هیئت وزیران در جلسه مورخ 1360/6/24 بنا به پیشنهاد شماره 9/3544 مورخ 1360/5/20 شرکت سهامی خاص خانه سازی ایران اساسنامه شرکتخانه سازی ایران با مسئولیت محدود را (بشرط اینکه وزارت بهداری ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این تصویبنامه طرح تشکیلات جدید را جهت بررسی و اظهار نظربه هیئت دولت ارسال دارد) بشرح زیر تصویب نمودند.
اساسنامه شرکت خانه سازی ایران با مسئولیت محدود
مصوب 1360,06,24
فصل اول ـ نام ـ نوع سرمایه ـ موضوع
ماده 1 ـ نام شرکت ـ شرکت خانه سازی ایران (با مسئولیت محدود)
ماده 2 ـ نوع شرکت ـ با مسئولیت محدود.
ماده 3 ـ مدت شرکت ـ از ابتدای تأسیس شرکت سهامی خانه سازی ایران به مدت نامحدود.
ماده 4 ـ تابعیت شرکت ـ ایرانی بوده و غیرقابل تغییر است.
ماده 5 ـ مرکز اصلی شرکت در تهران است و شرکت میتواند در شهرستانها نمایندگی تأسیس نماید و نشانی شرکت را هیئت مدیره تعیین میکند.
ماده 6 ـ موضوع شرکت ـ مطالعه و تحقیق به منظور تهیه ضوابط و معیارها و استانداردهای ساختمانی برای درمانگاهها و بیمارستانها و مراکز توانبخشی و بهزیستی و رفاه اجتماعی و بناهای اداری و منازل و مجتمعهای مسکونی ارزان قیمت برای کارگران و کشاورزان متناسب با شرایط جغرافیائی و اقلیمی ونیازهای محلی ـ تهیه طرح و نقشه و نظارت ابنیه فوقالذکر و تاسیسات آب و برق و فاضلاب آنها، اجراء و مدیریت اجرای طرحهای مذکور ـ معاملات ضروری منقول و غیرمنقول برای انجام مقاصد فوقالذکر.
ماده 7 ـ سرمایه شرکت یک هزار میلیون ریال میباشد که تماماً پرداخت گردیده و متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نماینده سازمان در مجمع عمومی بوده و سازمان به هریک از اعضاء دیگر مجمع برای مدت مأموریت آنان در مجمع سهمالشراکهای برابر ده هزار ریال واگذار مینماید.
فصل دوم ـ ارکان شرکت
ماده 8 ـ ارکان شرکت عبارتست از:
الف ـ مجمع عمومی.
ب ـ هیئت مدیره.
پ ـ بازرس.
مجمع عمومی و وظائف آن
ماده 9 ـ مجمع عمومی تشکیل میشود از:
ـ رئیس شورایعالی تأمین اجتماعی یا قائم مقام او.
ـ رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی یا قائم مقام او.
ـ یکی از اعضاء هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با انتخاب هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، اعضاء
مجمع، نمایندگان صاحب سرمایه در مجامع عمومی میباشد.
ماده 10 ـ برای تشکیل مجمع عمومی از کلیه اعضاء دعوت کتبی بعمل آمده و در دعوتنامه دستور جلسه ذکر خواهد شد. در صورت حضور کلیه اعضاء تشریفات دعوت ضرورت نخواهد داشت.
ماده 11 ـ مجمع عمومی اعم از عادی و فوقالعاده با حضور اکثریت عددی اعضاء رسمیت پیدا میکند و تصمیمات آن زمانی معتبر خواهد بود که لااقل با اکثریت آراء رئیس شورایعالی و رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی اتخاذ شده باشد.
ماده 12 ـ مجمع عادی سالی یکبار در خردادماه بدعوت هیئت مدیره و یا بازرس شرکت تشکیل میگردد.
ماده 13 ـ وظائف مجمع عمومی عادی بقرار زیر است.
13 ـ 1 ـ رسیدگی و تصویب ترازنامه و حسابهای سود و زیان سال مالی قبل و صورت دارائی و مطالبات و دیون شرکت پس از استماع گزارش هیئت مدیره وبازرس.
13 - 2 ـ تصمیم راجع به میزان سرمایه احتیاطی و سود قابل برداشت و پاداش هیئت مدیره و بازرسان و کارکنان شرکت.
13 ـ 3 ـ تعیین هیئت مدیره و بازرس شرکت مجمع یکنفر از مدیران را بسمت رئیس هیئت مدیره و یکنفر دیگر را بسمت مدیرعامل تعیین خواهد نمود.
13 ـ 4 ـ تصویب بودجه شرکت.
13 ـ 5 ـ تعیین حقوق و مزایای اعضاء هیئت مدیره و بازرس شرکت.
13 ـ 6 ـ تعیین خط مشی شرکت و رسیدگی و شور اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهادات هیئت مدیره و بازرس و مسائل دیگری که جزو دستور قرار گرفته باشد.
مجمع عمومی فوقالعاده
ماده 14 ـ مجمع عمومی فوقالعاده برحسب دعوت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و یا هیئت مدیره و یا بازرس شرکت در هر موقعی قابل تشکیل است.
ماده 15 ـ وظائف مجمع عمومی فوقالعاده بقرار زیر است.
15 ـ 1 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به تغییر مواد اساسنامه.
15 ـ 2 ـ تغییر اعضاء هیئت مدیره و بازرس قبل از انقضاء مدت ماموریت آنان و همچنین تعیین جانشین برای بازرس و یا مدیرانی که فوت یا استعفاء میکنند و یا محجور و یا معزول و یا بجهات قانونی ممنوع میشوند.
15 ـ 3 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به انحلال شرکت.
15 ـ 4 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه شرکت.
15 ـ 5 ـ تصویب آئیننامههای استخدامی، مالی و معاملاتی شرکت و تشکیلات شرکت.
15 ـ 6 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهادات هیئت مدیره در مورد طرحهای مهندسی و ساختمانی یا هر موضوعی که موجب تقاضای تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده شده و در صلاحیت مجمع عمومی فوقالعاده باشد.
ماده 16 ـ صورتمجلس مذاکرات و متن تصمیماتی که در مجامع عمومی عادی و فوقالعاده اتخاذ شده در دفتر جلسات مجمع وارد خواهد شد و ذیل آنرا اعضاء مجمع حاضر در جسله امضاء خواهند نمود.
هیئت مدیره
ماده 17 ـ هیئت مدیره شرکت تشکیل میشود از سه نفر که از طرف مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب میشوند و انتخاب مجدد آنان بلامانع است.
ماده 18 ـ هیئت مدیره عهدهدار امور اجرائی شرکت میباشد و بر طبق مقررات این اساسنامه و آیین نامه و بودجه مصوبه دارای اختیارات کامل برای اداره شرکت بوده و بخصوص وظائف زیر را بعهده دارد.
18 ـ 1 ـ اتخاذ تصمیم در مورد استخدام و امور استخدامی کارکنان شرکت.
18 ـ 2 ـ اتخاذ تصمیم در مورد معاملات و امور مربوط به معاملات شرکت.
18 ـ 3 ـ اجرای مصوبات مجامع عمومی.
18 ـ 4 ـ نمایندگی شرکت در کلیه مراجع قضائی و اداری یا حق توکیل.
18 ـ 5 ـ تنظیم برنامه و خط مشی سالیانه شرکت و پیشنهاد آن به مجمع عمومی برای تصویب.
18 ـ 6 ـ تنظیم بودجه شرکت و پیشنهاد آن به مجمع عمومی برای تصویب.
18 ـ 7 ـ تهیه و یا اصلاح آئیننامههای استخدام و معاملات و سایر مقرراتی که برای حسن انجام امور شرکت لازم باشد و پیشنهاد آنها به مجمع عمومی برایتصویب.
18 ـ 8 ـ اقدام به تأسیس دفاتر نمایندگی در نقاطی که مقتضی باشد پس از تصویب مجمع عمومی.
18 ـ 9 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به تحصیل اعتبار و یا اخذ وام از بانکها و سایر مؤسسات مالی.
18 ـ 10 ـ عقد هر گونه قرارداد یا موافقتنامه که مربوط به امور شرکت باشد.
18 ـ 11 ـ اتخاذ تصمیم و یا اظهار نظر نسبت بهر موضوعی که از طرف هر یک از اعضاء هیئت مدیره مطرح شود.
ماده 19 ـ هیئت مدیره میتواند برحسب ضرورت و بمنظور پیشبرد کارها معاونانی برای شرکت انتخاب نموده و قسمتی از اختیارات و وظائف خود را به آنان واگذار نماید.
ماده 20 ـ جلسات هیئت مدیره بدعوت رئیس هیئت مدیره و عامل در محل شرکت تشکیل میشود. جلسات مذکور با حضور اکثریت اعضاء هیئت مدیره رسمیت یافته و تصمیمات متخذه با اکثر آراء معتبر میباشد. صورتجلسات هیئت مدیره شامل نام مدیران حاضر و خلاصه مذاکرات و تصمیمات در همان جلسه تنظیم و بامضاء اعضاء حاضر در جلسه خواهد رسید.
ماده 21 ـ هیئت مدیره در اولین جلسه خود اقدام به تعیین اختیارات و وظائف مدیرعامل و تقسیم کار میان اعضاء خواهد کرد. مدیرعامل مجری مصوبات مجامع عمومی و تصمیمات هیئت مدیره میباشد.
ماده 22 ـ کلیه نامهها و اوراق عادی را مدیرعامل به تنهائی امضاء خواهد نمود و اسناد و چکها و اوراق بهادار یا تعهدآور قراردادها با امضای مدیرعامل باتفاق یکی از اعضاء هیئت مدیره و یا مدیر امور مالی شرکت که از طرف هیئت مدیره تعیین میشود اعتبار خواهد داشت. در غیاب مدیرعامل و بجای او یکی ازاعضاء هیئت مدیره بانتخاب هیئت مدیره نامهها و اسناد بهادار و چکها و قراردادها را امضاء خواهد کرد.
ماده 23 ـ هیئت مدیره میتواند برحسب ضرورت قسمتی از اختیارات خود و امضاء چکها و اسناد تعهدآور را تا حد معینی به مدیران دفاتر خارج از مرکزتفویض نماید.
بازرس
ماده 24 ـ برای هر دوره عمل مالی یکنفر که بامور حسابرسی آشنائی داشته باشد از طرف مجمع عمومی بسمت بازرس تعیین خواهد شد تجدید انتخاب بازرس پس از انقضاء مدت مأموریت مانعی ندارد.
ماده 25 ـ بازرس موظف به انجام امور زیر است.
25 ـ 1 ـ رسیدگی به دفاتر و حسابهای شرکت.
25 ـ 2 ـ رسیدگی باقلام ترازنامه و حساب سود زیان و تنظیم گزارش سالیانه و ارسال نسخه آن برای مجمع عمومی.
ماده 26 ـ بازرس حق مداخله در امور شرکت را ندارد و در اجرای وظائف خود برای گرفتن اطلاعات لازم و رسیدگی به دفاتر و پروندهها باید مستقیماً به مدیرعامل شرکت مراجعه نماید. مدیرعامل اطلاعات مورد نیاز را در اختیار او خواهد گذارد.
ماده 27 ـ بازرس در اجرای وظائف خود بهرگونه نقص و ایرادی که برخورد نماید مراتب را به هیئت مدیره شرکت کتباً اعلام خواهد نمود و چنانچه رفع نقص و ایراد بعمل نیاید مراتب را برای اطلاعات مجمع عمومی در گزارش سالیانه خود متذکر خواهد گردید.
فصل سوم ـ سال مالی و ترازنامه
ماده 28 ـ سال مالی شرکت از اول فروردین تا پایان اسفندماه خواهد بود هیئت مدیره پس از انقضای سال مالی صورت دارائی و دیون شرکت را در پایان سال وهمچنین ترازنامه و حساب عملکرد و حساب سود و زیان شرکت را بضمیمه گزارش درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت طی سال مالی مزبور تنظیم و بیستروز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی در اختیار بازرس خواهد نهاد.
ماده 29 ـ تصویب ترازنامه از طرف مجمع عمومی به منزله مفاصا حساب هیئت مدیره خواهد بود.
فصل چهارم ـ انحلال و تصفیه امور شرکت
ماده 30 ـ در صورت انحلال شرکت از طرف مجمع عمومی فوقالعاده امر تصفیه شرکت با مدیران شرکت است مگر آنکه مجمع مذکور که رای انحلال داده ترتیبات دیگری مقرر نماید.
ماده 31 ـ مدیران تصفیه موظف بخاتمه دادن کارهای جاری و اجرای تعهدات و وصول مطالبات شرکت میباشد و هرگاه برای اجرای تعهدات شرکت معاملات جدیدی لازم شود مدیران تصفیه انجام خواهند داد.
ماده 32 ـ سایر مواردی که در این اساسنامه پیشبینی نشده است بر طبق مقررات قانون تجارت خواهد بود.
نخستوزیر - محمدرضا مهدوی کنی