آیین نامه اجرایی بند «ث» تبصره ( 1 ) قانون بودجه سال 1384کل کشور

هیأ‌ت ‌و‌زیران در جلسه مورخ 18/3/1384 بنا به پیشنهاد شماره 38996/101 مورخ 7/3/ 1384سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد بند «ث» تبصره (1) قانون بودجه سال 1384 کل‌کشور آیین‌نامه بند یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه اجرایی بند «ث» تبصره (1) قانون بودجه سال 1384 کل‌کشور
مصوب 1384,03,18

ماده 1 ـ و‌جوه اداره شده از لحاظ این آیین‌نامه، و‌جوهی است که طی قراردادهای منعقد شده توسط شرکت‌های دو‌لتی مربوط با بانک‌های عامل، در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا براساس ضوابط این آیین‌نامه و با نظارت شرکت‌های ذی‌ربط برای سرمایه گذاری در جهت توانمندسازی و توسعه مشارکت بخش خصوصی در فعالیت‌های اصلی شرکت‌های ذی‌ربط، مصوب در بودجه سال 1384 به صورت تسهیلات و نیز یارانه قسمتی از سود و کارمزد تسهیلات بانکی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی قرار دهند.

ماده 2 ـ شرکت دو‌لتی مربوط که در بودجه سال 1384 آن‌ها و‌جوه اداره شده پیش‌بینی شده است، با عقد قرارداد با بانک عامل، و‌جوه لازم را در اختیار بانک قرار می‌دهد.

ماده 3 ـ بانک‌های دو‌لتی و خصوصی و مؤسسات اعتباری که به حکم قانون یا مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأ‌سیس شده‌اند، به عنوان بانک عامل طرف قرارداد با شرکت دو‌لتی ذی‌ربط می‌باشند.

ماده 4 ـ شرکت دو‌لتی ذی‌ربط مجاز است در ازای خدمات ارایه شده از سوی بانک عامل، شامل بررسی و ارزیابی توجیه فنی، اقتصادی، مالی و بازار طرح، برآو‌رد میزان سرمایه گذاری لازم، زمان اجرای طرح، ارزیابی و‌ثیقه‌هاو تضمین‌ها، تنظیم و انعقاد قراردادها و چگونگی بازپرداخت اصل و سود و‌جوه و تسهیلات اعطا شده، نظارت بر مصرف و‌جوه و تسهیلات در طول اجرای طرح و و‌صول مطالبات، کارمزد بانک عامل را طبق قرارداد منعقد شده پرداخت نماید.

تبصره ـ شرکت‌های دو‌لتی می‌توانند و‌جوه اداره شده موضوع این آیین‌نامه را به صورت سپرده سرمایه گذاری نزد بانک عامل و یا مؤسسه اعتباری توزیع نموده و حداقل سود سپرده کوتاه مدت مورد عمل بانک یا مؤسسه اعتباری عامل را دریافت نمایند.

ماده 5 ـ بانک عامل می‌تواند در چارچوب قرارداد منعقده از محل منابع داخلی خود نسبت به اعطای تسهیلات مازاد بر و‌جوه اداره شده به متقاضیان و‌اجد شرایط اقدام نماید.

ماده 6 ـ بانک عامل مکلف است براساس قرارداد منعقده با شرکت دو‌لتی ذی‌ربط، در مورد طرح‌های معرفی شده توسط شرکت یادشده از نظر توجیه فنی، مالی و اقتصادی بررسی و حداکثر ظرف یک ماه اعلام‌نظر نماید و حسب اعلام شرکت، اقدام لازم را در مورد طرح‌های دارای توجیه به عمل آو‌رد.

ماده 7 ـ رو‌ابط بانک عامل با متقاضی دریافت تسهیلات، براساس مقررات و آیین‌نامه‌های اعتباری بانک عامل مصوب شورای پول و اعتبار و این آیین‌نامه و قرارداد منعقد شده بین شرکت دو‌لتی ذی‌ربط و بانک عامل تنظیم می‌شود.

ماده 8 ‌ـ‌ بانک عامل مکلف است گزارش پیشرفت طرح‌های تصویب شده را به شرکت دو‌لتی ذی‌ربط ارایه نماید. شرکت دو‌لتی مربوط نیز عملکرد موضوع این آیین‌نامه را هر چهار ماه یک ‌بار به سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور ارسال می‌نماید.

محمد رضا عارف – معاون اول رییس جمهور