دستورالعمل نحوه مساعدت ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده کشور جهت بازسازی شناورهای تجاری آسیب دیده

تصمیم نماینده ویژه رئیس جمهور در اداره امور مربوط به بازسازی مناطق جنگزده که بر اساس اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به استناد تصویبنامه شماره 46159 / ت 15487هـ مورخه 6 / 6 / 1374 به عنوان تصمیم هیأت وزیران اتخاذ شده است به شرح زیر جهت اجرا ابلاغ می گردد.
به استناد تبصره 30 قانون بودجه سال 1375 کل کشور ماده 4 آیین نامه اجرایی تبصره مذکور (موضوع مصوبه شماره 15665 / ت 16315هـ مورخ 28 / 12 / 1374 هیأت وزیران) بدینوسیله دستورالعمل نحوه مساعدت ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده جهت بازسازی شناورهای آسیب دیده جهت اطلاع و اقدام مقتضی ارسال می گردد.
بدیهی است دستورالعملهای قبلی در این مورد ملغی می باشد تخلف از مفاد دستورالعمل مذکور در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی محسوب خواهد شد.

حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور

دستورالعمل نحوه مساعدت ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده کشور جهت بازسازی شناورهای تجاری آسیب دیده »
مصوب 1375,05,23با اصلاحات و الحاقات بعدی

مقدمه
با توجه به خسارت وارده به انواع شناورهای تجاری در طول جنگ تحمیلی دستورالعمل پرداخت خسارت به شرح ذیل تعیین و ابلاغ می گردد.

الف : نحوه بررسی و خسارت و میزان آن :

۱) شناورهایی مشمول دریافت خسارت می شوند که به تأیید سازمان بنادر و کشتیرانی در اثر جنگ، عوارض ناشی از آن و یا توقف طولانی ناشی از جنگ دچار خسارت شده و به صورت غیرفعال در آبراه کارون ، بهمنشیر ، یا اروند بلااستفاده مانده باشند.

تبصره قایقهایی که در اثر جنگ تحمیلی در مناطق آبی دشت آزادگان از بین رفته اند بعد از اطمینان از انهدام و یا غارت شناور توسط دشمن و مشروط به داشتن و ارائه سند قانونی مالکیت (و در صورت تأیید خسارت و همچنین مورد قبول واقع شدن سند توسط کمیسیون 3 نفره ای مرکب از فرماندار، نماینده ستاد بازسازی استان و فرمانده نیروی انتظامی شهرستان) مشمول این دستورالعمل می گردند و خسارت برآورد شده طبق جداول پیوست از محل اعتبارات مربوط و توسط ستاد بازسازی استان تامین و پرداخت می گردد.

۲) سازمان بنادر و کشتیرانی با توجه به ضوابط و دستورالعملهای اجرایی نسبت به تعیین مالکیت و میزان خسارت وارده حسب نوع و ظرفیت شناورهای آسیب دیده براساس جداول پیوست اقدام می نماید.

۳) سازمان بنادر کشتیرانی با عنایت به جدول مربوط (بشرح پیوست) نسبت به برآورد خسارت و مبلغ قابل پرداخت اقدام و خسارت دیدگان را جهت دریافت مساعدتهای پیش بینی شده به ستاد بازسازی استان معرفی خواهد نمود.

تبصره اولویت پرداخت خسارت از سوی سازمان بنادر و کشتیرانی به واحدهای شناور خسارت دیده موجود در منطقه که امکان پاکسازی و شناور سازی آنها حسب نظر سازمان بنادر و کشتیرانی می باشد، داده خواهد شد.

ب : تأمین خسارت :

۱) پرداخت خسارت به واحدهای آسیب دیده قابل رؤیت که پاکسازی و شناورسازی آنها میسر می باشد، به صورت ۵۰ درصد در مرحله نخست و ۵۰ درصد باقیمانده پس از پیشرفت قابل قبول شناورسازی و یا اسکراب که توسط مالک انجام می پذیرید خواهد بود.

۲) پرداخت خسارت به شناورهایی که حسب اظهار مالک یا مالکین مغروق و یا مفقودالاثر شده باشد، در قبال ارائه اقرار نامه محضری به سازمان بنادر و کشتیرانی مبنی بر سلب مالکیت و هرگونه ادعای مالکیت در خصوص واحدهای موجود بصورت ۵۰ درصد در مرحله نخست و ۵۰ درصد باقیمانده پس از تعیین تکلیف کل واحدهای موجود و قابل رؤیت انجام خواهد شد.

تبصره چنانچه بعد از اعلام مفقودالاثر بودن شناور، مالک مجدداً، اعلام کشف موقعیت شناور، را نماید در رابطه با سلب مالکیت مندرج در بند (2) سازمان بنادر اقدامات لازم را در ارتباط با احراز مالکیت مجدد معمول می نماید، بدیهی است پرداخت خسارت منوط به پیشرفت فیزیکی مطابق بند (1) خواهد بود.

۳) هر گونه فعالیت مالکین جهت پاکسازی و شناورسازی می بایستی پس از اخذ مجوز از سازمان بنادر و کشتیرانی صورت گیرد.

۴) ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده استان با توجه به اهمیت موضع به منظور پیشرفت فعالیت و رفع موانع ، هماهنگی های لازم را می بایستی با نیروهای انتظامی و دیگر مراجع ذی ربط معمول نماید.

۵) شناورهایی که از طریق ستاد بازسازی و یا شرکت شیلات و یا هر ارگان دیگری در سالهای گذشته دریافت خسارت نموده اند مشمول تأمین خسارت برابر این دستورالعمل نمی شوند.

۶) سازمان بنادر و کشتیرانی با رعایت ضوابط مربوط نسبت به صدور پروانه بهره برداری برای شناورهای صد درصد آسیب دیده و تأمین خسارت شده که توسط مالکین آماده بهره برداری گردیده اقدام می نماید.

۷) اعتبار ریالی مورد نیاز این دستورالعمل توسط ستاد بازسازی استان از محل خسارتهای مردمی استان برآورد و پرداخت خواهد شد.

۸) در کلیه اعتبارات تسهیلاتی این دستورالعمل جانبازان ، خانواده شهدا و آزادگان دارای اولویت می باشند.

این دستورالعمل در ۲بخش ، ۱۱ بند و ۳ تبصره در جلسه مورخ ۲۳ / ۵ / ۱۳۷۵ ستاد مرکزی به تصویب رسید.

جدول مساعدت نقدی به شناورهای تجاری آسیب دیده از جنگ تحمیلی»


ظرفیت
موتور لنج باری

تا ۳۰ تن
۴۰۰۰ریال

۳۱تا ۶۰تن
۵۰۰۰ریال

۶۱تا ۱۰۰ تن
۶۰۰۰ریال

۱۰۱تن به بالا
۸۰۰۰ ریال

وضعیت


قایقها

قایق پارویی بدون موتور با بدنه فلزی
۳۰۰ریال

قایق بدنه چوبی و یا فلزی موتوری
۸۰۰ ریال

قایق فایبرگلاس بدون موتور
۵۰۰ ریال

قایق فایبرگلاس موتوری
۱۰۰۰ریال

ظرفیت
دوبه خن دار
و با فلزات بدون موتور

تا ۲۰۰تن


۴۰۰۰ ریال

۲۰۱تا ۵۰۰تن


۶۰۰۰ریال

۵۰۱تن ۱۰۰۰تن


۸۰۰۰ریال

۱۰۰۱ به بالا


۱۰۰۰۰ریال

ظرفیت
دوبه موتور دار
با کشتی کوچک

تا ۲۰۰تن


۱۰۰۰۰ ریال

۲۰۱تا ۵۰۰تن


۱۲۰۰۰ریال

۵۰۱تن ۱۰۰۰تن


۱۵۰۰۰ریال

۱۰۰۱ به بالا


۲۰۰۰۰ریال

قدرت به تا ۵۰ اسب بخار
یدک کش۴۰۰۰

۵۱تا ۱۰۰
۶۰۰۰

۱۰۱تا ۲۰۰
۸۰۰۰

۲۰۱تا ۲۵۰
۱۰۰۰۰

۲۵۱تا ۵۰۰۰
۱۲۰۰۰

۵۰۱تا ۱۰۰۰
۱۵۰۰۰

۱۰۰۱به بالا
۲۰۰۰۰