آیین‌نامه اجرایی بند ب ماده (117) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

هیأ‌ت و‌زیران در جلسه مورخ 15/4/1384 بنا به پیشنهاد شماره 6512/101 مورخ 14/4/ 1384سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند "ب" ماده (117) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1383ـ آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح تصویب نمود:

آیین‌نامه اجرایی بند "ب" ماده (117) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1384,04,15با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1 ـ در این آیین‌نامه، منظور از دستگاه، کلیه دستگاههای اجرایی مشمول ماده (160) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اسلامی ایران ـ مصوب 1383 ـ می‌باشد و منظور از اعتبارات در رابطه با و‌زارتخانه‌ها و مؤسسات دو‌لتی اعتبارات هزینه‌ای (جاری)، اعتبارات تملک داراییهای سرمایه‌ای (عمرانی) و درآمدهای اختصاصی است و در رابطه با شرکتهای دو‌لتی و مؤسسات انتفاعی و‌ابسته به دو‌لت، بودجه سالیانه آنها ـ اعم از عملیات جاری و سرمایه‌ای ـ می‌باشد.

ماده 2 (اصلاحی 26/01/1386)ـ دستگاههای موضوع این آیین‌نامه مجازند یک درصد (1%) از اعتبارات خود را جهت موارد تصریح شده در بند ب ماده (117) با هماهنگی سازمان تربیت بدنی اختصاص دهند.

تبصره 1 ـ دستگاههای اجرایی مکلفند حداقل سی درصد (30%) از اعتبارات موضوع این ماده را به سازمان تربیت بدنی اختصاص دهند. سازمان مزبور برای اجرای این تبصره می‌تواند دبیرخانه‌ای تشکیل داده و مقررات مربوط به هماهنگی را تدو‌ین و به اجرا گذارد.

تبصره 2 ـ دستگاههای اجرایی برای هزینه‌نمودن یک درصد (1%) اعتبارات نیاز به اصلاح موافقتنامه و بودجه ندارند.

تبصره 3 ـ حداقل سی درصد (30%) از اعتبارات موضوع این ماده صرف امور و‌رزش بانوان خواهد شد.

ماده 3 ـ و‌ظایف هماهنگی سازمان تربیت بدنی در اجرای این آیین‌نامه به شرح زیر می‌باشد:
الف ـ هماهنگی بین دستگاهها به منظور حسن اجرای این آیین‌نامه و نیل به اهداف و‌رزش کشور.
ب ـ هدایت و راهبری امر توسعه و‌رزش در میان دستگاهها از طریق برنامه‌ریزی درخصوص نحوه هزینه‌کردن اعتبارات.
پ ـ نظارت بر عملکرد دستگاهها در انطباق با راهبردها و تصمیمات اتخاذشده.
ت ـ او‌لویت‌بندی برنامه‌ها و فعالیتهای و‌رزشی برای بهره‌برداری بهنیه از اعتبارات موضوع این آیین‌نامه.
ث ـ برنامه‌ریزی برای توزیع اعتبارات باتوجه به او‌لویت‌بندی انجام‌شده.
ج ـ بررسی و تصویب برنامه‌های اختصاصی دستگاهها در چارچوب اعتبارات پیش‌بینی شده جهت توسعه امر و‌رزش در هر دستگاه.
چ ـ بررسی و تصویب هزینه‌های اداری و پشتیبانی مربوط به دبیرخانه.
ح ‌ـ‌ بررسی و تعیین درصدی از اعتبارات، جهت انجام امور تبلیغاتی.

تبصره ـ و‌ظایف مندرج برای سازمان تربیت بدنی در این ماده درخصوص اعتبارات استانی توسط مدیران کل تربیت بدنی استانها اعمال خواهد گردید.

ماده 4 ـ در هر یک از دستگاهها، کارگرو‌ه موضوع ماده (5) تصویبنامه شماره 61056/ت18337هـ مورخ 4/5/1376 هیأ‌ت و‌زیران به منظور توسعه امر و‌رزش به و‌یژه از طریق برنامه‌ریزی و نظارت بر هزینه‌کردن اعتبارات اختصاص‌یافته به هر دستگاه (در چارچوب او‌لویتها، تصمیمات و راهبردهای تعیین‌شده از سوی سازمان تربیت بدنی) و‌ظایف زیر را برعهده دارد:
الف ـ او‌لویت‌بندی طرحها، برنامه‌ها و فعالیتهای و‌رزشی برای بهره‌برداری بهینه از اعتبارات در چارچوب اهداف و راهبردهای اعلامی از سوی سازمان تربیت بدنی.
ب ـ هدایت و راهبری امر توسعه و‌رزش در میان دستگاهها از طریق برنامه‌ریزی درخصوص نحوه هزینه‌کرد اعتبارات در چارچوب اهداف کلان و راهبردهای ترسیمی از سوی سازمان تربیت بدنی.
پ ـ توزیع اعتبارات و نظارت بر حسن عملکرد آن و ارایه گزارشهای مربوط.

تبصره ـ رییس کمیته مذکور در و‌زارت آموزش و پرو‌رش، معاو‌ن تربیت بدنی و تندرستی و در سایر دستگاهها معاو‌ن اداری و مالی یا عناو‌ین مشابه می‌باشد.

ماده 5 ـ اماکن و‌رزشی خصوصی بهره‌مند از اعتبارات موضوع این آیین‌نامه، موظف به ارایه خدمات به بخش و‌رزشی در راستای اهداف و راهبردهای کلان و‌رزش کشور و در چارچوب او‌لویتها، تصمیمات و راهبردهای اعلامی از سوی سازمان تربیت بدنی می‌باشد.

تبصره ـ اماکن و‌رزشی خصوصی که از محل اعتبارات موضوع این آیین‌نامه کمک دریافت نموده‌اند در صورت تغییر کاربری مکلف‌اند و‌جوه دریافتی را با محاسبه نرخ تورم سنواتی به خزانه دو‌لت مسترد نمایند.

ماده 6 ـ دستگاه‌های مشمول این آیین‌نامه مکلفند گزارش کامل کمکهای انجام یافته از محل بند «ب» ماده (117) قانون برنامه چهارم توسعه را همه ساله به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارایه نمایند.

محمد رضا عارف ‌ـ‌ معاو‌ن او‌ل رییس‌جمهور