دعوای خیانت در امانت از جمله دعاوی کیفری است که با توجه به مجازات قانونی آن، تحقیقات مقدماتی در صلاحیت دادسرا و رسیدگی قضایی در صلاحیت دادگاه کیفری 2 می باشد.
بیمه شخص ثالث از جمله الزامات قانونی نسبت به خودرو است و نداشتن آن علاوه بر جرایم رانندگی، ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای دارنده وسیله نقلیه به همراه داشته باشد.
اخیراً پرسش مهمی که ذهن خیلی از دارندگان وسایل نقلیه را به خود مشغول کرده است، این است که آیا نداشتن گواهینامه رانندگی، موجب محرومیت از امتیازات بیمه شخص ثالث می شود؟
شرکت های بیمه به منظور تعیین حقوق و تکالیف خویش در خصوص بیمه گذاران بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه، اقدام به انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث می کنند و متقابلاً بیمه گذاران نسبت به حقوق و تکالیف خود در مقابل بیمه گران آگاه می گردند.
مادامی که قرارداد بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه منعقد می گردد، بیمه گذار از ضمانت اجرای پوشش بیمه حوادث وسایل نقلیه برخوردار می شود و هر گونه خسارت بدنی به ثالث تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
در برخی از سوانح رانندگی هر یک از رانندگان ممکن است درصد یا درجه ای از تقصیر را در وقوع سانحه داشته باشند که در این صورت با توجه به درجه تقصیر، خسارات وارده تسهیم می گردد.
مسلط شدن بر املاک و اراضی دیگران به زور و اجبار بدون مجوز قانونی را تصرف عدوانی می نامند. حال در تعریف عدوان آورده اند « هر فعل یا ترک فعلی که در عرف عادت، قابل نکوهش باشد مانند تخلف از اجرای قراردادها، نداشتن مهارت و مجوز رانندگی و ضرر رساندن به غیر».
دعوای تصرف عدوانی از جمله دعاوی است که واجد جنبه حقوقی و کیفری است. در رسیدگی قضایی به رفع ید عدوانی بر مال غیرمنقول، خواهان (مدعی رفع) مخیر است یا از طریق اقامه دعوی حقوقی خواسته ی خویش را پیگیری نماید یا از طریق رسیدگی کیفری
بعضاً مشاهده می شود که دعوای تصرف عدوانی با دعوای خلع ید اشتباه گرفته می شود که توجه به عناصر این دو دعوا می توانند به راحتی راه تشخیص این دو دعوا را نمایان کند.