آیین‌نامه اجرایی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور

هیأت وزیران در جلسه مورخ 27/1/1376 بنا به پیشنهاد شماره 5035/40-228/102 مورخ 20/1/1376 سازمان برنامه و بودجه و در اجرای ‌تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه اجرایی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
مصوب 1376,01,27با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1 ـ تسهیلات اعتباری موضوع تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور از طریق بانکهای عامل که توسط بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران تعیین می‌شود اعطا خواهد شد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است سهم بانکهای عامل را تعیین و جداول توزیع اعتبارات ‌بر حسب بخش و استان را با نظر سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون حداکثر تا پانزده (15) روز پس از تصویب این آیین‌نامه برای اجرا به بانکهای‌ عامل ابلاغ نماید.
‌ابلاغ بانکهای عامل به سرپرستی‌ها و واحدهای اجرایی نباید از پانزده(15) روز تجاوز نماید.

ماده 2 ـ تسهیلات اعتباری مورد نیاز طرحهای تهیه شده در زمینه‌های زیر که دارای توجیهات فنی، مالی و اقتصادی بوده و فقط از نظر وثیقه و ‌سهم سرمایه‌گذاری مجری با مقررات بانکهای عامل وفق نمی‌دهد براساس مقررات این آیین‌نامه، حسب مورد توسط بانکهای عامل پرداخت خواهد‌ شد.

‌الف ـ بخش کشاورزی شامل طرحهای زراعت، باغداری، پرورش گل، گیاه و نهال، پرورش انواع دام و طیور، بهسازی و نوسازی اماکن دامی ‌سنتی، انتقال دامداریها، کلینیکهای دامپزشکی، داروخانه‌های دامی، آزمایشگاههای امور دام، شیلات و پرورش آبزیان، طرحهای امور منابع طبیعی و‌ آبخیزداری، طرحهای امور آب و خاک، تعاونیهای تولید کشاورزی، تعاونیهای تولیدی مشاع، مکانیزاسیون و خرید ماشین‌آلات کشاورزی و آبیاری و ‌احیای قنوات، ایجاد آزمایشگاههای تجزیه خاک و آفات و بیماریهای گیاهی و سایر طرحهای ذی‌ربط رشته فعالیتهای بخش کشاورزی.

ب ـ بخشهای صنعت شامل طرحهای صنعتی و معدنی از جمله صنایع روستائی، صنایع کوچک، صنایع تولید ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، فرش، صنایع دستی، صنایع الکترونیک، صنایع تولید تجهیزات پست و مخابرات، انرژی، صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی و صنایع ‌ساخت تجهیزات دامپزشکی، طرحهای طراحی، مهندسی و مونتاژ، طرحهای معدنی(‌برای تولید مواد اولیه صنعتی)، طرحهای تحقیقاتی مورد تأیید‌ شورای پژوهشهای علمی کشور، طرحهای مبتکرین، مخترعین و محققین مورد تأیید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور، تولید نانهای صنعتی و‌مرغوب، موضوع بند«ی» تبصره(5) قانون بودجه سال 1376 کل کشور و سایر فعالیتهای ذی‌ربط رشته فعالیتهای بخش صنعت و معدن با اولویت آرد و ‌نان و سایر صنایع تبدیلی کشاورزی، دامی، شیلاتی و غذایی آبزیان و طرحهای فراوری مواد معدنی.

پ ـ بخش خدمات شامل طرحهای پژوهشی، مهندسی، آموزشی، (‌مهد کودک، مدارس غیر انتفاعی و مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی غیر‌دولتی و آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه‌ای)، علمی، فرهنگی و هنری و فنی، سینما، چاپ، نشر و تولید کتاب، مطبوعات، طرحهای فرهنگی و هنری مربوط به حیطه وظایف صدا و سیما، ورزشی، بهداشتی، درمانی و بهزیستی، تأسیس مطب و داروخانه، رادیولوژی و آزمایشگاههای تشخیص طبی،‌ کلیه مؤسسات پزشکی، پستی و مخابراتی، سیاحتی، امور حمل و نقل اعم از بار و مسافر(‌زمینی و دریایی) از قبیل خرید وسیله نقلیه عمومی، احداث ‌پایانه، ترمینال و تعمیرگاه، جایگاه بنزین و گاز، حمام روستایی و سایر طرحهای ذی‌ربط رشته فعالیتهای بخش خدمات.

ت ـ طرحهای زود بازده و اشتغالزا در مناطق محروم یا مناطق مرزی در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات.

ث ـ طرحهای خود اشتغالی متقاضیان بخش خصوصی(‌اشخاص حقیقی و حقوقی) با معرفی ادارات کار و امور اجتماعی و متقاضیان بخش‌ تعاونی از طریق وزارت تعاون و سایر طرحهای اشتغالزای کوچک با معرفی دستگاههای اجرایی ذی‌ربط، از طریق کمیته برنامه‌ریزی شهرستان در ‌بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات.

تبصره 1 ـ پنجاه درصد (50%) از اعتبارات این تبصره به وزارت تعاون و پنجاه درصد (50%) به بخش خصوصی اختصاص دارد. کلیه ‌تعاونیهایی که زیر پوشش وزارت تعاون نیستند نیز می‌توانند از سهم وزارت تعاون و از طریق آن وزارت تسهیلات مورد نیاز طرحهای خود را در ‌چهارچوب اساسنامه خود دریافت نمایند.

تبصره 2 ـ چهل درصد (40%) از اعتبارات این تبصره سهم مناطق محروم است. جدول مناطق محروم از نظر اشتغال دهستانها و بخشهایی که ‌نرخ بیکاری آنها بیش از متوسط کشور در سال 1374 می‌باشد تا پایان اردیبهشت ماه سال 1376 با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنایع،‌ وزارت کار و امور اجتماعی و دفتر مناطق محروم کشور ـ ریاست جمهور به تصویب هیأت وزیران خواهد ‌رسید.

تبصره 3 ـ مبلغ سیصد میلیارد(000‌000‌000‌300) ریال از اعتبار این تبصره به طرحهای خود اشتغالی اختصاص دارد.

تبصره 4 ـ حداقل بیست درصد (20%) از اعتبار این تبصره به منظور اشتغال خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان اختصاص می‌یابد.

تبصره 5 ـ بیست و پنج درصد(25%) از سهم بخش خصوصی و بیست و پنج درصد(25%) از سهم بخش تعاونی استانهای خوزستان، کرمانشاه ‌و ایلام و ده درصد(10%) از سهم بخش خصوصی و ده درصد(10%) از سهم بخش تعاونی استانهای آذربایجان غربی و کردستان جهت ایجاد زمینه‌های ‌شغلی مهاجرین جنگ تحمیلی در مناطق جنگزده با هماهنگی ستاد مرکزی بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده کشور(‌یا نماینده ستاد در استان) در‌ چهارچوب این آیین‌نامه اختصاص خواهد یافت.

ماده 3 ـ اعطای تسهیلات اعتباری تبصره با تصویب کمیته پنج نفری استان صورت می‌پذیرد. اعضای کمیته پنج نفری استان متشکل از‌نمایندگان استانداری، سازمان برنامه و بودجه (‌دبیر)، امور اقتصادی و دارایی، بانک عامل ذی‌ربط در استان و نماینده دستگاه اجرای ذی‌ربط در استان ‌می‌باشد. در تصویب طرحهای تعاونی، حضور نماینده اداره کل تعاون استان و در تصویب طرحهای مناطق محروم، حضور نماینده دفتر امور مناطق ‌محروم کشور در استان در جلسه به منظور اظهارنظر با حق تصمیم‌گیری الزامی است.
‌دستگاه اجرایی ذی‌ربط در مورد طرحهای فرهنگی، فیلمسازی و سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما و در مورد‌ صنوف تولیدی، وزارت بازرگانی (‌حسب مورد) خواهد بود. تشکیل کمیته فوق‌الذکر با کلیه اعضا رسمی بوده و طرحها با حداقل چهار رأی مثبت‌ مصوب می‌شوند.

ماده 4 ـ به منظور استفاده از تسهیلات اعتباری موضوع این آیین‌نامه رعایت موارد زیر ضروری است:

الف ـ ارایه طرح توجیهی به شرح ماده(5) این آیین‌نامه و تقاضای تسهیلات توسط متقاضی به دستگاه اجرایی ذی‌ربط در بخش خصوصی و به ‌ادارات تعاون در مورد طرحهای تعاونی.

ب ـ بررسی، تعیین اولویت و معرفی طرح به کمیته برنامه‌ریزی شهرستان توسط دستگاه اجرایی ذی‌ربط و ادارات تعاون ـ حسب مورد ـ ظرف ‌مدت پنج(5) ‌روز.

پ ـ کمیته برنامه‌ریزی شهرستان موظف است ظرف پنج(5) روز در محدوده سهم خود نسبت به معرفی طرحها، همزمان به بانک عامل و‌دبیرخانه کمیته پنج نفری استان(‌سازمان برنامه و بودجه) اقدام نماید.

ت ـ بانکهای عامل موظفند پس از بررسیهای لازم، نظر خود را حداکثر ظرف دوازده(12) روز برای بررسی کمیته پنج نفری به دبیرخانه کمیته‌ یاد شده ارسال نمایند.

ث کمیته پنج نفری موظف است طرحهای پیشنهادی کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستانها و نظرات بانکهای عامل را در مورد هر یک از طرحها‌ بررسی و در صورت تصویب، مراتب را حداکثر ظرف هشت(8) روز به بانک عامل و مجری طرح اعلام نماید.

ج ـ بانک عامل موظف است بلافاصله نسبت به عقد قرارداد طرحهای مصوب با مجری طرح اقدام نماید و یک نسخه از قراردادها را همزمان ‌به سازمان برنامه و بودجه استان ارسال نماید.

ماده 5 ـ گزارش توجیهی طرح، موضوع بند(1) ماده(4) این آیین‌نامه به شرح زیر می‌باشد:

الف ـ گزارش توجیهی برای اجرای طرح، مشتمل بر توجیه اقتصادی، مالی و فنی.
‌ملاک تشخیص توجیه اقتصادی طرحهای فرهنگی، فیلمسازی و سینمایی از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما ـ ‌حسب مورد ـ به کمیته پنج نفری داده خواهد شد.

ب ـ شرح عملیات اجرایی و پیش‌بینی‌ها و اطلاعات لازم در رابطه با ایجاد، بازسازی، توسعه، تکمیل و راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی و‌سایر طرحهای موضوع ماده(2) این آیین‌نامه.

پ ـ مشخصات متقاضی یا متقاضیان، چگونگی و میزان مالکیت آنان و سوابق کار در رشته‌های مربوط به مهارتهای شغلی.

ت ـ تعیین چگونگی تأمین زمین محل استقرار طرح.

ث ـ مجوزهای لازم مانند موافقت اصولی، مجوز تأسیس، پروانه تأسیس و یا بهره‌برداری.

ج ـ برآورد میزان سرمایه لازم برای اجرای طرح به تفکیک میزان سرمایه‌گذاری ثابت و سرمایه در گردش مورد نیاز.

چ ـ پیش‌بینی صورتهای مالی طرح از قبیل صورت سود و زیان، گردش وجوه نقدی و ترازنامه.

ح ـ برآورد طول عمر مفید و طول مدت اجرای طرح، همچنین طول مدت بازپرداخت تسهیلات اعتباری دریافتی.

ماده 6 ـ اعطای تسهیلات اعتباری توسط بانکهای عامل به طرحهای مصوب نیمه تمام سالهای گذشته خود پس از بررسی مجدد توجیهات‌ مالی، اقتصادی و فنی در بخشهای خصوصی و تعاونی به منظور تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن آنها در اولویت کامل بوده و کمیته‌های برنامه‌ریزی‌ شهرستان در معرفی طرحها و کمیته پنج نفری استان در تصویب طرحها موظف به رعایت دقیق اولویت طرحهای مزبور با توجه به شرایط زیر می‌باشند.‌اعطای تسهیلات اعتباری به طرحهای نیمه تمام خانواده شهدا(‌همسر، فرزند، پدر، مادر، خواهر و یا برادر) و جانبازان از طریق بانک ملی ایران، مطابق با مقررات پیش‌بینی شده در آیین‌نامه اجرایی تبصره (3) قانون بودجه سال 1374 کل کشور خواهد بود.

الف ـ طرح نیمه تمام مورد نظر بدون اعطای تسهیلات تکمیلی هیچ گونه امکان بهره‌برداری و فعالیت (‌از قبیل تولید محصول نیمه‌تمام،‌ راه‌اندازی قسمتی از خط تولید و...) نداشته باشد.

ب ـ طرحهای نیمه تمام قدرت بازپرداخت اقساط کل تسهیلات دریافتی در مراحل مختلف را داشته باشد.

پ ـ مجموع دوره زمانی مشارکت مدنی و فروش اقساطی سهم‌الشرکه بانک عامل با احتساب تسهیلات مراحل اول تا آخر نباید از ضوابط ‌تعیین شده در آیین‌نامه اجرایی تبصره (3) قانون بودجه سال مربوط به مرحله اول طرح تجاوز نماید.

ت ـ بانک عامل به بهره‌برداری رسیدن کامل طرح را با اعطای تسهیلات تکمیلی سال جاری تأیید نموده و مراتب را به کمیته پنج نفری استان‌اعلام کند.

ث ـ مجری طرح در قرارداد با بانک عامل برای اخذ تسهیلات تکمیلی مصوب، متعهد به تأمین مانده سرمایه‌گذاری مورد نیاز طرح از محل ‌آورده خود تا مرحله بهره‌برداری شود. بانک عامل موظف است یک نسخه از این قبیل قراردادها را به دبیرخانه کمیته پنج نفری استان (‌سازمان برنامه و‌بودجه) ارسال نماید.

ج ـ اعطای تسهیلات اعتباری جدید به متقاضیان و استفاده‌کنندگان تسهیلات اعتباری سالهای قبل، منوط به تعیین تکلیف بدهیهای سررسید‌ گذشته و معوق آنان می‌باشد.

ماده 7 ـ منابع لازم جهت اجرای طرحهای موضوع این آیین‌نامه عبارتند از:
‌الف ـ سهم سرمایه‌گذاری مجریان طرحهای مشمول،
ب ـ منابع داخلی بانکهای عامل،
پ ـ منابع سایر بانکهای تجاری با نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
‌استفاده از منابع مالی سایر بانکهای تجاری برای تأمین کمبود منابع مالی بانکهای عامل، تنها از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و در‌ قالب سیاستهای پولی و اعتباری و به ترتیبی که این بانک مقرر می‌نماید امکان‌پذیر خواهد بود.

ماده 8 ـ سهم هریک از استانها و زیر بخشها با در نظر گرفتن شاخص نرخ بیکاری به شرح جداول پیوست می‌باشد. اصلاح جداول توزیع اعتبار‌و تغییر در سهم هر یک از بخشها و استانها براساس مصرف و نیاز حداکثر یک‌بار در سال و تا آخر آذر ماه سال 1376 به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و‌تصویب هیئت وزیران صورت خواهد گرفت. سهم اعتباری هریک از شهرستانها از این تبصره با در نظر گرفتن شاخص نرخ بیکاری تا پایان اردیبهشت‌ ماه ‌سال 1376 توسط کمیته برنامه‌ریزی استان تعیین خواهد شد.

ماده 9 ـ فرم مشخصات طرحهای پیشنهادی به بانکهای عامل که حاوی اطلاعات مورد نیاز و اولویتهای اجرایی مربوط به نوع و ماهیت ‌طرحهای مختلف بخشهای تولیدی بوده و در سالهای قبل مورد استفاده قرار گرفته‌اند، حسب مورد در سال 1376 نیز ملاک عمل خواهد بود.

ماده 10 ـ حداکثر سقف تسهیلات اعطایی از سهم مناطق محروم برای هریک از طرحها به جز طرحهای پرورش و تکثیر میگو، چهارصد‌میلیون (000‌000‌400) ریال تعیین می‌شود. بدیهی است در صورت تصویب طرحهای با بیش از سقف مزبور، مازاد بر آن از محل اعتبار تبصره(3) ‌این آیین‌نامه مشمول مزایای قانونی اجرای طرح در مناطق محروم نخواهد بود.

ماده 11 ـ کمیته پنج نفری استان در تصویب طرحها موظف است تسهیلات اعتباری این تبصره را به طرحهایی که زود بازده بوده و ارز آوری یا‌ صرفه‌جویی ارزی ایجاد می‌کنند یا تولیدات آنها زیربنایی بوده یا به عنوان مواد اولیه مورد مصرف صنایع دیگر خواهند بود و اشتغالزایی آنها به ازای ‌اشتغال هر فرد بیکار حداکثر پنجاه میلیون (000‌000‌50) ریال می‌باشد اختصاص دهند.

ماده 12 ـ بانکهای عامل موظفند حسب مورد، تسهیلات اعتباری مربوط به طرحهای مصوب موضوع این آیین‌نامه را براساس ضوابط و‌دستورالعملهای اجرایی انواع تسهیلات اعتباری موضوع قانون عملیات بانکی بدون ربا و سایر مقررات بانکی مربوط، تأمین و ترتیبی اتخاذ نمایند که ‌تسهیلات موضوع تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور با اولویت کامل و در قالب سقف مجاز اعطای تسهیلات اعتباری مصوب شورای پول و‌اعتبار، تأمین و اعطا شود.

تبصره ـ تأمین اعتبارات مورد نیاز طرحهای ارایه شده در سال 1376، تنها در حد سهمیه تخصیصی به هراستان در همان سال صورت می‌گیرد و ‌تخصیص بخشی از تسهیلات لازم از محل اعتبارات سالهای آینده به لحاظ احتمال بروز تغییراتی در ضوابط مربوط، امکان‌پذیر نمی‌باشد.

ماده 13 ـ مجریان طرحها موظفند طرح مورد نظر را تا زمانی به بانک عامل ارایه دهند که تصویب آن طرح تا پایان اسفند سال 1376 امکان‌پذیر ‌باشد و در صورت تصویب، حداکثر تا پایان بهمن سال بعد برای عقد قرارداد با بانک عامل مهلت خواهند داشت.

ماده 14 ـ بانکهای عامل موظفند منابع اعتباری طرحهای مصوب موضوع این آیین‌نامه را متناسب با پیشرفت اجرای طرح و همزمان با مصرف ‌سهم متقاضی به میزان تصویب شده در اختیار متقاضیان قرار دهند. طول مدت اجرای طرح، مدت زمان لازم برای بازپرداخت تسهیلات اعتباری ‌دریافتی و تاریخ شروع بازپرداخت این قبیل تسهیلات به ترتیبی خواهد بود که در این آیین‌نامه پیش‌بینی شده است. در هر حال تاریخ شروع باز‌پرداخت، پیش از شروع بهره‌برداری نخواهد بود.

تبصره ـ مجموع مدت باز پرداخت تسهیلات اعتباری با احتساب طول دوره اجرای طرح (‌مصوب 1376) نباید حداکثر بیشتر از ده (10) سال‌ برای طرحهای تولیدی، طرحهای آب و خاک، باغبانی، آبخیزداری و منابع طبیعی، احداث ساختمان سینما و مدارس غیرانتفاعی و حداکثر هفت (7) ‌سال برای سایر طرحها از زمان اولین پرداخت تسهیلات باشد. مدت یاد شده به گونه‌ای تعیین خواهد شد که بازپرداخت تسهیلات اعتباری بانکی مقدم‌ بر بازگشت سایر منابع سرمایه‌گذاری باشد.

ماده 15 ـ در صورتی که اجرای مصوبات موضوع تبصره (3) قوانین بودجه سنواتی کل کشور، بیش از مدت پیش‌بینی شده در طرح بیانجامد و‌علل این تأخیر بنا به تشخیص بانک عامل موجه بوده و خارج از حیطه کنترل و عمل مجریان طرحها باشد، بانک عامل با رعایت ضوابط و مقررات‌ موضوع این آیین‌نامه نسبت به تغییر تاریخ شروع باز پرداخت تسهیلات اعتباری طرحهای یاد شده اقدام می‌نماید، مشروط بر این که مجموع طول مدت ‌اجرا و بازپرداخت تسهیلات اعتباری از زمان اولین پرداخت تسهیلات، حداکثر بیشتر از ده (10) سال نشود. در صورتی که براساس مفاد این ماده، مدت ‌اجرا تمدید و زمان شروع بازپرداخت در مورد طرحی تغییر یابد، مدت زمان تمدید شده مشمول جریمه تأخیر نمی‌باشد و سود پیش‌بینی شده در طرح ‌به آن تعلق می‌گیرد.

ماده 16 ـ سهم منابع سرمایه‌گذاری مجری طرح در مورد طرحهای مربوط به صنایع روستائی، مدارس غیرانتفاعی، خود اشتغالی، طرحهای ‌آبخیزداری، جنگل و مرتع، بهسازی و نوسازی اماکن سنتی دامی، طرحهای امور دامپزشکی، تکثیر و پرورش میگو، تعاونیهای تولیدی و اشتغال‌ ایثارگران به پیشنهاد مرجع تصویب کننده طرح در حد توان مجری و حداقل هفت درصد (7%) و در سایر موارد حداقل سیزده درصد (13%) کل‌سرمایه‌گذاری (‌مجموع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش) تعیین می‌شود.

تبصره ـ طرحهای زیربنایی آب و خاک از تأمین سهم سرمایه‌گذاری مجری طرح معاف می‌باشند.

ماده 17 ـ طرحهای تولیدی و عمرانی تعاونیها و شرکتهایی که حداقل هفتاد درصد (70%) سهام آن متعلق به رزمندگان داوطلب که حداقل شش(6) ماه در جبهه‌ها بوده‌اند، مفقودین، جانبازان، آزادگان، مددجویان کمیته امداد امام خمینی (‌ره) و بهزیستی و مهاجرین جنگ تحمیلی یا خانواده معظم ‌شهدا(‌فرزند، همسر، پدر، مادر، خواهر و یا برادر) می‌باشد، در صورتی که به تشخیص بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی، ستاد ‌رسیدگی به امور آزادگان، ستاد بازسازی و نوسازی مناطق جنگزده و وزارت تعاون ـ حسب مورد ـ توانایی مالی نداشته باشند از پرداخت تمام یا قسمتی ‌از سهم آورده متقاضی معاف می‌باشند و هزینه‌های مربوط به ارایه خدمات دستگاههای دولتی و وابسته به دولت، تهیه طرح، گرفتن موافقت اصولی و‌پروانه و سایر مجوزها و بررسی طرح به وسیله بانک و سایر مراجع و تهیه زمین قابل توثیق جزو هزینه‌های طرح محسوب می‌شود.
‌طرحهایی که هفتاد درصد(70%) از اعضای آن از فارغ‌التحصیلان دانشگاهها تشکیل شده باشد نیز از پرداخت سهم آورده معاف می‌باشند.

ماده 18 ـ سازمان برنامه و بودجه موظف است سود و کارمزد تسهیلات اعطایی از محل این تبصره به طرحهای مشروح زیر را با در نظر گرفتن ‌نرخ سود و کارمزد تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار در لوایح بودجه سالهای آینده منظور نماید:

الف (اصلاحی 19/11/1376)ـ کلیه طرحهای خصوصی و تعاونی مربوط به نقاط محروم کشور و نیز احداث مدارس غیر انتفاعی، مهد کودک، طرحهای زیربنایی آب و‌خاک، احیای قنوات، آبخیزداری و منابع طبیعی، طرحهای صنایع تبدیلی کشاورزی و روستایی، طرحهای علمی و فرهنگی، نشر مطبوعات، تولید کتاب، هنری، ‌سیاحتی، طرحهای فرهنگی و هنری مربوط به حیطه وظایف صدا و سیما و طرحهای معلولان زیر پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(‌تعاونیهای آنان با هشتاد درصد(80%) سهام متعلق به معلولان) ‌را به میزان هفتاد (70%) درصد.

ب ـ طرحهای بخش کشاورزی، تولید ماشین‌آلات کشاورزی، تولید فرش دستباف، خود اشتغالی، ورزشی، طرحهای مخترعین، مبتکرین و‌محققین مورد تأیید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، تعاونیهای تولیدی، ایثارگران و مهاجرین جنگ تحمیلی در استانهای جنگزده را به میزان پنجاه(50%) درصد.

ماده 19 ـ بانکهای عامل موظفند همه ساله مانده مطالبات معوق لاوصول خود، ناشی از اعطای تسهیلات اعتباری از محل تبصره (3) قوانین‌ بودجه سنوات گذشته و طرحهایی که بر اساس مفاد این آیین‌نامه به تصویب رسیده‌اند را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال کنند. بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران همه ساله میزان این‌گونه مطالبات را تنظیم و حداکثر تا پایان شهریور سال بعد به سازمان برنامه و بودجه اعلام خواهد ‌نمود. سازمان برنامه و بودجه موظف است مانده مطالبات یاد شده را به میزانی که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است در‌لایحه بودجه سال بعد منظور نماید.

تبصره 1 ـ کمیته برنامه‌ریزی استان، وزارتخانه‌های تعاون، کشاورزی و کار و امور اجتماعی ـ حسب مورد ـ موظفند موارد مربوط به عدم ‌بازپرداخت تسهیلات اعتباری و سایر مشکلات طرحها را بررسی و در صورت امکان، تسهیلات لازم را در جهت رفع مشکلات اجرایی طرحها فراهم ‌نموده و روشی در پیش گیرند تا بازپرداخت تسهیلات اعتباری دریافتی این گونه طرحها به موقع صورت پذیرد.

تبصره 2 ـ در مواردی که واحدهایی از محل اعتبارات موضوع تبصره (3) قوانین بودجه سنواتی به مرحله اجرا درآمده یا ایجاد شده‌اند و در‌حال حاضر به دلایل ساختاری قادر به ادامه فعالیت به صورت اقتصادی نیستند یا در حال بهره‌برداری بوده ولی به دلایل غیر موجه نسبت به بازپرداخت ‌اقساط مقرر اقدام نمی‌نمایند، واحدهای یاد شده بنا به پیشنهاد بانک عامل و موافقت کمیته برنامه‌ریزی استان به فروش می‌رسند و پس از تأمین مطالبات ‌بانک از محل درآمد فروش، باقیمانده در حساب خزانه واریز می‌شود. در صورت کمبود درآمد فروش، مانده مطالبات جهت تأمین به سازمان برنامه و‌ بودجه اعلام خواهد شد.(‌چگونگی فروش توسط کمیته مزبور تعیین می‌شود).

ماده 20 ـ بانکهای عامل موظفند هر شش (6) ماه یکبار رأ‌ساً و براساس منابع اطلاعاتی خود، گزارش عملکرد تسهیلات اعتباری اعطایی شامل ‌انواع و میزان تسهیلات اعتباری اعطایی و نوع طرحها، همچنین میزان بدهی ناشی از مطالبات معوق لاوصول و نیز میزان کارمزد و سود سهم دولت در‌مورد طرحهای مشمول و سایر اطلاعات لازم را همزمان به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال نمایند.

ماده 21 ـ وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی، جهاد سازندگی، کشاورزی و تعاون به نیابت از متقاضیان استفاده از تسهیلات اعتباری مربوط،‌ می‌توانند اقدامات لازم را مطابق مفاد این آیین‌نامه و بنا به درخواست آنان، تا مرحله قبل از عقد قرارداد انجام دهند. در هر حال، قرارداد لازم بین بانک و‌استفاده کننده از تسهیلات اعتباری منعقد خواهد شد.

ماده 22 ـ تضمین‌های تسهیلات اعتباری موضوع این آیین‌نامه عبارتند از:

الف ـ سازمان برنامه و بودجه به نیابت از طرف دولت مکلف است اعتبار لازم جهت تأمین و پرداخت تفاوت کارمزد و سهم دولت به میزان‌ مندرج در ماده (18) این آیین‌نامه، مربوط به تسهیلات اعتباری اعطایی به طرحهای موضوع ماده یاد شده و مطالبات معوق‌لاوصول بانکهای عامل، ‌ناشی از اعطای تسهیلات اعتباری به طرحهای مصوب موضوع این آیین‌نامه را در لوایح بودجه سال بعد منظور و از طریق بانک مرکزی به بانکهای عامل ‌پرداخت نماید.

ب ـ کلیه مستحدثات، اموال و داراییهای قابل توثیق ناشی از اجرای طرحهای موضوع این آیین‌نامه در وثیقه بانکهای عامل قرار خواهند گرفت ‌و چنانچه براساس ضوابط موجود بانکها، توثیق زمین محل اجرای طرح امکان‌پذیر نباشد، بانکهای عامل علاوه بر توثیق مستحدثات، اموال و‌ داراییهای پیش‌بینی شده در طرح که روی زمین احداث یا نصب می‌شوند، می‌توانند به منظور جبران نقیصه عدم امکان توثیق زمین از متقاضی سفته نیز‌دریافت نمایند. در مورد طرحهای زیربنایی آب و خاک، آبخیزداری و منابع طبیعی تضمین تسهیلات اعتباری تنها از طریق دریافت سفته(‌از متقاضی) ‌انجام خواهد شد.
‌همچنین بانکهای عامل می‌توانند نسبت به قبول رهن اراضی موضوع مواد (31) و (32) آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی اصلاح لایحه قانونی ‌واگذاری و احیای اراضی در حکومت جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1359 ـ اقدام نمایند. در این موارد کل طرح اعم از زمین و مستحدثات ناشی از‌اجرای طرح توسط بانک به وثیقه گرفته می‌شود. بانکهای عامل مکلفند در مورد مستحدثات، اموال و داراییهای موجود در مناطق جنگزده که اسناد آنها ‌در جنگ از بین رفته است، تسهیلات ویژه قایل شوند.

تبصره 1 ـ تضمین دولت نافی وظایف بانکهای عامل جهت وصول مطالبات ناشی از اعطای تسهیلات اعتباری موضوع این آیین‌نامه نبوده و‌بانکهای عامل مکلفند برای حفظ حقوق خود اقدامات قانونی لازم را جهت مصرف و بازپرداخت تسهیلات اعطایی به عمل آورند و در موارد زیر بر‌مصرف و بازپرداخت تسهیلات اعطایی نظارت نمایند:
‌الف ـ نظارت بر مصرف صحیح تسهیلات اعطایی متناسب با پیشرفت اجرای طرح.
ب ـ نظارت بر بازپرداخت بدهیهای ناشی از تسهیلات اعطایی از محل درآمد طرح.

تبصره 2 ـ استفاده کنندگان از تسهیلات اعطایی موضوع این آیین‌نامه موظفند اقساط تسهیلات دریافتی را به موقع پرداخت نمایند.

ماده 23 ـ کلیه تسهیلات اعتباری بخش کشاورزی، مندرج در بند «‌الف» ماده(1) این آیین‌نامه توسط بانک کشاورزی اعطا خواهد شد.

ماده 24 ـ بانکهای عامل موظفند قرارداد فروش کارخانجات و کارگاههای سازنده ماشین آلات کشاورزی را که در سال 1376 تحویل خواهد‌ شد، در طرحهای کشاورزی به عنوان فاکتور تلقی و در ازای آن تسهیلات اعتباری به متقاضیان پرداخت نمایند.

معاون اول رئیس جمهور- حسن حبیبی

جدول شماره (1): سهم استانها (‌کل، خصوصی و تعاونی) و الزامات در هر استان
‌(ارقام به میلیون ریال)


ردیف

نام استان

سهم استان

الزامات (جزئی از کل)

خصوصی (50 درصدکل)

تعاونی
(50 درصد کل)

جمع

سهم طرحهای خوداشتغالی

سهم مناطق محروم

1

‌مرکزی

291/21

291/21

582/42

810/8

500/14

2

‌گیلان

237/27

237/27

474/54

270/11

200/20

3

‌مازندران

950/35

950/35

900/71

876/14

000/27

4

‌آذربایجان شرقی

165/30

165/30

330/60

480/12

840/27

5

‌آذربایجان غربی

714/27

714/27

428/55

468/11

200/24

6

‌کرمانشاه

238/34

238/34

476/68

168/14

940/24

7

‌خوزستان

116/62

116/62

232/124

704/25

140/46

8

‌فارس

215/36

215/36

430/72

986/14

800/34

9

‌کرمان

411/34

411/34

822/68

240/14

000/29

10

‌خراسان

221/46

221/46

442/92

126/19

000/46

11

‌اصفهان

225/25

225/25

450/50

438/10

720/19

12

‌هرمزگان

130/25

130/25

260/50

398/10

300/20

13

‌سیستان و بلوچستان

576/29

576/29

152/59

238/12

740/31

14

‌کردستان

891/25

891/25

782/51

714/10

100/26

15

‌همدان

578/21

578/21

156/43

928/8

620/16

16

‌لرستان

442/27

442/27

884/54

356/11

360/24

17

‌ایلام

988/26

988/26

976/53

168/11

520/18

18

‌زنجان

543/16

543/16

086/33

846/6

020/18

19

‌چهارمحال و بختیاری

953/16

953/16

906/33

016/7

340/14

20

‌کهکیلویه و بویراحمد

574/22

574/22

148/45

340/9

140/19

21

‌سمنان

672/16

672/16

344/33

898/6

160/14

22

‌یزد

470/14

470/14

940/28

988/5

440/10

23

‌بوشهر

966/23

966/23

932/47

916/9

980/17

24

‌تهران

023/53

023/53

046/106

940/21

600/11

25

‌اردبیل

731/16

731/16

462/33

924/6

500/16

26

‌قم

680/6

680/6

360/13

764/2

840/5

جمع استانها

000/725

000/725

000/450/1

000/300

000/580

‌توزیع نشده

000/100

000/100

000/200


000/80

‌جمع کل

000/825

000/825

000/650/1


000/660

جدول شماره (2): توزیع اعتبارات تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
‌برحسب زیر بخشهای اصلی فعالیت
(‌ارقام به میلیون ریال)


ردیف

‌نام استان

تسهیلات زیر بخشهای اصلی فعالیت

‌جمع کل*
‌سهم استان

الزامات(‌جزئی از کل)

‌کشاورزی

‌صنعت

‌خدمات

‌سهم طرحهای
‌خود اشتغالی

‌سهم مناطق
‌محروم

1

‌مرکزی

834/16

365/20

383/5

582/42

810/8

500/14

2
3

‌گیلان

581/18

083/26

810/9

474/54

270/11

200/20

‌مازندران

956/29

201/31

743/10

900/71

876/14

000/27

4

‌آذربایجان شرقی

360/20

735/26

235/13

330/60

480/12

840/27

5

‌آذربایجان غربی

506/21

785/25

137/8

428/55

468/11

200/24

6

‌کرمانشاه

621/25

679/31

176/11

476/68

168/14

940/24

7

‌خوزستان

610/57

022/51

600/15

232/124

704/25

140/46

8

‌فارس

980/27

415/32

035/12

430/72

986/14

800/34

9

‌کرمان

894/25

283/32

645/10

822/68

240/14

000/29

10

‌خراسان

080/37

400/41

962/13

442/92

126/19

000/46

11

‌اصفهان

557/20

514/23

379/6

450/50

438/10

720/19

12

‌هرمزگان

605/26

813/16

842/6

260/50

398/10

300/20

13

‌سیستان و بلوچستان

130/30

209/21

813/7

152/59

238/12

740/31

14

‌کردستان

037/22

309/22

436/7

782/51

714/10

100/26

15

‌همدان

160/16

12/20

868/6

156/43

928/8

620/16

16

‌لرستان

196/27

319/21

369/6

884/54

356/11

360/24

17

‌ایلام

326/25

621/21

029/7

976/53

168/11

520/18

18

زنجان

395/12

891/15

800/4

086/33

846/6

020/18

19

‌چهارمحال و بختیاری

098/14

271/15

537/4

906/33

016/7

340/14

20

‌کهکیلویه و بویراحمد

332/23

100/17

716/4

148/45

340/9

140/19

21

‌سمنان

590/13

475/15

279/4

344/33

898/6

160/14

22

‌یزد

983/11

419/13

538/3

940/28

988/5

440/10

23

‌بوشهر

712/25

248/15

972/6

932/47

916/9

980/17

24

‌تهران

6624/15

642/19

780/70**

046/106

940/21

600/11

25

‌اردبیل

275/14

591/14

596/4

462/33

924/6

500/16

26

‌قم

010/5

165/5

185/3

360/13

764/2

840/5

جمع استانها

452/585

683/597
***

568/266

000/450/1

000/300

000/580

‌توزیع نشده




000/200


000/80

‌جمع کل

452/585

683/597

865/266

000/650/1


000/660

** مبلغ 30 میلیارد ریال به طرحهای فرهنگی، هنری مربوط به حیطه وظایف صدا و سیما و مبلغ 36 میلیارد ریال به طرحهای سینمائی، چاپ نشر‌مطبوعات و هنر، مربوط به حیطه وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص دارد.
*** بیست درصد(20%) از اعتبارات بخش صنعت در هر استان به طرحهای معادن و صنایع معدنی اختصاص دارد.

جدول شماره (1 ـ 2): توزیع اعتبارات بخش خصوصی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
‌برحسب زیر بخشهای اصلی فعالیت
‌ (ارقام به میلیون ریال)


ردیف

‌نام استان

تسهیلات زیر بخشهای اصلی فعالیت

‌جمع کل*
‌سهم استان

الزامات(‌جزئی از کل)

‌کشاورزی

‌صنعت

‌خدمات

‌سهم طرحهای
‌خود اشتغالی

‌سهم مناطق
‌محروم

1

‌مرکزی

325/9

773/9

193/2

291/21

405/4

500/14

2

‌گیلان

040/9

470/12

727/5

237/27

635/5

200/20

3

‌مازندران

284/17

294/13

372/5

950/35

438/7

000/27

4

‌آذربایجان شرقی

761/12

652/11

752/5

165/30

240/6

840/27

5

‌آذربایجان غربی

658/11

978/11

078/4

714/27

734/5

200/24

6

‌کرمانشاه

579/13

611/14

048/6

238/34

084/7

940/24

7

‌خوزستان

838/35

989/19

289/6

116/62

852/12

140/46

8

‌فارس

240/15

366/14

609/6

215/36

493/7

800/34

9

‌کرمان

843/13

077/15

491/5

411/34

120/7

000/29

10

‌خراسان

889/20

303/18

029/7

221/46

563/9

000/46

11

‌اصفهان

541/11

947/10

737/2

225/25

219/5

720/19

12

‌هرمزگان

777/17

255/4

098/3

130/25

199/5

300/20

13

‌سیستان و بلوچستان

740/19

460/6

376/3

576/29

119/6

740/31

14

‌کردستان

949/12

364/9

578/3

891/25

357/5

100/26

15

‌همدان

549/8

393/9

636/3

578/21

464/4

620/16

16

‌لرستان

446/17

648/7

348/2

442/27

678/5

360/24

17

‌ایلام

772/15

127/8

089/3

988/26

584/5

520/18

18

زنجان

605/6

619/7

319/2

543/16

423/3

020/18

19

‌چهارمحال و بختیاری

160/8

794/6

999/1

953/16

508/3

340/14

20

‌کهکیلویه و بویراحمد

371/15

813/5

390/1

574/22

670/4

140/19

21

‌سمنان

713/7

178/7

781/1

672/16

449/3

160/14

22

‌یزد

835/6

228/6

407/1

470/14

994/2

440/10

23

‌بوشهر

310/17

272/3

374/3

966/23

958/4

980/17

24

‌تهران

050/5

141/3

832/44

023/53**

970/10

600/11

25

‌اردبیل

355/8

268/6

108/2

731/16

464/3

500/16

26

‌قم

672/2

825/1

183/2

680/6

382/1

840/5

جمع استانها

302/341***

845/245
****

853/137

000/725

000/150

000/580

‌توزیع نشده




000/100


000/80

‌جمع کل

302/341

845/245

853/137

000/825


000/660

** مبلغ 22 میلیارد ریال به طرحهای فرهنگی/هنری مربوط به حیطه وظایف صدا و سیما و مبلغ 19 میلیارد ریال به طرحهای سینمائی/چاپ و نشر‌مطبوعات و هنر/ مربوط به حیطه وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص دارد.
*** مبلغ 100 میلیارد ریال از اعتبارات بخش کشاورزی به اجرای طرحهای زیربنایی آب و خاک اختصاص دارد که به پیشنهاد وزارت کشاورزی و تأیید‌ سازمان برنامه و بودجه از محل سهم بخش خصوصی کشاورزی استانها و با رعایت مفاد آیین‌نامه اجرایی تبصره تعیین و ابلاغ خواهد شد.

جدول شماره(2 (اصلاحی 19/11/1376)ـ 2): توزیع اعتبارات بخش تعاون تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
‌برحسب زیر بخشهای اصلی فعالیت
‌ (ارقام به میلیون ریال)


ردیف

نام استان

تسهیلات بخشهای اصلی فعالیت

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

مرکزی

0

0

0

2

گیلان

2451-

3268

817-

3

مازندران

0

2500

2500-

4

آذربایجان شرقی

1000-

4000

3000-

5

آذربایجان غربی

0

0

0

6

کرمانشاه

3720

2506-

1214-

7

خوزستان

0

0

0

8

فارس

0

0

0

9

کرمان

0

500

500-

10

خراسان

0

0

0

11

اصفهان

0

0

0

12

هرمزگان

2776

2776-

0

13

سیستان و بلوچستان

0

0

0

14

کردستان

0

0

0

15

همدان

0

0

0

16

لرستان

0

0

0

17

ایلام

0

0

0

18

زنجان

0

0

0

19

چهارمحال و بختیاری

0

0

0

20

کهکیلویه و بویراحمد

3000-

1000-

4000

21

سمنان

1000

0

1000-

22

یزد

3948-

4279

331-

23

بوشهر

0

0

0

24

تهران

0

0

0

25

اردبیل

0

0

0

26

قم

0

0

0

جمع استانها

2903-

8265

5362-

جدول شماره(3): سهم مهاجرین در مناطق جنگزده از اعتبارات تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
(‌ارقام به میلیون ریال)


ردیف

نام استان

‌سقف اعتبارات
استان

‌‌سهم مهاجرین از اعتبارات
‌استان (‌درصد)

‌‌کل تسهیلات
مهاجرین
‌جنگزده

‌میزان تسهیلات

‌کشاورزی

‌صنعت

‌خدمات

1
2
3
4
5

‌خوزستان
‌کرمانشاه
‌ایلام
‌کردستان
‌آذربایجان غربی

124232
68476
53976
51782
55428

25
25
25
10
10

31058
17120
13494
5178
5544

14403
6406
6332
2204
2151

12755
7920
5406
2231
2579

3900
2794
1756
743
814

‌جمع

353894

ـ

72394

31496

30891

10007

جدول شماره (1 ـ 3): سهم مهاجرین در مناطق جنگزده از اعتبارات بخش خصوصی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
(‌ارقام به میلیون ریال)


ردیف

نام استان

‌سقف اعتبارات
استان در بخش خصوصی

‌‌سهم مهاجرین از اعتبارات
‌استان (‌درصد)

‌‌کل تسهیلات
مهاجرین
‌جنگزده (خصوصی)

‌میزان تسهیلات

‌کشاورزی

‌صنعت

‌خدمات

1
2
3
4
5

‌خوزستان
‌کرمانشاه
‌ایلام
‌کردستان
‌آذربایجان غربی

62116
34238
26988
25891
27714

25
25
25
10
10

15529
8560
6747
2589
2772

8960
3395
3943
1295
1166

4997
3653
2032
936
1198

1572
1512
772
358
408

‌جمع

176947

ـ

36197

18759

12816

4622

جدول شماره (2 ـ 3) : سهم مهاجرین در مناطق جنگزده از اعتبارات بخش تعاونی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور
(‌ارقام به میلیون ریال)


ردیف

نام استان

‌سقف اعتبارات
استان در بخش تعاونی

‌‌سهم مهاجرین از اعتبارات
‌استان (‌درصد)

‌‌کل تسهیلات
مهاجرین
‌جنگزده (تعاونی)

‌میزان تسهیلات

‌کشاورزی

‌صنعت

‌خدمات

1
2
3
4
5

‌خوزستان
‌کرمانشاه
‌ایلام
‌کردستان
‌آذربایجان غربی

62116
34238
26988
25891
27714

25
25
25
10
10

15529
8560
6747
2589
2772

5443
3011
2389
909
985

7758
4267
3374
1295
1381

2328
1282
984
385
406

‌جمع

176947

ـ

36197

12737

18075

5385

جدول شماره (4): سهم مهاجرین در مناطق جنگزده موضوع مصوبه شورای عالی اشتغال مناطق جنگزده
ارقام به میلیون ریال


‌ردیف

نام استان

کل تسهیلات
مهاجرین جنگزده

میزان تسهیلات

سهم مناطق محروم
(40 درصد کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

خوزستان

000/40

550/18

427/16

023/5

000/16

2

کرمانشاه

000/25

300/11

700/8

000/5

000/10

3

ایلام

000/20

385/9

013/8

602/2

000/8

4

کردستان

000/10

257/4

308/4

435/1

000/4

5

آذربایجان غربی

000/5

941/1

325/2

734

000/2

جمع

000/100

423/45

773/39

794/14

000/40

جدول شماره (1 (الحاقی 19/11/1376)ـ 4): سهم مهاجرین در مناطق جنگزده موضوع مصوبه شورای عالی اشتغال مناطق جنگزده
ارقام به میلیون ریال


‌ردیف

نام استان

کل تسهیلات
مهاجرین جنگزده (خصوصی)

میزان تسهیلات

سهم مناطق محروم
(40 درصد کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

خوزستان

000/20

540/11

435/6

025/2

000/8

2

کرمانشاه

500/12

650/5

350/4

500/2

000/5

3

ایلام

000/10

844/5

012/3

144/1

000/4

4

کردستان

000/5

501/2

808/1

691

000/2

5

آذربایجان غربی

500/2

052/1

080/1

368

000/1

جمع

000/50

587/26

685/16

728/6

000/20

جدول شماره (2 (الحاقی 19/11/1376)ـ 4): سهم مهاجرین در مناطق جنگزده موضوع مصوبه شورای عالی اشتغال مناطق جنگزده
ارقام به میلیون ریال


‌ردیف

نام استان

کل تسهیلات
مهاجرین جنگزده

میزان تسهیلات

سهم مناطق محروم
(40 درصد کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

خوزستان

000/20

010/7

992/9

998/2

000/8

2

کرمانشاه

500/12

650/5

350/4

500/2

000/5

3

ایلام

000/10

541/3

001/5

458/1

000/4

4

کردستان

000/5

756/1

500/2

744

000/2

5

آذربایجان غربی

500/2

889

245/1

366

000/1

جمع

000/50

846/18

088/23

066/8

000/20

جدول شماره (5): توزیع 100 میلیارد ریال مانده اعتبارات تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور بر حسب زیر بخشهای اصل فعالیت
ارقام به میلیون ریال


ردیف

نام استان

تسهیلات زیر بخشهای اصلی فعالیت

جمع کل سهم استان

سهم مناطق محروم(40% کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

مرکزی

300

500/1

000/1

800/2

120/1

2

گیلان

300

000/3

0

300/3

320/1

3

مازندران

300

000/1

000/2

300/3

320/1

4

آذربایجان شرقی

000/1

000/1

000/1

000/3

200/1

5

آذربایجان غربی

0

000/2

0

000/2

800

6

کرمانشاه

0

500

500

000/1

400

7

خوزستان

0

0

000/1

000/1

400

8

فارس

500/1

000/3

100/2

600/6

640/2

9

کرمان

500/2

000/2

500

000/5

000/2

10

خراسان

500/8

000/3

500

000/12

800/4

11

اصفهان

500/1

000/3

500

000/5

000/2

12

هرمزگان

700

500

300/1

500/2

000/1

13

سیستان و بلوچستان

900

000/2

220/1

120/4

648/1

14

کردستان

0

500

500

000/1

400

15

همدان

800

750/1

100

650/2

060/1

16

لرستان

300/1

500/1

0

800/2

120/1

17

ایلام

0

500

500

000/1

400

18

زنجان

300

000/4

280

580/4

832/1

19

چهارمحال و بختیاری

000/1

000/1

300/1

300/3

320/1

20

کهکیلویه و بویراحمد

500

500

300/1

300/2

920

21

سمنان

100/1

500

000/1

600/2

040/1

22

یزد

000/1

250/2

500

750/3

500/1

23

بوشهر

900

500/2

0

400/3

360/1

24

تهران

000/2

000/3

500/8

500/13

400/5

25

اردبیل

500/3

000/2

0

500/5

200/2

26

قم

500

000/1

500

000/2

800

جمع استانها

400/30

500/43

100/26

000/100

000/40

جدول شماره (1 (الحاقی 19/11/1376)ـ 5): توزیع 50 میلیارد ریال مانده اعتبارات بخش خصوصی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور بر حسب زیر بخشهای ‌اصل فعالیت
ارقام به میلیون ریال


ردیف

نام استان

تسهیلات زیر بخشهای اصلی فعالیت

جمع کل سهم استان

سهم مناطق محروم(40% کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

مرکزی

0

0

000/1

000/1

400

2

گیلان

0

000/2

0

000/2

800

3

مازندران

0

0

000/2

000/2

800

4

آذربایجان شرقی

000/1

0

000/1

000/2

800

5

آذربایجان غربی

0

000/2

0

000/2

800

6

کرمانشاه

0

500

500

000/1

800

7

خوزستان

0

0

000/1

000/1

800

8

فارس

500

000/1

500/1

000/3

200/1

9

کرمان

500

000/1

500

000/2

800

10

خراسان

500

000/1

500

000/2

800

11

اصفهان

500

000/1

500

000/2

800

12

هرمزگان

0

500

500

000/1

400

13

سیستان و بلوچستان

500

000/1

500

000/2

800

14

کردستان

0

500

500

000/1

400

15

همدان

500

500

0

000/1

400

16

لرستان

500

500

0

000/1

400

17

ایلام

0

500

500

000/1

400

18

زنجان

0

000/3

0

000/3

200/1

19

چهارمحال و بختیاری

500

0

500

000/1

400

20

کهکیلویه و بویراحمد

0

500

500

000/1

400

21

سمنان

500

500

000/1

000/2

800

22

یزد

500

000/1

500

000/2

800

23

بوشهر

500

500/1

0

000/2

800

24

تهران

000/2

000/1

000/7

000/10

000/4

25

اردبیل

500

500

0

000/1

400

26

قم

0

500

500

000/1

400

جمع استانها

000/9

500/20

500/20

000/50

000/20

جدول شماره (2 (الحاقی 19/11/1376)ـ 5): توزیع 50 میلیارد ریال مانده اعتبارات بخش تعاونی تبصره (3) قانون بودجه سال 1376 کل کشور بر حسب زیر بخشهای اصل ‌فعالیت
ارقام به میلیون ریال


ردیف

نام استان

تسهیلات زیر بخشهای اصلی فعالیت

جمع کل سهم استان

سهم مناطق محروم(40% کل)

کشاورزی

صنعت

خدمات

1

مرکزی

300

500/1

0

800/1

720

2

گیلان

300

000/1

0

300/1

520

3

مازندران

300

000/1

0

300/1

520

4

آذربایجان شرقی

0

000/1

0

000/1

400

5

آذربایجان غربی

0

0

0

0

0

6

کرمانشاه

0

0

0

0

0

7

خوزستان

0

0

0

0

0

8

فارس

000/1

000/2

600

600/3

440/1

9

کرمان

000/2

000/1

0

000/3

200/1

10

خراسان

000/8

000/2

0

000/10

000/4

11

اصفهان

000/1

000/2

0

000/3

200/1

12

هرمزگان

700

0

800

500/1

600

13

سیستان و بلوچستان

400

000/1

720

120/2

848

14

کردستان

0

0

0

0

0

15

همدان

300

250/1

100

650/1

660

16

لرستان

800

000/1

0

800/1

720

17

ایلام

0

0

0

0

0

18

زنجان

300

000/1

280

580/1

632

19

چهارمحال و بختیاری

500

000/1

800

300/2

920

20

کهکیلویه و بویراحمد

500

0

800

300/1

520

21

سمنان

600

0

0

600

240

22

یزد

500

250/1

0

750/1

700

23

بوشهر

400

000/1

0

400/1

560

24

تهران

0

000/2

500/1

500/3

400/1

25

اردبیل

000/3

500/1

0

500/4

800/1

26

قم

500

500

0

000/1

400

جمع استانها

400/21

000/23

600/5

000/50

000/20