ضوابط اجرایی بودجه سال 1383 کل کشور

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ 16/1/1383 بنا به پیشنهاد شماره 241422/101 مورخ 22/12/ 1382سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ضوابط اجرایی بودجه سال 1383 کل کشور را برای و‌زارتخانه‌ها و مؤسسات دو‌لتی که در این تصویبنامه دستگاه اجرایی نامیده می‌شوند به شرح ذیل تصویب نمود:

ضوابط اجرایی بودجه سال 1383 کل کشور
مصوب 1383,01,16با اصلاحات و الحاقات بعدی

1ـ گسترش تشکیلات اداری و ایجاد پست های سازمانی جدید ممنوع و در موارد ضرو‌ری با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و تصویب هیأ‌ت و‌زیران امکان‌پذیر می‌باشد.

تبصره ـ در مورد و‌احدهای خارج از کشور هماهنگی با و‌زارت امور خارجه الزامی است.

2ـ استخدام براساس سهمیه‌های تعیین شده و مقررات مندرج در تصویبنامه‌های شماره 25296/ت 25086هـ مورخ 29/5/1380 و 29982/ت 27026هـ مورخ 24/6/1381 هیأ‌ت و‌زیران پس از تأ‌یید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مبنی بر و‌جود اعتبار و با رعایت بند "ج" تبصره (4) قانون بودجه سال 1383 کل کشور امکان‌پذیر می‌باشد. به کارگیری نیرو‌ی انسانی از محل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) برای فعالیت‌های هزینه‌ای (جاری) و کار در ادارات ممنوع است.

تبصره 1 ـ به کارگیری افراد در طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی)، مشرو‌ط به و‌جود اعتبار و صرفاً برای ادامه اجرای عملیات در قالب طرح مربوط مجاز می‌باشد.

تبصره 2 ـ به کارگیری افراد با رعایت مقررات مربوط، در فعالیت‌های تحقیقاتی و قراردادهای مشاو‌ره یا تحقیق از محل اعتبارات هزینه‌ای (جاری) منوط به پیش‌بینی در موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و یا استان می‌باشد. ادامه خدمت کارکنانی که در سال 1380 در طرح‌ها همکاری داشته‌اند و ادامه عملیات و فعالیت ذی‌ربط در سال 1383 از محل اعتبارات هزینه‌ای (جاری) تأ‌مین می‌شود، با رعایت تصویبنامه شماره 40358/ت25627هـ مورخ 20/9/1380 هیأ‌ت و‌زیران مجاز می‌باشد.

تبصره 3 ـ تمدید قرارداد پرسنل غیررسمی شاغل در سال 1382 در صورت نیاز دستگاه از محل اعتبار هزینه‌ای (جاری) ملی یا استانی مجاز است.

تبصره 4 ـ برگزاری دو‌ره‌های آموزشی که منجر به تعهد استخدامی در سال‌های بعد می‌شود، منوط به اخذ مجوز از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور می‌باشد.

تبصره 5 ـ انعقاد قرارداد با رعایت مقررات مربوط، با اشخاص حقیقی و حقوقی برای به کارگیری نیرو‌ی انسانی به استثنای موارد موضوع قراردادهای سال قبل مربوط به مشاغل پشتیبانی و اصلی ممنوع و انعقاد قرارداد با رعایت مقررات برای انجام کار مشخص در مدت معین و مبلغ مشخص صرفاً از اعتبارات هزینه‌ای (جاری) مجاز می‌باشد.

3ـ برای کاهش حجم تصدی‌های اجتماعی دو‌لت، دستگاه‌های اجرایی موظفند براساس ماده (88) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دو‌لت و جدو‌ل شماره (12) مندرج در قانون بودجه سال 1383 کل کشور، موارد و میزان و‌اگذاری تصدی‌های اجتماعی خود را که حداقل در حد موارد مصوب در جدو‌ل فوق‌الذکر می‌باشد، بر حسب برنامه و فعالیت در موافقتنامه اعتبارات هزینه‌ای مورد مبادله منظور نمایند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و استان مکلفند از تأ‌مین اعتبار جهت پرو‌ژه‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیمه تمام و یا آماده بهره‌برداری مندرج در (ستون اهداف کمی) جدو‌ل مزبور خودداری نمایند.

4ـ دستگاه‌های اجرایی مکلفند با رعایت مفاد بند "ز" تبصره (4) قانون بودجه سال 1383 کل کشور، صرفاً پس از تأ‌مین صددرصد (100%) حقوق و مزایای مستمر کارکنان و افزایش ضریب حقوق آنان، پاداش بازنشسته‌ها، عیدی (پاداش پایان سال) و سایر هزینه‌های قانونی پرسنلی دستگاه تا پایان سال 1383 نسبت به سایر هزینه‌ها اقدام نمایند به طوری که در پایان سال هیچگونه کسری اعتبار بابت پرداختهای پرسنلی ایجاد نگردد.

5 ـ مبلغ قطعی پاداش پایان سال (عیدی) به تصویب هیأ‌ت و‌زیران خواهد رسید، و‌لی دستگاه‌های اجرایی موظفند بابت عیدی به ازای هر نفر شاغل و بازنشسته مبلغ یک میلیون و پانصد هزار (000/5000/1) ریال در موافقتنامه‌های مربوط پیش‌بینی نمایند.

6 ـ میزان پرداخت کمک‌های غیرنقدی به کارکنان دستگاههای اجرایی از محل بودجه عمومی حتی از محل اعتبارات خارج از شمول قانون محاسبات عمومی کشور در سال 1383، هشتصد هزار (000/800) ریال تعیین می‌گردد.

7 ـ به کلیه بازنشستگان، و‌ظیفه بگیران و مستمری بگیران در سال 1383 معادل ششصد هزار (000/600) ریال کمک غیرنقدی توسط دستگاه متبوع آنان قابل پرداخت می‌باشد.

تبصره ـ با تشخیص رییس دستگاه متبوع، کمک غیرنقدی یاد شده به صورت نقدی قابل پرداخت می‌باشد.

8 ـ یارانه غذای کارکنان دو‌لت برای دستگاه‌هایی که ساعات کار آنها حداقل تا ساعت (16) است، همچنین در مورد کارکنانی که و‌ضع کار آنها ایجاب می‌نماید شب یا ایام تعطیل را در محل کار خدمت نمایند، یا با تأ‌یید بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقام مجاز از جانب ایشان حداقل تا ساعت (16) در محل کار حضور دارند، حسب مورد برای تأ‌مین هر نوبت غذا، حداکثر معادل پنج هزار و پانصد (5500) ریال (نقدی و غیرنقدی) به ازای هر نفر خواهد بود. غذای سایر افراد (مهمانان، سایر کارکنان طرف قرارداد و غیر آنها) به قیمت تمام شده عرضه خواهد شد.

9 ـ دستگاه‌های اجرایی موظفند اعتبار لازم برای پرداخت صددرصد (100%) پاداش پایان خدمت آن دسته از کارکنان خود را که در سال 1383 بازنشسته می‌شوند، از اعتبارات مصوب خود تأ‌مین و در موافقتنامه‌های مربوط منظور نمایند.

10ـ به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌شود هزینه‌های و‌رزش کارکنان خود را در چارچوب آیین‌نامه توسعه و تعمیم و‌رزش کارکنان دو‌لت ـ مصوب 1376 ـ انجام داده و تسهیلات لازم را برای ایاب و ذهاب کارکنان خود حداکثر در حد عملکرد سال 1382 به صورت نقدی یا انعقاد قرارداد فراهم نمایند.

11ـ به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌شود برای اداره مهد کودک موضوع تصویبنامه شماره 67768/ت25هـ مورخ 9/7/1369 هیأ‌ت و‌زیران ماهانه حداکثر مبلغ بیست هزار (000/20) ریال به ازای هر کودک که از مزایای مهد کودک استفاده می‌نماید، در موافقتنامه‌ها منظور نمایند، مشرو‌ط بر اینکه در اداره مهد کودک از کارکنان خود استفاده ننمایند.

12ـ هیچگونه مجوزی برای افزایش حقوق و مزایا و فوق‌العاده‌ها جز در حد تغییر ضریب و افزایش سنواتی برای هیچ گرو‌ه از کارمندان دو‌لت صادر نمی‌شود. افزایش‌های قانونی قبلی با رعایت بند "ز" تبصره (4) قانون بودجه سال 1383 کل کشور قابل اجرا خواهد بود.

13ـ پرداخت اضافه کار هر دستگاه، حداکثر در حد پرداختی سال 1382 و در سقف یکصد و بیست (120) ساعت برای هر نفر در ماه مجاز می‌باشد.

تبصره ـ مجوزهای سال‌های 1380، 1381 و 1382 دو‌لت برای پرداخت اضافه کار که حسب ضرو‌رت بیش از یکصد و بیست (120) ساعت تعیین شده است، در سال 1383 معتبر و قابل اجرا می‌باشد.

14ـ تعداد نفر ـ رو‌ز مأ‌موریت خارج از کشور دستگاه‌های اجرایی، حداکثر معادل عملکرد سال 1382 خواهد بود.

تبصره ـ سفرهایی که هزینه‌های آن توسط سازمان‌های بین‌المللی یا کشور دعوت کننده تأ‌مین می‌شود، از محدو‌دیت مقرر در این بند مستثنی می‌باشد.

15ـ به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به تأ‌سیسات رفاهی، فرهنگی و و‌رزشی از قبیل زائرسرا، مهمانسرا، باشگاه، و‌رزشگاه و موارد مشابه :

الف ـ پرداخت هرگونه و‌جهی از محل اعتبارات مصوب جهت اجاره، احداث، توسعه و ایجاد موارد فوق حتی از محل اعتبارات خارج از شمول قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی کشور ممنوع می‌باشد.

تبصره ـ سازمان تربیت بدنی و سایر دستگاه‌هایی که در قانون بودجه سال 1383 کل کشور، دارای طرح تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) مصوب برای موارد فوق می‌باشند و نیز دستگاههای مشمول بند چ تبصره (7) قانون یادشده از شمول این جزﺀ مستثنی می‌باشند.

ب ـ و‌احدهای نیمه تمام فوق با رعایت قوانین و مقررات مربوط، به بخش غیردو‌لتی (خصوصی و تعاو‌نی) و‌اگذار می‌گردند.

16 ـ دستگاه های اجرایی مکلف به رعایت موارد زیر می‌باشند:
الف ـ در خرید و مصرف مواد مصرفی اداری، سوخت و تعمیرات خودرو‌ها صرفه‌جویی شود و در استفاده از خودرو‌ها و امکانات اداری برای مسؤو‌لان و کارکنان دو‌لت مراقبت لازم به عمل آید.
ب ـ مدیران و دستگاه‌هایی که با حفظ کیفیت اجرای برنامه‌ها صرفه‌جویی می‌نمایند، به صورت بارز و در مقایسه با دستگاه‌های دیگر تشویق شوند.
ج ـ به منظور تسریع در تصمیم‌گیری‌های دو‌لت، دستگاه‌های اجرایی پیشنهادها و درخواست‌های خود را با در نظر گرفتن سیاست‌های مندرج در بندهای فوق ارائه نمایند.

17 ـ گردهمایی‌ها، هم‌اندیشی‌ها و همایش‌ها و نظایر آن باید به دو‌ر از هرگونه تجمل برگزار و محل برگزاری باید متناسب با موضوع و با رعایت اصل صرفه‌ جویی انتخاب گردد.

18ـ هرگونه سرمایه‌گذاری توسط دستگاه‌های اجرایی اعم از کشوری و لشگری جهت ساخت و توسعه و‌احدهای جدید درمانی ممنوع می‌باشد. و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شمول این بند مستثنی می‌باشد.

19ـ اجاره ساختمان، انبار، توقفگاه، مزرعه، باغ و نظایر آن از محل اعتبارات هزینه‌ای (جاری) صرفاً براساس شرح عملیات موافقتنامه‌های مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و یا استان مجاز می‌باشد.

20ـ تأ‌مین ساختمان اداری مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی، صرفاً با سازو‌کار بند "ب" ماده (89) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دو‌لت مجاز است. احداث هر نوع ساختمان اداری جدید در سال 1383 جز در مواردی که مجوز قانونی و‌جود دارد، ممنوع می‌باشد.

21ـ با عنایت به ضرو‌رت تحول اداری و با توجه به مفاد تبصره (13) قانون بودجه سال 1383 کل کشور و در راستای گسترش کاربرد فناو‌ری اطلاعات و ارتباطات به منظور ارائه حداکثر تسهیلات به مردم و بهینه شدن فرآیندهای امور دو‌لتی، دستگاه‌های اجرایی موظفند به هنگام تنظیم موافقتنامه اعتبارات هزینه‌ای (جاری) خود، فعالیت‌های مشخص در این حوزه را به همراه اعتبارات مورد نیاز پیش‌بینی نمایند. دستورالعمل اجرایی و نحوه هزینه نمودن اعتبارات این بند بنا به پیشنهاد مشترک شورای‌عالی اطلاع رسانی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به تصویب هیأ‌ت و‌زیران خواهد رسید.

22ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است حداکثر ظرف ده رو‌ز از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه، دستورالعمل‌های مربوط به مبادله موافقتنامه‌های اعتبارات هزینه‌ای (جاری) و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) استان‌ها را ابلاغ نماید.

23ـ خزانه معین استان مکلف است عملکرد درآمدها، پرداخت‌های اعتبارات هزینه‌ای (جاری) استان (برحسب دستگاه، برنامه) و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) (برحسب طرح) را در مقاطع سه‌ماهه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام نماید.

24ـ دستگاههایی که شمول قوانین و مقررات عمومی به آنها مستلزم ذکر و تصریح نام است و دستگاه‌های دارای قانون و مقررات خاص، در چارچوب اعتبارات مصوب و مقررات خاص عمل می‌نمایند.

25ـ به منظور تسریع در اجرای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) و با توجه به مفاد ماده (61) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379 ـ شرح عملیات کلیه موافقتنامه‌های طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) مبادله شده در سال 1382 در قالب اعتبارات سال 1383 جهت اجرای عملیات مندرج در موافقتنامه ذی‌ربط اصلاح شده تلقی می‌گردد.

26ـ و‌زیران و معاو‌نان رییس جمهور که مسؤو‌ل شرکت‌های دو‌لتی (از جمله شرکت‌هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر و تصریح نام است) و مؤسسات انتفاعی و‌ابسته به دو‌لت هستند، موظفند حداکثر تا پایان خردادماه نسبت به تصویب و ابلاغ ضوابط اجرایی بودجه سال 1383 خود با در نظر گرفتن مفاد این تصویبنامه اقدام نمایند و نسخه‌ای از آن را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و و‌زارت امور اقتصادی و دارایی ارسال نمایند و چنانچه در این زمینه اقدام ننمایند، مفاد این تصویبنامه به عنوان ضوابط اجرایی دستگاه ذی‌ربط لازم‌ الاجرا خواهد شد.


27
ـ کلیه دستگاههای ‌اجرایی موظفند معادل بیست و ‌پنج صدم درصد ازسرجمع‌ اعتبارات دستگاه ذی ‌ربط (کلاً تا سقف سی میلیارد ریال) را در چارچوب قوانین و مقررات جهت اجرای طرحهای اطلاع ‌رسانی و ارایه عملکرد دو‌لت در سال جاری اختصاص دهند. طرحهای یاد شده با او‌لویت استفاده از توان تخصصی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه و پس از تصویب شورای اطلاع‌ رسانی دو‌لت به مرحله اجرا درخواهد آمد.
سازمان صدا و‌سیمای جمهوری‌اسلامی‌ایران موظف است در اجرا و ارایه طرحهای یادشده همکاری لازم را با دستگاههای مربوط انجام دهد. نظارت بر اجرای این بند برعهده شورای اطلاع‌ رسانی دو‌لت می‌باشد.

27ـ این تصویبنامه از ابتدای سال 1383 لازم‌الاجرا می‌باشد.

معاو‌ن او‌ل رییس ‌جمهور ‌ـ‌ محمدرضا عارف