هیأت وزیران در جلسه مورخ 24 /4 /1380 بنا به پیشنهاد شماره 3487 ـ814 /105 مورخ 29 /1 /1380 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده (53) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1379ـ آیین نامه اجرایی ماده (53) قانون یاد شده را به شرح ذیل تصویب نمود:
آیین نامه اجرایی ماده (53) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مصوب 1380,04,24با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1(اصلاحی 24/06/1381)ـ کارگروه موضوع ماده (53) قانون برنامه سوم توسعه به ریاست وزیر امورخارجه و عضویت وزیران کار و اموراجتماعی و اموراقتصادی ودارایی و رییس کل بانک مرکزی ایران تشکیل میگردد.
تبصره ـ دبیرخانه موضوع این ماده در وزارت امورخارجه تشکیل می شود. شرح وظایف دبیرخانه و نحوه تشکیل جلسات کارگروه به پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب کارگروه می باشد.
ماده 2 ـ وزارت امورخارجه در چهارچوب وظایف خویش موارد ذیل را انجام می دهد:
الف ـ تهیه گزارش از نیازها و تحولات بازارهای کار و زمینه های آموزش فنی و حرفه ای در کشور های خارجی و ارایه آن به کارگروه یاد شده و مراجع ذیصلاح جهت اتخاذ تصمیم لازم.
ب ـ مذاکره جهت انعقاد موافقتنامه های اعزام نیروی کار با کشور های خارجی به منظور اعزام نیروی کار و کسب سهمی از بازار کار بین المللی و ارائه نتایج آن به کمیسیون های مشترک.
پ ـ حمایت های کنسولی از نیروی کار اعزامی.
تبصره ـ در کشور هایی که وابسته کار در آنها مستقر می باشد، اجرای بند (الف) از وظایف وابسته کار بوده که با هماهنگی رییس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران انجام می گیرد.
ماده 3 ـ وزارت کار و اموراجتماعی اقدامات زیر را انجام می دهد:
الف ـ تشویق، تقویت، ایجاد تسهیلات و حمایت از دفاتر کاریابی غیردولتی.
ب ـ تقویت و حمایت های لازم از متقاضیان تشکل های کاریابی غیردولتی.
پ ـ ارایه اطلاعات به نیروی کار متقاضی.
ماده 4 ـ بانک مرکزی ایران امکانات بانکی و تسهیلات مالی و اعتباری مناسب را برای جذب درآمد ارزی نیروی کار اعزامی موضوع ماده (53) قانون برنامه سوم، از طریق مؤسسات اعتباری، شعب بانکها و سایر مبادی مربوط فراهم نماید.
ماده 5 ـ دفاتر کاریابی غیردولتی موضوع بند (الف) ماده (3)، حسب قرارداد های منعقد شده با اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی از معافیت های مالیاتی اعطایی موضوع بند (ب) ماده (113) قانون برنامه سوم توسعه برخوردار خواهند بود.
ماده 6 ـ دبیرخانه موظف است عملکرد اقدامات انجام شده در زمینه اعزام نیروی کار و نتایج حاصل شده از آن را در قالب گزارش های شش ماهه تهیه و به کارگروه یاد شده جهت ارایه به هیأت دولت گزارش نماید.
ماده 7 ـ کلیه دستگاههای اجرایی در ارتباط با قرارداد های دو جانبه و چندجانبه با کشور های خارجی، در حد امکان شرط استفاده از نیروی کار ایرانی را با هدف ایجاد اشتغال، کسب دانش فنی، مدیریت تولید و فراگیری مهارت های لازم ضمن شرایط قرارداد منظور نمایند.
ماده 8 ـ دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی موظفند یک نسخه از قرارداد تنظیم شده با پیمانکاری ها، شرکتهای متقاضی نیروی کار خارجی، اتحادیه های کارفرمایی، اطاق های بازرگانی و صنعتی و مؤسسات کاریابی خصوصی کشور های پذیرنده نیروی کار را به وزارت کار و اموراجتماعی جهت جمع آوری، ثبت و به روز نگهداشتن اطلاعات مربوط به نیروی کار شاغل در خارج از کشور ارسال نمایند.
معاون اول رئیس جمهور- حسن حبیبی