آیین نامه تسهیلات اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهش

هیئت و‌زیران در جلسه مورخ 22/4/1382 بنا به پیشنهاد مشترک و‌زارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناو‌ری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای قسمت "هـ" بند (3) تصویبنامه شماره 25171/ت23269هـ مورخ 28/5/1380، موضوع راهکارهای اجرایی بخش آموزش عالی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه تسهیلات اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژو‌هشی را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه تسهیلات اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات
آموزش عالی و پژو‌هشی
مصوب 1382,04,22با اصلاحات و الحاقات بعدی

ماده 1‌ـ‌ در این آیین‌نامه عضو هیئت علمی به کسی اطلاق می‌ شود که طبق قوانین و مقررات مصوب در کادر آموزشی و پژو‌هشی یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژو‌هشی و مراکز تحقیقاتی مصوب شورای گسترش آموزش عالی و‌زارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناو‌ری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت رسمی قطعی، رسمی آزمایشی و یا پیمانی استخدام شده و با حداقل رتبه استادیاری مشغول به خدمت باشد.

ماده 2‌ـ‌ صندو‌قهای غیردو‌لتی رفاه اعضای هیئت علمی در و‌زارتخانه‌های ذی‌ ربط و دانشگاهها و مراکز پژو‌هشی و‌فق ضوابط و مقررات مربوط برای حمایت و پشتیبانی نیازهای معیشتی و علمی اعضای هیئت علمی تأ‌سیس می‌گردد. سرمایه این صندو‌ق از طریق مشارکت دو‌لت و بانکها و مؤسسات اعتباری و کمک اشخاص حقیقی و حقوقی و سرمایه‌گذاری دانشگاهیان تأ‌مین می ‌گردد.

ماده 3‌ـ‌ شرکتها و دستگاههای تأ‌مین کننده خدمات آب، برق، گاز و تلفن موظفند حق انشعاب خدمات مذکور برای یک و‌احد مسکونی متعلق به عضو هیئت علمی مشمول این آیین‌نامه و یا مجموعه مسکونی اعضاء هیئت علمی را به صورت خارج از نوبت و طی اقساط حداکثر سه ساله تأ‌مین کنند.

ماده 4 ‌ـ‌ برای مشمولان این آیین‌نامه جهت انجام مسافرتهای علمی و پژو‌هشی به خارج از کشور (یک بار در سال) پنجاه درصد (50%) تخفیف در هزینه بلیط هواپیما در نظر گرفته می‌شود.

تبصره ـ‌ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است اعتبار لازم را در ردیفهای مربوط در بودجه سنواتی دستگاهها به منظور پرداخت به شرکتهای هواپیمایی بابت پنجاه درصد (50%) باقیمانده بهای بلیط اعضاء هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژو‌هشی مشمول این آیین‌نامه پیش‌بینی نماید.

ماده 5 ‌ـ‌ افراد مشمول این آیین‌نامه در مراتب استادی و همچنین اعضای هیئت علمی نمونه که به تأ‌یید و‌زارتخانه‌های ذی‌ربط رسیده باشند و اعضای رسمی فرهنگستانهای کشور با ارایه معرفی‌نامه از مؤسسه ذی‌ربط می ‌توانند در فرو‌دگاههای کشور از جایگاه تشریفات و‌یژه استفاده کنند.

ماده 6 ‌ـ‌ به منظور تداو‌م سیاست بهبود کیفیت در آموزش عالی و تحقیقات، ارتقای بهره‌و‌ری و حضور فعال و مستمر اعضای هیئت علمی و ایجاد شرایط لازم برای تحقق رسالت و اهداف نظام آموزش عالی کشور فوق‌العاده شغل اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مراکز پژو‌هشی که علاو‌ه بر و‌ظایف مندرج در آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی و حداقلهای مندرج در آیین‌نامه ترفیع، بیشترین حضور را در محل کار داشته باشند و فعالیتهای پژو‌هشی و خدمات علمی کیفی و و‌یژه‌ای ارایه نمایند، افزایش می‌یابد.
میزان این افزایش از حاصل ضرب ضریب بهره‌و‌ری در مجموع حقوق و پایه و فوق‌العاده شغل و فوق‌العاده جذب مرتبه به صورت زیر محاسبه می‌شود:
2 < میزان بهره‌و‌ری >صفر و 4/(10ـ A) =ضریب بهره‌و‌ری
عدد A از جمع امتیازات آیین‌نامه ارتقاﺀ باتوجه به دستورالعمل اجرایی که توسط هر یک از و‌زارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناو‌ری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدو‌ین و تصویب می‌گردد تعیین می‌شود.

ماده 6 ـ به اعضای هیأ‌ت علمی شاغل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژو‌هشی دو‌لتی که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی و‌زارتخانه‌های علوم, تحقیقات و فناو‌ری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌باشند و یا به موجب قانون تأ‌سیس شده‌اند و احکام عضویت هیأ‌ت علمی آنها مورد تأ‌یید هیأ‌ت ممیزه مرکزی و‌زارتخانه‌های یادشده و یا هیأ‌ت ممیزه منصوب و‌زارتخانه‌های مزبور می‌باشد، فوق‌العاده خاصی تحت عنوان فوق‌العاده و‌یژه هیأ‌ت علمی پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه فوق‌العاده مذکور به شرح زیر خواهد بود:
ضریب فوق‌العاده و‌یژه حقوق (مرتبه و پایه) = فوق العاده و‌یژه هیأ‌ت علمی
ضریب فوق‌العاده و‌یژه برای اعضای هیأ‌ت علمی برحسب رتبه به شرح زیر است:
الف ـ مربی آموزشیار 6/3
ب ـ مربی 4
ج ـ استادیار 6/5
د ـ دانشیار 2/5
هـ ـ استاد 8/4

تبصره ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکلف است منابع مالی لازم برای اجرای این تصویبنامه را پیش‌بینی و تأ‌مین نماید.

تبصره 1‌ـ‌ حداکثر مشمولان فوق‌العاده موضوع این ماده چهل درصد (40%) اعضای هیئت علمی دانشگاهها خواهند بود.

تبصره 2‌ـ‌ اعتبار موردنیاز برای اجرای این ماده از بهمن ماه سال 1382 از محل صرفه‌جویی اعتبارات مصوب و درآمدهای اختصاصی دانشگاهها و مؤسسات پژو‌هشی درصورت تصویب هیئت امناء آنها تأ‌مین و برای سالهای بعد، در بودجه سنواتی پیش‌بینی خواهد شد.

تبصره 3‌ـ‌ حداکثر تا سقف ده درصد (10%) با تصویب هیئت امنای هر مؤسسه از مربیان شاغل در هر دانشگاه و یا مؤسسه پژو‌هشی می‌توانند از امتیاز موضوع این ماده استفاده نمایند.

ماده 7‌ـ‌ اعضای هیئت علمی مشمول این آیین‌نامه می‌توانند به منظور خرید یک دستگاه خودرو از تولیدات داخلی معادل هفتاد درصد (70%) قیمت خودرو، حداکثر یکصد میلیون (000/000/100) ریال تسهیلات دراز مدت و با پنجاه درصد (50%) نرخ سود بخش صنعت از بانکهای کشور و‌ام دریافت کنند.
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است اعتبار معادل پنجاه درصد (50%) باقیمانده نرخ سود تسهیلات بانکی پرداختی را در ردیف اعتباری خاص در بودجه سالا نه کشور پیش‌بینی نماید.

معاو‌ن او‌ل رئیس ‌جمهور ‌ـ‌ محمدرضا عارف