اصلاح آیین نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی

اصلاح آیین نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی
مصوب 1394,06,04

هیئت وزیران در جلسه 4 /6 /1394 به پیشنهاد شماره 2999 /92 مورخ 3 /2 /1392 سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده (27) قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا - مصوب 1374- تصویب کرد:
آیین ‌نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی موضوع تصویب ‌نامه شماره 60742 /ت16525هـ مورخ 1 /4 /1378 به شرح زیر اصلاح می ‌شود:

1- عنوان آیین ‌نامه به "آیین‌ نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی و پرتوها" تغییر می ‌یابد.

2- متن زیر به عنوان جزء (ح) به بند (6) ماده (1) اضافه می‌ شود:
ح- کارگاه‌ های ساختمانی.

3- متون زیر به عنوان بندهای (8)، (9)، (10)، (11)، (12)، (13) و (14) به ماده (1) الحاق می‌ شود:
8- پرتو: پرتوهای یون‌ ساز و غیریون ‌ساز
9- پرتوهای یون ساز: از دیدگاه حفاظت در برابر اشعه پرتوهایی که بتوانند در مواد بیولوژیکی یون سازی نمایند.
10- پرتوهای غیریون ساز: از دیدگاه حفاظت در برابر اشعه پرتوهایی که نتوانند در مواد بیولوژیکی یون سازی نمایند.
11- امواج رادیویی: امواج الکترومغناطیسی در بازه فرکانسی (300 ) کیلوهرتز تا (300) گیگاهرتز
12- آنتن: وسیله‌ ای که برای ارسال و یا دریافت امواج رادیویی در باندهای مختلف فرکانسی با کاربری‌ های مختلف از قبیل داده، صدا و تصویر به اشکال مختلف نصب می ‌شود.
13- دکل آنتن: انواع سازه‌ های فلزی و غیرفلزی که به صورت مهاری یا غیرمهاری (خود ایستا) نصب شده و انواع آنتن‌ و متعلقات آن بر روی آنها نصب می ‌شود.
14- ایستگاه ارتباط رادیویی: هرگونه تجهیزات شامل گیرنده و یا فرستنده رادیویی به همراه متعلقات جانبی آنها در هر شکلی

4- در انتهای ماده (8) عبارت "نظارت بر اجرای این ماده به عهده سازمان حفاظت محیط زیست می‌ باشد." اضافه می ‌شود.

5- متون زیر به عنوان مواد (14)، (15)، (16)، (17)، (18) و (19) به آیین‌ نامه الحاق می‌ شود:
ماده 14- وزارت راه و شهرسازی مکلف است در اجرای ماده (33) قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان - مصوب 1374- ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه، دستورالعمل کاهش آلودگی صدا ناشی از فعالیت‌ های ساختمانی و سایر ساخت و سازها در محدوده شهرها و روستاها را با لحاظ محدودیت‌ های نوعی، کمّی و زمانی تدوین و ابلاغ نماید.
ماده 15- وزارت کشور (سازمان شهرداری ‌ها و دهیاری‌ های کشور) موظف است طرح جامع مدیریت کاهش آلودگی صوتی در کلانشهرها را ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه تهیه و پس از تأیید سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ نماید.
ماده 16- سازمان حفاظت محیط زیست موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری ها و سایر دستگاه ‌های مربوط ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه نسبت به راه‌اندازی شبکه ملی پایش و اطلاع‌ رسانی آلودگی صوتی با اولویت کلانشهرها اقدام نماید.
ماده 17- سازمان حفاظت محیط زیست موظف است با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارتخانه ‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به راه‌ اندازی شبکه پایش پرتوهای یون ساز ظرف چهار سال و غیریون ساز ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه در سطح کشور به شیوه علمی و کارآمد اقدام و اطلاع ‌رسانی لازم را به عمل آورد.
ماده 18- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ضوابط استقرار و الزامات نصب دکل های مخابراتی و همچنین طرح جامع مکان ‌یابی و ساماندهی سازه‌ های مخابراتی (از جمله دکل ‌ها، آنتن ها و ایستگاه‌ های رادیویی) را با رعایت کلیه قوانین ظرف یک سال از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه تهیه و پس از تأیید کارگروهی به ریاست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضویت وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابلاغ نماید.
ماده 19- اعتبارات لازم برای اجرای تکالیف مقرر در این آیین ‌نامه در چارچوب بودجه سنواتی دستگاه‌ های ذی‌ ربط منظور و پس از تصویب در چارچوب مقررات مربوط هزینه می شود.

اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور