بسمه تعالی
“با صلوات بر محمد و آل محمد”
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور- وزارت مسکن و شهرسازی
وزارت رفاه و تأمین اجتماعی – سازمان بهزیستی کشور
وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در جلسه مورخ 5/12/1386 بنا به پیشنهاد مشترک وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان بهزیستی کشور و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و به استناد تبصره (4) ماده (9) قانون جامع حمایت از حقوق معلولان – مصوب 1383 – و با رعایت تصویبنامه شماره 164082/ت383هـ مورخ 10/10/1386 آیین نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
«آیین نامه اجرایی تبصره (4) ماده (9) قانون جامع حمایت از حقوق معلولان»
مصوب 1386,12,05
ماده 1- در این تصویبنامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف– معلولان: کلیه افرادی که به تشخیص کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی بر اثر ضایعه جسمی ذهنی، روانی یا توأم، اختلال مستمر و قابل توجهی در سلامت و کارآیی عمومی وی ایجاد گردد به طوری که موجب کاهش استقلال فرد در زمینه های اجتماعی و اقتصادی شود.
ب– مددجویان: کلیه افرادی که تحت پوشش حمایتی سازمان بهزیستی کشور (به جز معلولان) هستند.
ج– قانون: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان – مصوب 1383 -.
د– سازمان: سازمان بهزیستی کشور.
هـ- معاونت برنامه ریزی: معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور.
ماده 2- سازمان هر ساله اعتبارات معینی را جهت پیش بینی در لوایح بودجه سالانه به منظور اجرای تبصره (4) ماده (9) قانون و تأمین مسکن مورد نیاز مشمولین آیین نامه به معاونت برنامه ریزی پیشنهاد می نماید.
ماده 3- سازمان مکلف است اعتبارات مصوب قوانین بودجه سالانه را به همراه کلیه کمک های یارانه ای اشخاص حقیقی و حقوقی که به منظور تأمین مسکن معلولان نیازمند و مددجویان صورت می گیرد با رعایت قوانین و مقررات مربوط صرف هزینه احداث واحدهای مسکونی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی برای مشمولین آیین نامه انجام می شود نماید.
ماده 4- کمک های یارانه ای اشخاص حقیقی و حقوقی جهت احداث واحدهای مسکونی برای مشمولین آیین نامه به استناد ماده (147) قانون مالیات های مستقیم – مصوب 1366 – جزو هزینه های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات محسوب خواهد شد.
ماده 5- سازمان مکلف است پس از احداث واحدهای مسکونی و آماده شدن آن جهت سکونت، مالکیت یا بهره برداری از آنها را به معلولان و مددجویان واجد شرایط واگذار نماید.
ماده 6- برای احداث واحدهای مسکونی موضوع این آیین نامه، سازمان صرفاً مجاز به قبول کمک های یارانه ای اشخاصی است که کتباً قصد تبرع در کمک خود را اعلام داشته و حق هر گونه ادعای حق و حقوق نسبت به واحدهای احداثی آن را از خود ساقط نموده باشند.
ماده 7- اولویت ها و شرایط معلولان نیازمند و مددجویان و شرایط و نوع واگذاری جهت استفاده از واحدهای مسکونی موضوع این آیین نامه مطابق ضوابطی خواهد بود که توسط سازمان تهیه و به تصویب کارگروهی متشکل از وزرای رفاه و تأمین اجتماعی، مسکن و شهرسازی و رؤسای سازمان بهزیستی کشور و بنیاد مسکن خواهد رسید.
ماده 8- احداث و بهره برداری از واحدهای مسکونی موضوع این آیین نامه از پرداخت کلیه هزینه های صدور پروانه ساختمان، آماده سازی زمین و عوارض نوسازی معاف می باشند.
ماده 9- واگذاری واحدهای مسکونی موضوع این آیین نامه باید از طریق اعلان فراخوان عمومی به مشمولین آیین نامه و پس از انتخاب مشمولین واجد شرایط بر اساس اولویت ها و شرایط موضوع ماده (7) توسط هیأتی مرکب از رییس سازمان شهرستان، نماینده سازمان استان و نماینده فرماندار شهرستان صورت گیرد.
ماده 10- واگذاری های موضوع این آیین نامه به صورت بلاعوض و رایگان می باشد.
ماده 11- رییس سازمان مسؤول نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه می باشد.
این تصویبنامه در تاریخ 5/1/1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
پرویز داودی – معاون اول رییس جمهور