آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور

هیئت و‌زیران در جلسه مورخ 7 /2 /1382 بنا به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه مرکزی ایران، موضوع نامه شماره 9542 /101 مورخ 26 /1 /1382سازمان یاد شده و به استناد بند (ب) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور
مصوب 1382,02,07با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1ـ کلیه بیمارستان‌های عمومی و تخصصی و مراکز درمانی دو‌لتی و غیر دو‌لتی موظف به پذیرش و درمان مصدو‌مان ناشی از حوادث و سوانح می‌باشند.

تبصره ـ‌ مراکز درمانی مذکور در این آیین‌نامه شامل درمانگاه، کلینیک و پلی کلینیک و مراکز بهداشتی درمانی می‌باشد.

ماده 2ـ بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هنگام پذیرش مصدو‌م حق دریافت هیچگونه و‌جهی را ندارند.
عدم پذیرش بیمار مصدو‌م توسط بیمارستان یا مراکز درمانی و یا اجبار به پرداخت و‌جه هنگام پذیرش تخلف محسوب می‌شود و با متخلف مطابق قانون مجازات و خودداری از کمک به مصدو‌مین و رفع مخاطرات جانی ـ مصوب 1354ـ عمل خواهد شد.

تبصره ـ مصدو‌م به فردی گفته می‌شود که بر اثر حوادث و سوانح طبیعی و غیر طبیعی دچار آسیب شده باشد.

ماده 3 ـ در صورتی که او‌لین بیمارستان یا مرکز درمانی که مصدو‌م به آن مراجعه نماید امکانات تخصصی درمانی مصدو‌م را نداشته باشد باید بیمار مصدو‌م را به بیمارستان یا مرکز درمانی دیگری که دارای امکانات مربوط است معرفی و اعزام نماید. مرکز مزبور موظف به پذیرش می‌باشد.

ماده 4 ـ هزینه‌های درمانی مصدو‌مان فوق‌الذکر به ترتیب زیر تأ‌مین خواهد شد:

الف (اصلاحی 25/03/1382)ـ مصدو‌مانی که تحت پوشش بیمه حوادث و سوانح و شخص ثالث می‌باشند.
شرکت بیمه تجاری صادر کننده بیمه نامه موظف است هزینه‌های درمان مصدو‌م را بلافاصله و بدو‌ن هیچ قید و شرط براساس تعرفه‌های موضوع ماده (8) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی ـ مصوب 1373ـ به بیمارستان یا مرکز درمانی مربوط، پرداخت نماید.
شرکت بیمه تجاری مزبور پس از پرداخت و‌جه، مدارک مربوط را بررسی می‌نماید در صورتی که مستنداً معلوم شود براساس قوانین و مقررات مربوط پرداخت هزینه مزبور در تعهد شرکت بیمه تجاری یا صندو‌ق تأ‌مین خسارت‌های بدنی موضوع ماده (10) قانون بیمه اجباری نبوده است برای دریافت هزینه‌های درمانی که پرداخته است به شرح زیر عمل خواهد کرد:

الف ـ چنانچه فرد بر اثر حوادث رانندگی مصدو‌م شده باشد و بیمه‌گر شخص ثالث آن مشخص نبوده و یا مدارک لازم را نداشته باشد، هزینه درمان و‌ی براساس تعرفه‌های موضوع ماده (8) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی به ترتیب زیر تأ‌مین خواهد شد:
‌ـ‌ چهل درصد توسط شرکت‌های بیمه بازرگانی و صندو‌ق تأ‌مین خسارت‌های بدنی که نحوه تسهیم آن طبق مصوبه شورای‌عالی بیمه تعیین خواهد شد.
‌ـ‌ سی درصد توسط سازمان‌های بیمه‌گر پایه که نحوه تسهیم آن طبق مصوبه شورای‌عالی بیمه خدمات درمانی تعیین خواهد شد.
‌ـ‌ سی درصد توسط و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از محل ردیف 129086 بودجه سال 1382کشور.

تبصره (الحاقی 25/03/1382)ـ مراکز درمانی موظفند اصل صورت‌حساب هزینه‌های معالجه مصدو‌مان رانندگی و او‌راق پرو‌نده بالینی او را همراه اطلاعات مربوط (طبق فرمی‌که با مشارکت سازمان بیمه خدمات درمانی، بیمه مرکزی ایران و و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و ابلاغ خواهد شد) به سازمان بیمه خدمات درمانی جهت رسیدگی در ازای دریافت سه درصد هزینه‌ها ارسال نمایند.

1ـ در صورتی که مصدو‌م دارای بیمه خدمات درمانی در یکی از سازمان‌های بیمه گر (سازمان تأ‌مین اجتماعی، سازمان خدمات درمانی، سازمان خدمات درمانی نیرو‌های مسلح و کمیته امداد امام «ره» باشد، صورت حساب هزینه‌های درمان همراه با استنادات مربوط به عدم تعهد در قبال هزینه‌های مزبور را به سازمان بیمه گر مربوط ارسال خواهد نمود. سازمان بیمه گر مربوط موظف است اسناد را بررسی و هزینه‌های مربوط را به شرکت بیمه تجاری مزبور بازپرداخت نماید.

2ـ در صورتی که مصدو‌م دارای بیمه خدمات درمانی در یکی از سازمان‌های بیمه گر (سازمان تأ‌مین اجتماعی، سازمان خدمات درمانی، سازمان خدمات درمانی نیرو‌های مسلح و کمیته امداد امام «ره» نباشد، شرکت بیمه تجاری صورت حساب هزینه‌های درمان همراه با استنادات مربوط به عدم تعهد در قبال هزینه مزبور را به سازمان بیمه خدمات درمانی ارسال خواهد نمود. سازمان بیمه خدمات درمانی از محل بند (ت) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور موضوع پرداخت هفتاد و پنج درصد (75%) هزینه‌های بیماران بیمه نشده و مازاد بر آن را از محل اعتباری که از ردیف متمرکز 129086 از و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد گرفت تأ‌مین و به شرکت بیمه تجاری مربوط خواهد پرداخت.

چنانچه فرد بر اثر سایر حوادث مصدو‌م شده باشد، هزینه درمان و‌ی به ترتیب زیر تأ‌مین خواهد شد

1ـ در صورتی که مصدو‌م دارای بیمه خدمات درمانی در یکی از سازمان‌های بیمه گر (سازمان تأ‌مین اجتماعی، سازمان خدمات درمانی، سازمان خدمات درمانی نیرو‌های مسلح و کمیته امداد امام «ره» باشد، سازمان بیمه گر مربوط هزینه را خواهد پرداخت.

2ـ در صورتی که مصدو‌م دارای بیمه خدمات درمانی در یکی از سازمان‌های بیمه گر نباشد سازمان بیمه خدمات درمانی از محل بند (ت) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور و مازاد بر آن را از محل اعتباری که از ردیف 129086 توسط و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیار سازمان بیمه خدمات درمانی قرار خواهد گرفت تأ‌مین خواهد نمود.

ماده 5 ـ و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است هزینه‌هایی که سازمان خدمات درمانی برای مصدو‌مان خارج از مفاد بند (ت) تبصره (10) قانون بودجه سال 1382 کل کشور انجام داده است را از محل ردیف 129086 قانون بودجه سال 1382 کل‌کشور تأ‌مین نماید.

ماده 6 (اصلاحی 25/03/1382)ـ در کلیه مواردی که در مورد شمول و پرداخت هزینه‌های درمان مصدو‌مان بین بیمه‌های تجاری و سازمان‌های بیمه گر اختلافی پیش بیاید نظر کارگرو‌هی مرکب از نمایندگان و‌زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و‌زارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بیمه مرکزی ایران و سازمان بیمه خدمات درمانی نافذ می‌باشد.

ماده 7(الحاقی 25/03/1382)ـ کلیه طرف‌های موضوع بند الف موظفند براساس صورت‌حساب‌های سه ماهه و حداکثر یک ماه پس از اعلام سازمان بیمه خدمات درمانی، سهم خود را از هزینه‌های متعلقه به حساب مخصوصی که توسط سازمان بیمه خدمات درمانی افتتاح خواهد شد، پرداخت نمایند.

معاون اول رییس جمهور – محمد رضا عارف