهیئتمدیره
ج ـمدیرعامل
د ـحسابرس (بازرس)
مجمععمومی:
ماده ۹ ـمجمععمومی صاحبان سهام بر دو نوع است. مجمععمومی عادی و مجمععمومی فوقالعاده
ماده ۱۰ ـمجمععمومی عادی حداقل سالی دوبار یک مرتبه حداکثر تا پایان تیرماه هرسال برای تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان و سایر موضوعات مذکور در دستورجلسه و با دیگر در نیمه دوم سال برای تصویب بودجه و برنامه سال بعد و سایر مسائل مطروحه تشکیل خواهد شد و تا موضوع مندرج در دستور مجمع پایان نیافته است جلسات آن ادامه خواهد داشت.
تبصره ـتاریخ انعقاد و دستورجلسه از طرف رئیس مجمععمومی یا مدیرعامل تعیین و اعلام میگردد.
ماده ۱۱ ـمجمععمومی فوقالعاده بنا به دعوت رئیس مجمع یا مدیرعامل یا به تقاضای کتبی حسابرس با ذکر علت تشکیل میگردد.
ماده ۱۲ ـدعوت مجمععمومی اعم از عادی یا فوقالعاده با ذکر تاریخ و محل تشکیل آن و تعیین دستورجلسه حداقل ده روز قبل از انعقاد مجمع به وسیله دعوت کتبی از صاحبان سهام به عمل خواهد آمد و در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند برای تشکیل جلسات بعد تشریفات دعوت و رعایت مدت الزامی نیست. سوابق مربوط به موضوعاتی که در دستور مجمع قرار دارد باید همراه دعوتنامه برای اعضاء مجمع ارسال شود.
ماده ۱۳ ـوظائف مجمععمومی صاحبان سهام عبارت از:
الف ـرسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به گزراش عملیات سالانه و تصویب بودجه و ترازنامه و حساب سودوزیان شرکت.
ب ـانتخاب اعضاء هیئتمدیره
ج ـانتخاب حسابرس (بازرس) به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارائی
د ـاتخاذ تصمیم نسبت به اندوختههای شرکت و ذخیره احتیاطی
هـ ـاتخاذ تصمیم درباره نحوه تقسیم سود.
و ـتعیین خطمشی و برنامه عملیات شرکت.
ز ـتصویب آئیننامههای معاملاتی و مالی ـاستخدامی و تشکیلات شرکت
ح ـتعیین حقوق و مزایا و پاداش اعضاء هیئتمدیره و مدیرعامل براساس ضوابط مصوب شورای حقوق و دستمزد و حقالزحمه حسابرس (بازرس)
ط ـاتخاذ تصمیم نسبت به سایر موضوعاتی که طبق مقررات این اساسنامه و سایر ضوابط مربوط بایستی در دستور مجمع قرار گیرد.
ماده ۱۴ ـامور ذیل از وظائف خاصه مجمععمومی فوقالعاده است.
الف ـاتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه و تغییر مواد اساسنامه شرکت.
ب ـاتخاذ تصمیم در مورد انحلال شرکت با رعایت مقررات مربوطه.
ج ـاتخاذ تصمیم نسبت به سایر موضوعاتی که طبق مقررات این اساسنامه و سایر ضوابط مربوط, بایستی در دستور مجمع قرار گیرد.
ماده ۱۵ ـتصمیمات هر جلسه مجمععمومی اعم از عادی یا فوقالعاده در صورتمجلس درج و به امضاء کلیه شرکتکنندگان در مجامع مذکوره میرسد و به وسیله رئیس مجمع جهت اجراء به هیئتمدیره ابلاغ میگردد.
ماده ۱۶ ـنمایندگی سهام دولت در مجمععمومی اعم از عادی و فوقالعاده به عهده وزیر نیرو و وزیر امور اقتصادی و دارائی و یک یا چند نفر وزیر دیگر که با تصویب هیئتوزیران معین میشود یا نمایندگان آنان خواهد بود. ریاست مجمع با وزیر نیرو و سرپرست وزارت آبوبرق میباشد.
ماده ۱۷ ـمجامععمومی عادی فوقالعاده با حضور کلیه اعضاء یا نمایندگان آنان رسمیت مییابد.
ماده ۱۸ ـهیئتمدیره شرکت مرکب از سهنفر عضو اصلی و دونفر عضو علیالبدل خواهد بود که از طرف مجمععمومی برای مدت سه سال انتخاب میشوند و پس از انقضاء مدت تا زمانیکه تجدید انتخاب به عمل نیامده در مقام خود باقی خواهند ماند و تجدید انتخاب آنها برای دورههای بعد بلامانع است. اعضاء علیالبدل از بین کارمندان شرکت انتخاب میشوند و از این بابت حقوق و مزایائی دریافت نخواهند کرد.
ماده ۱۹ ـجلسات هیئتمدیره با حضور لااقل سه نفر از اعضاء هیئت رسمیت یافته و تصمیمات با اکثریت آراء اتخاذ خواهد گردید.
ماده ۲۰ ـاداره جلسات هیئتمدیره با رئیس هیئتمدیره که ضمناً سمت مدیریت عامل شرکت را نیز بر عهده دارد خواهد بود و در غیاب رئیس هیئتمدیره جلسه به وسیله نایب رئیس که از بین اعضاء اصلی تعیین میشود اداره خواهد شد.
ماده ۲۱ ـهیأتمدیره دارای کلیه اختیارات لازم برای تأمین مقاصد و هدفهای شرکت و انجام عملیات و اقدامات مقرر در ماده ۴ این اساسنامه میباشد.
تبصره ۱ ـهیأتمدیره دارای دفتری خواهد بود که تمام تصمیمات هیأت در آن ثبت و به امضای رئیس و کلیه اعضای حاضر در جلسه خواهد رسید.
تبصره ۲ ـارجاع دعاوی و اختلافات شرکت به داوری و انتخاب داور و سازش منوط به تصویب مجمععمومی است.
ماده ۲۲ ـمدیرعامل از بین اعضاء اصلی هیئتمدیره برای مدت سه سال از طرف مجمععمومی انتخاب میشود.
مدیرعامل:
ماده ۲۳ ـهیئتمدیره یکنفر را خارج از نمایندگان صاحبان سهام شرکت و اعضاء هیئتمدیره به سمت مدیرعامل برای مدت سه سال انتخاب مینماید.
ماده ۲۴ ـمدیرعامل مسئول امور مالی و فنی و اداری شرکت بوده و خاصه دارای وظائف زیر میباشد بدون آن که وظائف او محدود و منحصر به آن باشد.
الف ـاجرای آئیننامه استخدامی و استخدام افراد مورد نیاز.
ب ـتهیه و تنظیم بودجه سالانه و ترازنامه و تقدیم آن به مجمععمومی پس از تأیید هیئتمدیره.
ج ـتهیه و تنظیم برنامه عملیات شرکت و تقدیم آن به مجمععمومی پس از تأیید هیئتمدیره.
د ـدعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامععمومی طبق مقررات این اساسنامه.
ماده ۲۵ ـکلیه اسناد و اوراق مالی و تعهدات شرکت باید به امضاء مدیرعامل و یکی از اعضاء هیئتمدیره و یا نمایندگان تامالاختیار آنها برسد و مکاتبات غیرمالی با امضاء مدیرعامل یا نماینده او انجام خواهد شد.
ماده ۲۶ ـمدیرعامل نماینده قانونی شرکت در کلیه مراجع و امور محاکماتی بوده و برای دفاع و تعقیب دعاوی و طرح آن اعم از کیفری و حقوقی حق تعیین وکیل با حق توکیل غیر را دارد.
ماده ۲۷ ـمدیرعامل آئیننامههای استخدامی و مالی و همچنین طرح تشکیلات شرکت را تهیه و پس از تأیید هیئتمدیره برای تصویب به مجمععمومی تقدیم خواهد کرد.
ماده ۲۸ ـدر صورت انقضاء مدت مدیریت اقدامات مدیرعامل برای اجرای مفاد این اساسنامه تا تعیین مدیرعامل جدید نافذ و معتبر بوده و قدرت اجرائی خواهد داشت.
حسابرس (بازرس):
ماده ۲۹ ـالف: شرکت دارای یکنفر حسابرس (بازرس) خواهد بود که برای هرسال مالی پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارائی از طرف مجمععمومی انتخاب خواهد شد. حسابرس حق ندارد در امور شرکت مداخله کند ولی میتواند نظریات خود را به رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت اطلاع دهد ـانتخاب مجدد حسابرس (بازرس) بلامانع است.
ب: وظائف و اختیارات حسابرس (بازرس) همان است که در قانون تجارت برای بازرس شرکتها تعیین گردیده و حسابرس میتواند با اطلاع رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل به دفاتر شرکت رسیدگی نموده و هرگونه توضیح و اطلاع را که به منظور انجام وظیفه قانونی لازم و صلاح بداند اخذ کند.
ج: حسابرس (بازرس) مکلف است ترازنامه و حساب سودوزیان شرکت را رسیدگی و گزارش مربوط را همراه با نظرات خود حداقل ده روز قبل از تشکیل مجمععمومی برای اعضاء مجمععمومی و شرکت ارسال دارد.
فصل چهارم ـامورمالی شرکت
ماده ۳۰ ـسال مالی شرکت از اول فروردینماه هرسال آغاز و روز آخر اسفندماه همان سال به پایان میرسد ولی اولین سال مالی شرکت استثنائاً از تاریخ تأسیس تا پایان اسفندماه همان سال خواهد بود.
ماده ۳۱ ـسودویژه پس از کسر پنج درصد به عنوان سرمایه احتیاطی بین صاحبان سهام تقسیم میشود و ممکن است با تصویب مجمععمومی به حساب ازدیاد سرمایه منظور گردد.
تبصره ـکسر ذخیره احتیاطی تا موقعی الزامی است که میزان آن به چهلدرصد سرمایه شرکت بالغ گردد و از آن پس موکول به رأی مجمععمومی عادی خواهد بود.
ماده ۳۲ ـتصویب ترازنامه از طرف مجمععمومی در حدود قانون تجارت معتبر است.
فصل پنجم ـانحلال شرکت و ترتیب تصفیه آن
ماده ۳۳ ـانحلال شرکت و ترتیب تصفیه آن و سایر موضوعات و مواردی که در این اساسنامه قید نشده تابع مقررات قانون تجارت و سایر مقررات و قوانین مربوط میباشد.
توضیح اینکه آخرین اصلاحات در مواد ۱ و ۴ و ۱۸ و ۱۹ و ۲۰ و ۲۰ در تاریخ ۱۹ /۳/ ۵۹ به عمل آمده و طی شماره ۱۳۰/ ۳۹۸/ ۹۲۶۵ مورخه ۶/ ۶/ ۱۳۵۹ به شرکت ساتکاب ابلاغ شده است.